kod bivšeg ravnatelja smo dobili ugovor direktno od agencije.Došli smo na roditeljski tri osma razreda,tri razrednice i dvije tete iz jedne agencije.Ravnatelja niotkuda,a ni pedagoga,baš su taj dan spriječeni.MI SMO BILI POZVANI NA RODITELJSKI DA SE DOGOVORIMO O MATURALCU,a ne da damo potpis na dogovoreno.Uglavnom prije roditeljskog je jedna razrednica rekla mami koja je sjedila do mene da ako roditelji budu pitali ona potvrdi da je na roditeljskom viječu ravnatelj rekao da on bira agenciju i da je tako naputak ministarstva,a roditelji biraju jedno odredište od čini mi se tri ponuđena,ali ti onda razrednica sugerira šta bi bilo bolje.Na stolovima su nas dočekali gotovi ugovori koje smo trebali potpisati,kad je rasprava krenula u krivom smjeru i kad se činilo da neće biti ništa od potpisivanja ugovora razrednice su prekinule skupni dogovor i pozvale svaki razred u zasebnu učionicu i potiho saopčile daje bolje i tako da idemo negdje nego nigdje.Dobili smo i ugovore i osiguranje puta i mogučnost povrata novca i normalne buseve.
Kod nove ravnateljice samo jedan papir o agenciji,u kojoj se nitko ne javlja nema ugovora ,nema uplatnica,razrednici vrlo ,vrlo neugodno.Prvo je zapisivala u rokovnik koliko je ko dao novaca, a nakon nekoliko uplata i inzistiranja na uplatnici ili potvrdi dobili smo uplatnicu koju potpisuje razrednica,od ugovora ni traga ni glasa,ni nako traženja ugovora,ni pobune roditelja kod ravnateljice ništa.Nema odgovora,jedno veliko ništa i kap na sve po djecu dođe samoborčekov bus u kojem je automat za štancat karte.Prestrašno.Ministarstvo pere ruke od svega,jer je maturalac navodno u nadležnosti ravnatelja.Ravnateljica kaže da ne shvaća šta hoćemo kad je sve dobro prošlo.A šta da nije?