Vidite što su napravili Crkvi? Stjerali su ju u kut. Ne smije ništa reči niti podignuti glas protiv bilo čega. To se sve odvija sustavno od davnina.
A tko su to oni? Mislim tko je to Crkvu stjerao u kut da ne smije ništa i protiv bilo čega reći?
Jer ta retorika mi zvuči isto kao u neka ne tako davna vremena socijalizma kad je isto tako crkva bila jadna i stjerana u kut i nije smjela ništa reći.
Već mi je tih nekih imaginarnih "njih", koji kao stalno imaju neku teoriju zavjere, preko glave.
A treba reći i tko je to Crkva? Čisto zato da se vidi tko je to stjeran u kut.
Nisu li to ljudi, vjernici, koji čine neku vjersku zajednicu i prakticiraju svoju vjeru?
I ovčice i pastiri, kaj ne?
Samo ne treba zaboraviti - ovca je bez pastira možda izgubljena, možda izložena opasnostima, ali je i dalje ovca.
Pastir, naprotiv, bez stada nije pastir.
Pa tko je onda ta Crkva o kojoj ti govoriš a koja je stjerana u kut?
Ne mislim da je Crkva stjerana ukut. Naprotiv, mislim da je i glasna i konkretna i da se ne libi komentirati sve što smatra potrebnim. I to je u redu.
To me ni najmanje ne smeta što Crkva aktivno učestvuje u društvenom životu. Dapače.
No, ne slažem se sa svim rečenim u Crkvi i ne poštujem svaku njihovu bez pogovora, a zamisli vjernik sam - ovca vulgaris.
Ne mislim da me kao takvu netko stjerao u kut, jer kad kažem da sam vjernik ja mislim prvenstveno na Boga. U Njega vjerujem.
Ljude uvijek uzmem s rezervom i promišljanjem bez obzira kakvu halju nose.
Jer od Boga sam na poklon dobila i tri moždane vijuge u lopti što se zove glava, i hardware i software, valjda zato da ih iskoristim tu i tamo. Bogu hvala.