Anketa

Hoće li nam u Turopolju sada biti lakše?

Da, naravno
5 (31.3%)
Ufff... još teže
7 (43.8%)
Mislim da ipak hoće, sad su se grupirali
3 (18.8%)
Ne znam
1 (6.3%)

Ukupno Glasova: 10

Glasanje završeno: Lipanj 03, 2010, 10:19:26 poslijepodne

Autor Tema: Laku noć VG - 2. čin  (Posjeta: 219121 )

0 Članova i 7 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mojca

• Skoro pa pravi član
Odg: Laku noć VG - 2. čin
« Odgovori #105 : Svibanj 18, 2010, 07:55:59 prijepodne »

Suradnja HDZ-a i DC-a u Gorici

Gorički HDZ i DC započeli intenzivne razgovore o lokalnoj suradnji

Vele da je neoprostivo baciti 2 miliona kuna na nove izbore jer bi rezultat bio isti kao i na prošlim.znači da priznaju prevaru građana suradnjom sa DC-om.
Priznaju da bi pobijedila ljeva koalicija ,pa je bolje napraviti sve da do izbora ne dođe.
Ova trojka ni za drugo nego da budu zaprti v zapeček i da žnjega nigdar više ne zajdeju van.Praviti se Dobrim Pastirom uvijek završi tragedijom.
Mene vodi jedna stvar koja je provjerena i sigurna
BOŽJA PRAVDA JE SPORA ALI DOSTIŽNA,i ona je konačna,Božji sud je pravi sud.
Znam da će im doći.jer varaju ne jednog čovjeka i plasiraju laži cijelom ovom kraju..Ljudi kad tad naplate što ih se varalo i smatralo neškolovanima i neukima.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #106 : Svibanj 18, 2010, 08:01:31 prijepodne »
http://www.zagrebancija.com/hr-zupanija/hns--vesna-skare-ozbolt-vraca-politicku-korupciju_303899

HNS: Vesna Škare Ožbolt vraća političku korupciju

HNS-ovci optužuju Ožbolt za politički oportunizam i iskorištavanje građana Velike Gorice. Ističu da je sklapanjem sporazuma prevarila birače

Je, je slažem se, dobila je glasove lijeve koalcije koje dobro trži s HDZ-om sada.

Da Brdekizacija Velike Gorice u pravilu kada HDZ po svaku cijenu i na silu želi vlast
Ovo je ponovno silovanje Velike Gorice i Turopolja.

VŠO s DC je nekoliko zadnjih godina bila u vlasti i pazi čuda nije bilo kolapsa, sada najednom ona također brani kolaps, lele.

Da, da  vjerujem i ja da je to osobito stalo Šukeru, za cijenu nije važno, koga će to sve koštati nije ni to važno, kako će Grad proći ni to nije važno Šukeru, važno je jedino imati vlast, a vlast znači upravljanje 1,2 mlrd kuna proračuna u 4 godine, lele kolko para za prijatelje, klijente, drugare s vlastitim firmama, tko zna ne bi me iznenadilo da se u Gorici pojavi farbanje, na sve strane.

"Sve po zakonu", krim latica koju često gradonačelnik spominje, kao i partneri, ali po dvostrukim mjerilima, kako to HDZ gdje paše.

http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/hdz-mijenja-misljenje-cim-odmakne-od-zagreba-20-km_303909

STRANKA JE VARLJIVA
HDZ mijenja mišljenje čim odmakne od Zagreba 20 km U HDZ-u Zagreb glasali su za širenje Skupštine Holdinga, dok se HDZ Gorica žestoko protive proširenju tamošnje Skupštine gradskih tvrtki

Zagrebački HDZ bi dakle u nekoj imaginarnoj skupštini mogao biti opozicija velikogoričkom HDZ-u. I obrnuto.

Ova mi je dobra HDZ oporba sam sebi. ^-^
Sve po vlastitom zakonu kako HDZ-u gdje paše.
>:(

« Zadnja izmjena: Svibanj 18, 2010, 08:23:40 prijepodne JosipJoža »

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #107 : Svibanj 18, 2010, 10:05:03 poslijepodne »
Zagrebački HDZ je izgleda upravo zbog ovih usporedbni odlučio ostati suzdržan:

Citat:
Većinom glasova Milan Bandić smijenjen je s mjesta predsjednika Skupštine Holdinga te će ga ondje zamijeniti dogradonačelnik Ivo Jelušić. Ovaj prijedlog podržali su zastupnici SDP-a, HNS-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac, HSU-a, Nezavisne liste Velimira Sriće-HSLS-a, dok su HDZ i HSS bili suzdržani.
http://www.zagrebancija.com/hr-aktualnosti/bandic-maknut-jelusic-na-celu-skupstine-holdinga_303939

