To jesu sve ljudi, naravno da nisu vanzemaljci.
I to oni koji određuju tebi i previše stvari kojih nisi ni svjesna. Toliko da i ti nisi ništa dalje i bolje od onih koji sjede u fotelji i gledaju TV... i kolikogod ti misliš da nešto možeš - ne možeš. To smatrati je prenaivno...
Kaj tak? Određuju mi, veliš, stvari kojih nisam ni svjesna? Nisam ni ja ništa bolja od onih koji gledaju tv?
Pa dobro. Hvala na prosvjetljenju.
Glavno da si ti svjestan i da si ti bolji

Sretna ti nova godina!
Na temu:
Ne volim teorije zavjere jer se namnažaju geometrijskom progresijom. Očito zato jer to nekome paše. Kome?
Interesnim skupinama koje od toga profitiraju, naravno. Prema tome ne podržavam to niti ne sudjelujem u masovnim histerijama ovog ili onog tipa.
Čovjek sam, kako Biblija kaže stvorena na sliku i priliku Božju.
Njegova kreacija. Vrhunsko djelo.
Pa zašto onda moj pas živi bolje i slobodnije od mene? I mačka, i ptica i svaka druga zvijer i travka i biljka na planeti?
Spava kad je umoran, jede kad je gladan, prdne kad mu se prdi.
Ne brine se tjeskobno, nego se prepušta u njegove ruke po defaultu.
Zašto nas čim ugledamo svjetlo dana netko pljesne po riti pa tek onda prvi put udahnemo.
Zašto nas maltretiraju po jaslicama, vrtićima, školama, uklapanjem u društvenu u šemu, bon-tonom, zaposlenjem...
Čim izviriš tres po glavi, utopi se u masi, budi jedan od mnogih, ne talasaj, ne traži kruha nad pogačom, dobro je - šuti....
Neslobodni smo birati svoj put od prvog udaha. Netko ga je već izabrao i odredio za nas. I odlučio da je za nas to najbolje tako.
Jel to ta vrhunska sloboda i ljubav, jel to ono što nam je Bog namjenio?
Naravno da nije.
To je ona mogućnost izbora koju nam je dao i koju debelo koristimo u krive svrhe s krivim razlogom.
Mi ne ONI!Jer slobodu izbora nismo dostojni bili ni dobiti kad je očito ne razumijemo.
Nije li upravo krivo shvaćena mogućnost izbora bila razlogom proganjanja prvih ljudi iz raja?
Zašto bi sad bilo drugačije? Jel kriva zmija ili Eva ili Adam?
Svatko svoju savjest ima, zmija je zmija, a ljudi su ljudi.
Naravno, sad je već i vrapcima jasno da smo sami sebe najviše zajebali iskorištavanjem izbora, ali reći da su za to krivi ONI je pogrešno, jer svaki najmanji šerif u najmanjem selu u najvećoj zabiti iskoristi svoju sitnu moć da najprije sebi ugodi, bez puno brige o tome kako će se to odraziti na ostatak svijeta.
Zato ja pitam tko su to oni, jer da nisu xy i ab bili bi pero i marica.
Ponavljam da nitko nikome ne drži pištolj na čelu.
Samo sebe možemo mijenjati.
Ali lakše je ispred telke raspredati o prolaznosti života, i kako su svi ONI grozni, nego dići guzicu i otići recimo na misu poslušati riječ Božju.
To je tako dosadno u Crkvi, a i taj velečasni ima dete s Marom iz drugog sela. Svi to znaju.
O čemu pričamo, ljudi dragi?
Svi već na sva usta ko papige ponavljaju kako televizija zaglupljuje, novine su katastrofa. Pa zašto to gledate i čitate? Nije obavezno. Ne mora se.
Čitate VG reporter i nervirate se, amožete i bez toga, kaj ne? Izbor je velika stvar, dajte izaberite bolje za sebe bar tu gdje možete.
Lova kvari ljude, ali za istu tu lovu se gaze mnogi principi i vrijednosti.
To su isto ONI krivi.
Čovjek je slab, ali oni.... ONI su grozni, oni nas hoće uništiti, istrijebiti, oni nas zaglupljuju, kontroliraju i upravljaju nama, hoće nam ugraditi či-po-ve pričaju i selske babe zaplotnjače.
Da, možda je to i točno, ali u onoj mjeri u kojoj im pustimo, tj. tamo gdje sami nismo sposobni, željni i voljni upravaljati sobom.
Nismo očito više sposobni biti ljudi - slobodni, ispunjeni, blagonakloni, topli, sretni, raspjevani, oni koji rade ono što vole, a ne ono što moraju.
Izgubili smo se u prijevodu iz duhovnog u materjalno biće.
Zato jer smo se od svoje biti udaljili previše hraneći ego materjalnim privremenim, kratkotrajnim zadovoljstvima.
A čovjek je najprije duhovno biće i sve ono što ga istinski usrećuje ne može se kupiti novcem. To su ljubav, zdravlje, prijatelji, dobar san, mir, osmjeh, dodir, zajedništvo, sloboda, rođenje djeteta.....
Zapitajte se što bi stvarno u životu radili i gdje bi bili da ste ikada to mogli stvarno izabrati za sebe.
Mnogi nikad neće naći odgovor na to pitanje, jer su slobodnog čovjeka u sebi odavno izgubili, zaboravili ili napustili.
Pa eto, Sledge, to je film u mojoj glavi, hvala na pitanju.
I ne krivim NJIH, nego nas, kao vrstu, koja je mogla sve, a nije to učinila.
Mi smo Crkvu stjerali u kut, jer vrijeđamo Boga svakodnevno svojim postupcima.
Nisu li Isusa razapeli kako bi nas od grijeha otkupio? Nije li Bog žrtvovao svoga jedinorođenoga da nam pokaže koliko smo krivo birali u životu?
Mi a ne ONI?
Treba prihvatiti tu krivicu, a ne tražiti krivca negdje izvan nas samih!
Dakle, mi, a ne ONI!
Dajte mi recite koji bi bili NJIHOVI motivi da nam to rade?
Zašto mi to NJIMA pašemo tako glupi i u fotelji? Šta će nam ONI raditi kad svi budemo mentalno "pobrisani i isprani"?
Na koji način će profitirati od toga?
Jer čovjek to radi zato što je nestrpljiv, voli si ugoditi, ide linijom manjeg otpora, ne želi se mučiti, pa se prepušta. To mi je savršeno jasno.
Ali ne kužim zašto ONI to rade nama, pa bi prosila da mi to netko objasni.