Al kak starijim ljudima reci da to nije milicija nego policija? Ima ljudi koji su cijeli zivot u rezimu milicije prezivjeli, pa im policija nije rijec koja im je usadjena koliko milicija. Ma i kaj su ljudi krivi kaj se rezimi mijenjaju i sa time nazivi svega i svacega, tako i policije. Meni osobno nikad naziv milicija nije lezao, pa mi prelazak na naziv policija nije bio ni malo problematican, ali moja stara i sada veli milicija, pa ajde, sada ti nju zatvori kaj nezna reci policija i ne kuzi razliku. I ovi i oni su imali plavo bjele aute, i sirene na autima, i kape i uniforme i posebne registracije... Za nju je to vjerujem samo promjena naziva, a iza naziva joj nista drugo ne znaci ni ne pise. Da joj u njenoj 72 godini ja objasnjavam razlike ni neda mi se, ona ce i dalje reci milicija, mozda ponekad policija, ako joj dobro objasnim. zato u svemu tome i treba malo razlikovati ko je kako rekao milicija ili policija, jeli to bilo zato sto je cijeli zivot imao miliciju ili zato sto ih uvredljivo zove milicija. Pa tako vjerujem da i ovaj otac iz gornjeg natpisa nije nista uvredljivo mislio sa time sto je reko milicija, jednostavno mu zaostalo iz proslih vremena. A i vjerojatno nezna razliku sto je milicija a sto policija pa mu to svejedno.
Da se policija potrudila malo vise oko toga da educira ljude zasto su sada policajci, a ne milicajci, da nisu sada politicka frakcija kao prije, da ne sluze sada sistemu, nego ljudima, mozda bi i ljudi lakse prihvatili taj naziv.
Sjetio sam se sada jednoga rumunja, kad je izgubio placu, i ja mu reko da odemo na policiju prijaviti, jer je placa bila u koverti, i na koverti je bilo njegovo ime, pa nikad neznas, mozda neko posten pa vratio. Kako se taj bojao uopce otici na policiju, jer veli da kaj ce mu policija reci. I kad smo to obavili, prijavili, na izlasku mi veli, pa ovo nebi mogo u rumunjskoj, jos bi te maltretirali da kako si izgubio, a ne da ti probaju pomoci. Da samo napomenem, ima tome nesto vise od 10 godina kako je to bilo.
Cek, di smo ono stali? aha... Francuska protiv Mehiko... hehehehe, neznam zakaj sam cijelo vrijeme za Mexiko navijao