Vesna priznaje se je najava komunalne katastrofe bio samo spin zbog njezinog prijelaza:

Citat:
U priopćenju se još jednom spominje i osnovni motiv stranačke suradnje, a to je sprečavanje eventualnog komunalnog kolapsa.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #108 : Svibanj 19, 2010, 03:18:50 poslijepodne »
Više nema dvojbe:

Ministarstvo uprave potvrdilo pravo Gradskog vijeća da imenuje članove skupština trgovačkih društava

Gradonačelnik Barišić je 10 mjeseci uzurpirao prava koja mu ne pripadaju

………………………..

Ustavni sud je utvrdio i to da ni jednim zakonom nigdje nije utvrđeno da bi takva ovlaštenja uopće mogao imati gradonačelnik. Rješenje Ustavnoga suda obvezujuće je za sve jedinice lokalne samouprave ali ni to nije bilo dovoljno gorljivim vijećnicima HDZ-a da na prošloj sjednici Gradskoga vijeća umanjuju njegovu obvezatnost i posljedično pravo Gradskoga vijeća da to pitanje riješi temeljem odredbi Statuta, što je ono učinilo još 27. srpnja prošle godine, ne samo na temelju članka 31. nego i članka 30 Statuta.

Te su odredbe, da bi stvar bila što jasnija, kao takve pisale i u svim dosadašnjim statutima Grada od 2001. godine. Novost je bila samo već spomenuta alineja 18. članka 30. kojom se tek pobliže definiralo već ranije utvrđeno i punih 8 godina konzumirano pravo Gradskoga vijeća iz alineje 17. članka 31. da određuje tko čini skupštine trgovačkih društava u vlasništvu Grada.

……………..

Rješenje Ministarstva uprave potvrđuje da su vijećnici HNS-a, SDP-a i HSLS-a bili potpuno u pravu: Gradsko vijeće je to koje jedino može odlučiti o sastavu skupština trgovačkih društava a gradonačelnik Dražen Barišić je izvršio političko i pravno nasilje kad je to pravo Gradskoga vijeća uzurpirao i na svoju ruku radio što ga je bila volja u gradskim poduzećima u proteklih 10 mjeseci.

Hoće li gradonačelnik Barišić odgovarati za to?

Možda on misli da će mu se to zaboraviti ali na narednim izborima ćemo građane podsjetiti kako je svoju nesposobnost skrivao nasilnim i nezakonitim djelovanjem, ne samo u ovome nego i u mnogim drugim slučajevima. I da mu je u tome «čuvala leđa» nitko drugi nego Vesna Škare Ožbolt.

http://hns-vg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=168&Itemid=1

Zanima me odgovor na ovo pitanje: Hoće li gradonačelnik Barišić odgovarati za to?

Već odgovara, kao jedini član skupštine smijenio je, kako čitam na linku, već 48 ljudi.
Ah, vjerojatno nisu bili dobri, stručni, nisu prouzročili kolaps smeća i košnje trave lani kad je on "preuzimao" dužnost, jer grad je tada bio "obezglavljen".

Baš me zanima kaj bu slijedeće:

Gradsko vijeće Grada Velike Gorice je na svojoj sjednici održanoj dana 29. travnja 2010. donijelo je na osnovi Ustava RH, zakona i Statuta Grada Velike Gorice odluku kojom je imenovalo Skupštinu trgovačkih društava u vlasništvu Grada Velike Gorice u sastavu:

Vesna Fabijančić Križanić, predsjednica

Tinno Picula, član

Ozren Robić, član

Goran Beus-Richembergh, član

Tajana Amšel Zelenika, članica i

Željko Fadljević, član

Vjerujem, borbeno.  ;)
« Zadnja izmjena: Svibanj 19, 2010, 03:24:47 poslijepodne plemenitašica »

Offline domovinesin

• Skoro pa pravi član
    • hsp velika gorica
« Odgovori #109 : Svibanj 20, 2010, 08:54:21 prijepodne »
pa pričekajmo slijedeću sjednicu gradskog vijeća. promjenit će se predsjednik, a i članovi skupštine trgovačkih društava. pirova pobjeda bivše većine u gradskom vijeću jer se stvari ipak kreću u smjeru koji je odredio gradonačelnik. 
Tu ne cede malis sed contra audentior ito

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #110 : Svibanj 20, 2010, 09:06:59 prijepodne »
pa pričekajmo slijedeću sjednicu gradskog vijeća. promjenit će se predsjednik, a i članovi skupštine trgovačkih društava.

