Ne širim dezinformacije, evo dokazao sam ti sa Zmajlovićem na listi HSS-a
, isto tako ogranak je raspušten i članovi su dobili odluku u kojoj stoji da su isključeni iz stranke.
Jasno je što znači biti isključen iz nečega, znači više ne imati prava pristupu, sudjelovanju ili štogod već u toj organizaciji.
Ja stvarno ne znam na osnovu čega ti misliš da su oni trebali pitati da li imaju prava glasati ako su uredno IZBAČENI???
Stvarno te ne razumijem..
Da ti nije Domagoj mentor 
Siguran sam da su ti isti članovi dobili pravo da se već drugi dan učlane u stranku!
Kako si to zaboravio spomenuti? I, naravno kako to, kad si već "jako dobro informiran" nisi izvjestio ovdje, koliko se članova tog ogranka ponovno učlanilo u SDP! Vidim da barataš sa Statutom, pa zašto onda čitatelje ovog Foruma ne izvjestiš o člancima Statuta koji kažu o raspuštanju Ogranka i o pravima članova raspuštenog ogranka!
A sad, šta si ti očekivao, da će im obavijest o njihovom glasanju poslat sa tortom u kutiji, malo naivno jel da? Mislim, od tebe je malo naivno! S tim, da su, ja sam 100% siguran, članovi MO Č. Poljana znali da mogu glasati za svog kandidata, barem pola sata(30 minuta) nakon sastanka ŽIK, a Muha je to javio ovdje na forum nakon 2 sata(120 minuta).
Pa sad ti meni reci da li obmanjuješ javnost ili prešućuješ istinu?!
Ups..kakva je to konverzacija???'...kakve to neprimjerene riječi dopiru iz usta glavnog tajnika Goričkog SDP-a?
...jel razlog takvog ponašanja današnji poraz 6:1

Ako je Muha znao, onda je to znao i cijeli ogranak Č.Poljana!
Btw. ne bi imao ništa protiv da mi je Domagoj mentor, dapače! Nemam ja problema sa egom, dragi moj sused, bivši a možda i sadašnji kolego...
Kužiš, malo ti ta rečenica ne ide na mlin!
Nije toliko bitno da li su ti članovi drugi dan imali pravo učlaniti se ili ne, da li su imali pravo glasati ili ne nakon što je županijska komisija odbila prijedlog velikogoričkog SDP-a da oni nemaju pravo glasati.
Ono što je bitno je način na koji se vodi SDP u Velikoj Gorici, a ovo izbacivanje ogranka Čička Poljana koji je opravdano jedan od najaktivnijih s najboljim rezultatima koje sam u postu prije argumentirano obrazložio dokaz je tomu.
Kad si tako neupućen u statut, jer očito sam pogodio da izvršavaš partijske zadatke ovdje na forumu i zaluđen nekim osobama objasnit ću ti i to i opet ti dokazati da si ti u krivu i opet ti pišeš bedastoće. Da te podsjetim Zmajlovića i liste HSS-a….
U obrazloženju Odluke o raspuštanju navodi se kao razlog raspuštanja višegodišnji loši odnosa među članstvom u mjesnom ogranku odnosno narušeni odnosi među članstvom što sam argumentirano demantirao, ali se postavlja pitanje ako su ti odnosi narušeni već više godina zašto raspuštanje baš sada kada su u tijeku izbori za Predsjednika i organe Županijske organizacije, osim ako raspuštanje nije upravo u funkciji onemogućavanja članovima mjesnog ogranka da sudjeluju u njima, odnosno da biraju i budu birani nakon već potvrđenih kandidatura, a treba reći da su Zoran Žic i Mirjana Mataušič-Pišl kandidati za tijela stranke na žup. Razini.
Člankom 62. Statuta kao temeljni oblici organiziranja definirane su općinske i gradske organizacije a ne mjesni ogranci (koji se mogu organizirati prema organizaciji mjesne samouprave, članak 24.), Statutom nije definirano niti raspuštanje i način provođenja postupka raspuštanja mjesnih ogranaka, pa smatram da Članak 71.st.14. nije dostatan za takvu važnu odluku (-odlučuje o drugim pitanjima sukladno ovom Statutu).
Ako se povuče paralela između raspuštanja temeljnih i interesnih organizacijskih oblika od strane Glavnog odbora i Gradskog odbora i raspuštanja mjesnih ogranaka, onda je pozivanje na članak 15. koji govori o konačnosti odluke o raspuštanju organizacijskog oblika SDP-a u koji je član učlanjen odnosno prestanku članstva potpuno neutemeljeno.
Po uputi o pravnom lijeku kojim se članovi i članice imaju pravo žaliti Nadzornom odboru SDP-a Hrvatske koristi se članak 100.Statuta koji govori o mogućnosti žalbe ali i o razlozima za raspuštanje temeljnih i interesnih oblika organizacija, a da taj članak nije naveden kao osnova za raspuštanje ogranka.
Na osnovu članka 100. Statuta SDP-a Glavni odbor SDP-a na prijedlog Predsjedništva SDP-a može donijeti odluku o raspuštanju temeljnih i interesnih oblika organiziranja SDP-a u slučaju:
1. prestanka njihovog rada, zbog čega se ne ostvaruju programski i politički ciljevi SDP-a
2. djelovanja koje je suprotno osnovnim političkim i programskim ciljevima SDP-a
UKRATKO
VFK se kod donošenja odluke o raspuštanju ogranka nepromišljeno zaigrala i htjela primijeniti model kao što je grad Zagreb raspuštao članstvo.
grad Zagreb ima status županije, a organizacije kao Novi Zagreb, Maksimir, Dubrava,… imaju isti status kako Velika Gorica koja je temeljna organizacija, a temeljne organizacije imaju ogranke.
ČLANOM SE PRESTAJE BITI RASPUŠTANJEM TEMELJNE ORGANIZACIJE A NE OGRANKA!!!! A GRAD ZAGREB JE RASPUŠTAO TEMELJNE ORGANIZACIJE! (žišku?)
OGRANAK SE MOŽE RASPUSTITI, ALI SAMO KAO TIJELO STRANKE, A ČLANSTVO OSTAJE, I NIJE BILO RAZLOGA IZBACITI ČLANOVE, ZATO JE I STAVLJEN POVIJERENIK DA PONOVNO NAPRAVI KONVENCIJU OGRANKA.
Mislim da bi sada trebao shvatiti, ali ako treba pitaj ako ti još nešto nije jasno rado ću ti objasniti