Samo informacije radi,onima neupućenima i za one koji bi možda mogli nekaj naučiti.
Prije dvije godine je časopis „Moj Cvijet“ dodijelio prvu nagradu za najbolje uređeni okoliš ,za uređenje prostora oko župnog dvora u Velikoj Mlaki.
I ove je godine taj prostor kandidiran za isto natjecanje. Bilo bi zgodno upitati turiste koje TZ Velike Gorice uz ostala mjesta u našoj okolici, vodi i u V. Mlaku, kaj oni i kako doživljavaju sva ta mjesta ?
Uvjeren sam da oni , turisti, mnogo više znaju i žele znati o našem kraju,nego naši domaći Turopoljci. Naravno, ne treba čekati da ti netko drugi uredi životni prostor i mjesto, treba osobnim primjerom i zalaganjem potaknuti sebe i druge, a ne kao svaki autohtoni Turopoljec , reći ,a kaj bi ja to delal, za me je to dobro, gdo hoće nek si dela ja nebum.
A odgovorno tvrdim, i znam da se tak još uvijek ponaša velika većina domaćih stanovnika. Za primjer ,nek svaki pogleda svoja dvorišta, ne treba dalje ići!
Dakle @franjo@,treba dati malo truda za promjene na bolje, a ne samo kritizirati. Već si ovakav sličan post napisao,kaj je u redu. No sada si mogel dati i nekakav pozitivan prijedlog!