A zašto bi se mijenjali članovi skupštine?
Što su ovi članovi loše odradili da bi ih se smjenjivalo?

Ma ne, nemojte se truditi odgovarati, vjerojatno znam odgovor – nisu dio MI glista.
I onda budete rekli, da HDZ ne čini poteze po stranačkom predznaku? Možda po stručnosti?
Najprije po stranačkom posluhu, pa po svima vidljivom kriminalu, pa po potencijalu za kriminal i laži, obmane i prezir prema ostalima, pa po omalovažavanju i cipelarenju pristalica u koaliciji.
Grad, građani, zajednica – tabula raza.

Svima je odzvonilo pa će i ovima. Samo da dočekam taj dan.
Ne znam zakaj mi je sad na pamet pala Biljana Plavšić. Možda zato jer je bila jedina žena.

pirova pobjeda bivše većine u gradskom vijeću jer se stvari ipak kreću u smjeru koji je odredio gradonačelnik. 

Nije vas ni malo ponukalo da komentirate naslov:
"Gradonačelnik Barišić je 10 mjeseci uzurpirao prava koja mu ne pripadaju"
Ili je ovo "jer se stvari ipak kreću u smjeru koji je odredio gradonačelnik" taj komentar?

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #111 : Svibanj 20, 2010, 09:35:26 prijepodne »
Na sve ovo samo bi pridodao još to da se kod nekih za ostvarenje cilja ne biraju sredstva.
A cilj je totalna vlast i kontrola nad gradskim proračunom, a to znači na kraju mandata minus gradskog proračuna, velika hrpa novaca usmjerena na klijente, prijatelje, stranačke kolege, itd,itd, opstanak vojske zaposlenih i onih koji će se još uhljebiti tijekom mandata, društvena zajednica i zalaganje za javno dobro im je na zadnjem mjestu ljestvice ciljeva, a to će kraj mandata i pokazati uvjeren sam u to, ukoliko me demantiraju nitko sretniji od mene u što čisto sumnjam.

Dakle bilo je jasno onog trena kada je gradonačelnik "iselio GV" u kom smjeru gradonačelnik i njegova svita idu i bilo je samo pitanje trenutka kada i koga će uspjeti kupti, o tome smo svih ovih mjeseci vrlo često i pisali ovdje na forumu na različitim temama, sve to se i potvrdilo i obistinilo, jer bio sam siguran da od tog nauma neće odustati.

Uglavnom kako bilo Veliku Goricu i Turopolje očekuje zanimljivo razdoblje, rekao bi ništa i neobično, naviknuta je i iz dosadašnjih iskustava na takvo razdoblje, nažalost, nije ovo prvi put da se ista stvar događa u Turopolju, ako itko zna onda to Turopoljci vrlo dobro znaju iz slučaja Brdek i Brdekizacije Velike Gorice.

Offline Muha

• Jezerača
« Odgovori #112 : Svibanj 20, 2010, 12:18:01 poslijepodne »
Citat:
A zašto bi se mijenjali članovi skupštine?

Koja glupost ^-^...član Robić ????...he...nemojte me nasmijavati...lik koji njije izustio jednu jedinu riječ na vijeću je tebi stručan???....čime je to dokazao??...spletkarenjem ???...klimoglavac koji zatire svaki pokušaj afirmacije nekoga mimo Njegove volje? ....Nema povjerenja u vlastito članstvo i prijatelje????..ta i takova osoba je tebi uzor???? .....Joža daj se skoncentriraj.....zaboravio si da pobjednici pišu povijest ....

Offline Newbie

• Jezerača
  • Stručnjak za potpuno nevažne stvari
« Odgovori #113 : Svibanj 20, 2010, 12:20:54 poslijepodne »
E pa plemenitasice... a sto fali trenutnoj skupstini koju je gradonacelnik postavio? Kaj ce ova biti bolja di nema Mi glista? I ako se po nekoj kvaliteti to slagalo, pa jel nema ni jednoga iz Mi gliste koji bi bio sposoban uci u tu skupstinu? IUglavnom, napisali ste ogromne bezvezarije sto se tice skupstine, ali hvala bogu, ide sve na svoje! Ovi gore navedeni nece uci u skupstinu, mislim, imaju priliku na tren uci, ali bolje im je da ne, jer ce ionak frknuti opet ko blato sa kotaca iz nje, u jarak di im je i mjesto!!

