Hmm, zanimljivih teorija se načitah pa potražih pomoć u internet svijetu, jer neuk i dalje ostadoh.
Osobine demokracije bi trebale biti:
1. USTAV koji ograničava moć vlade i štiti mnoga građanska prava - harač, povlaštene saborske mirovine, deložacija branitelja iz 24m2 stana, uskraćivanje stanarskih prava srpskim građanima, neprocesuiranje gradonačelnika temeljem stotinu kaznenih prijava, neprocesuiranje doktora koji su izdavali lažne potvrde o PTSP-u ( slučaj Osijek, slučaj Split...), neprocesuiranje talijanskih "poslodavaca" koji su ispedalirali sve radnike i založili imovinu tvornice bez poštivanja ugovornih odredbi,................
2. OPĆE PRAVO GLASA koje svim građanima jamči pravo glasa bez obzira na spol, rasu ili imovinsko stanje - i mrtvi glasaju zar ne ali živi ne procesuiraju nosioce tih glasova, ne poništavaju se izborni rezultati, građani koji ne obitavaju na prostoru domovine glasaju za vodstvo iste,.........................
3. SLOBODA GOVORA - ili kako u što kraćem roku dobiti po gubici palicom u slučaju da napišeš ISTINU u nekom tiskovnom mediju ili slučajno ustaneš protiv "poduzetnika" iz Splita koji ne poštuje Ugovor ( slučaj Industrogradnja). Možeš slobodno govoriti i na prijavljenom skupu kod nadležnih tijela pa svejedno završiš u pržunu jer si "lupa svašta",..............................
4. SLOBODA TISKA i pristup nedržavnim izvorima informacija - ovo je već utopija, glupo komentirati,...................
5. SLOBODA OKUPLJANJA - samo tamo gdje to demokratski izabrani predstavnici vlade odobre, isti oni koji ODOBRAVAJU GRAĐEVINSKE ZAHVATE U PROSTORU BEZ DOZVOLE GLAVNOG PROJEKTA ČIME IZRAVNO ILI DIREKTNO KRŠE ZAKON REPUBLIKE HRVATSKE ali Sledge, to je samo jedno od mišljenja,......................................
6. OBRAZOVANJE koje građane upućuje u njihova prava i građanske obaveze - pod uvjetom da ti starci imaju para ili su dobri sa lokalnim kamatarima ( bilo obrtnicima ili bankama) jer obrazovanje je usmjereno na živalj koji ima PARA za obrazovanje, bez obzira na ostale finese. U državi u kojoj fakulteti PRISILJAVAJU buduće studente da potpisuju IZJAVU kojom se obavezuju da će platiti ukoliko DRŽAVA ne plati obveze prema fakultetu krajnje je stupidno pričati o ovoj temi. Čak je i poznati demokrata IDI AMIN imao liberalniji pristup školstvu,......................................
7. NEOVISNO SUDSTVO - na primjeru suca Prekršajnog Suda u Sisku Tonči Majica koji je prijavljen od strane poznate osobe sa kojom je u 10h00 bio svjedok na ročištu i fizički nije mogao biti na svom radnom mjestu ali to navedenu osobu nije spriječilo da ga prijavi zbog nedolaska na posao, naravno pravna država i njezini organi uredno ispituju slučaj već šestu godinu,....................................
E pa Sledge, dok ovakvih i još jako jako puno ovakvih ISTINITIH stvari bude činilo sastavni dio mog života i okruženja ja ću i dalje podržavati teoriju da je DEMOKRACIJE JEDAN OD OBLIKA DIKTATURE koju provode ( za razliku od kraljeva, careva, komunista itd.) određene skupine interesno povezane.
Thompson nije tema za DNEVNIK HRT-a već za bofl tabloid ili muzički uradak ili internet, Thompson nije tema za SABOR ili komentar za VLADU ili pojedine MINISTRE. To nije demokracija jer takvih Thompsona u svijetu ima na tone, bilo ih je i bit će ih pa ih NACIONALNE TV postaje uopće ne tretiraju kao Vijesti dana i sl.
Ako misliš da si živeći u stranim državama stekao pojam o demokraciji ja ti se divim jer ja sam živio 10 godina u naj naj demokraciji u Svijetu pa sam svejedno doživio da pročitam natpis na ulazu u caffe i to demokratski do bola - " No entry dogs and blacks ".
Over and out