....već jemput stati na kraj tem BiH-ovcima. 
delta jel i Žuža bosanec? Njega navodim samo kao primjer, shebal je pol Gorice s ovim bosancima-hercegovcima u HDZ-eju, on mora da je isto bosanec ili ti hercegovec, al Vi to možda bolje znadete od mene. 
Al dobro opet nije u redu da ističemo, radi onog većeg dijela poštenog Naroda, bez obzira od kud a ko će ga znati još u ono vrijeme samoupravljanja i radnih akcija tko je kome babo. 
Nije bila reć o običnomu puku BiH, nek o ovemi teri su se 90.-tih, prek politike zavlekli sakam i Franceku v rit. Ti nam krojiju gaće i nami i semi drugemi, je i Žuža je gnoj i on, njegov sin i žena su se na tuđe muke obogatil i puno ljudi unesrećili se je to mamica pokrivala, dok ni došlo do ćega je došlo.
Kaj se tiće izborov, se je to drek, si su oni isti (hdz,sdp,hss,dc,hsp ...) svi svakaj obećavaju dok ne dojdeju na vlast, a onda niš od toga.
Svem njem diše penezi i za dobre novce daju riti, a kad jemput daš da te nategnu radi politike i penez, navek si kurva, samo je razlika, jesi li ona z vugleca, tkzv. ULIČARKA (za male peneze) ili ona tera dolazi vu Hotele, tkzv. BARSKA DAMA (za velike peneze).
Za mene Bosanec je državljanin BiH, samo je razlika u vjeroispovedi (Katolici, Muslimani i Pravoslavci).
Je i činjenica je da imam Bosancov prijatelja teri su mi bolji i spremniji pomoći nek mojeh Turopoljci, ali ponavljam, nis mislil na obićne ljude.
Kak jenegdo prije rekel da su nam Bosanci 91. bili dobri, a sad nisu. I ja i puno naših dečkov je tih leta bilo prek pri njemi s puškom v ruke, dok je njih ( a i našeh z oveh krajev )puno bežalo prek Save v Minken i dalje, a sad se busaju kak veliki Domoljubi i vedre i oblače.
Toliko o tome.