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #114 : Svibanj 20, 2010, 12:34:01 poslijepodne »

.....Joža daj se skoncentriraj.....zaboravio si da pobjednici pišu povijest ....

muhice, vrlo sam koncentriran, bez brige, tu i tam odem kadkad na masažu i relaksiram se. ;)
Hoćete reći izdajnici pišu povijest, da istina, ali i znam vrlo dobro da nitko ne voli izdajnike, nego ih samo koristi za određene ciljeve i onda šukne tamo gdje im je i mejsto, kada ih više ne bude trebao. Ja stim nemam problema. ;) Vi imate više iskustva u tom pogledu. ^-^

Što se tiče skupštine, kao što sam već jednom ovdje i rekao ili napisao, mene je čak i drago da gradonačelnik sada ima i GV i da potvrdi svoju nesposobnost, da nemože više prodavati alibi kako ga GV koči u razvojnim projektima kao do sada i stime pravda svoju nesposobnost. to je već postalo malo i monotono slušati već godinu dana.

Offline branko

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #115 : Svibanj 20, 2010, 01:35:00 poslijepodne »
valjda bu i dvorana sad   >:( >:( >:(

sused

• Gost
« Odgovori #116 : Svibanj 20, 2010, 01:58:16 poslijepodne »
Grad Velika Gorica je osnivač gradskih tvrtki. Gradonačelnik predstavlja grad, a njemu su građani dali povijerenje na izborima.

Po čemu zaključiti da vijeće upravlja gradskim tvrtkama odnosno gradonačelnik?

Bilaj

• Gost
« Odgovori #117 : Svibanj 20, 2010, 02:00:59 poslijepodne »
Grad Velika Gorica je osnivač gradskih tvrtki. Gradonačelnik predstavlja grad, a njemu su građani dali povijerenje na izborima.

Po zakonu i presudi ustavnog suda.  :-\

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #118 : Svibanj 20, 2010, 02:11:54 poslijepodne »

Po zakonu i presudi ustavnog suda.  :-\

I Rješenju Ministarstva uprave.
Dakle ako i to nekima nije dovoljno a stalno koriste krimlaticu "Sve po zakonu" onda znači da se Grad i Turopolje politički a bogme i financijski siluju već 1o mjeseci protuzakonito, što su nedvojbeno potvrdila Rješnje Ustavnog Suda i Rješenje Ministarstva Uprave.
A podvaljuje se tobožnji Kolaps u Gradu i Turopolju, moš misliti Kolapsa, Grad je ponovo u Kolapsu, da u Kolaspu i to političkom a time i gospodarskom koji je izazvan silovanjem važećih zakona Republike Hrvatske od strane onih koji rade "sve po zakonu".

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #119 : Svibanj 20, 2010, 03:08:28 poslijepodne »
E pa plemenitasice... a sto fali trenutnoj skupstini koju je gradonacelnik postavio? .........

Samo malo. Ili ne čitate pažljivo ili nećete prihvatiti istinu kao i ostatak ZNA SE.

Gradonačelnik je taj koji je smijenio članove skupština u gradskim poduzećima odmah nakon preuzimanja vlasti (dakle prije 10 mj) i rekao: Skupština – to sam ja. Dakle u 10 mj je skupština brojala samo JEDNOG člana.
Zar se to vama čini normalnim?   ???  ???  ::)

Pa i laiku je jasno da to baš i nije ispravno, kad znamo da grad ima 5 ili 6 gradskih poduzeća. Kud još, uz radno mjesto gradonačelnik (koje u našem gradu ima radno vrijeme od 0-24) uopće može biti član bilo kojeg povjerenstva ili skupštine.
Pa nije gradonačelnik Supermen.

I sad kad je dokazano da to nije smio učiniti, (da ne bi bilo zabune, upozoravalo ga se) oni i dalje poriču ispravnost odluke Ustavnog suda.

IUglavnom, napisali ste ogromne bezvezarije sto se tice skupstine, ali hvala bogu, ide sve na svoje! ........

jer ce ionak frknuti opet ko blato sa kotaca iz nje, u jarak di im je i mjesto!!

Još uvijek ste u nedoumici tko je blato i kome je mjesto u grabi?

Blago vama, mozak na pašu, ne prihvaćam istinu i činjenice, ja bum i dalje trla baba lan… pa ako ništa budem po plemenitašici. Jadno.

Bezvezarije - tu riječ prema meni možete upotrijebiti kad budete pisali argumentirano i kad se budete imali za kaj držati. Do tada ste vi taj koji piše bezvezarije. Uostalom, ja sam prijelijepila link jer su pametniji od mene to napisali, ja sam skopirala. Niste niti to primijetili.  :P :P :P