Lijepo molim unaprijed da mi ne zamjerite i ne rugate mi se, jer sam totalni neznadar u tehniku

, a molim savjete i pojašnjenja na zdravo-seljačkom jeziku, ak je netko spreman pomoći i odgovoriti, tak ko da objašnjava malom djetetu.
Imam staru babicu koja ima, he, ne znam kakav TV, u boji jeste ali uglavnom gledi ga preko obične vanjske antene. Još da spomenem da samo može tak hvatati HTV1 i HTV2 programe.
Sada se mijenja ova obična (ili ak sam shvatila da se zove analogna) mreža i bude se TV gledalo, hm, preko satelita (ili ak shvaćam da je to digitalni prijem ili već što).
Što mi je sve potrebno pribaviti, nabaviti da bi ta babica mogla i dalje nekako gledati TV i nekakove programe (makar kao i do sada ili još bolje ako će moći imati i više programa).
Molim da mi netko ljubazan i dobar sve jasno i razumljivo napiše, pa da me uputi ako to nešto (reciver, tuner ili bogtepitaj što i kako se zove) kako se to u trgovini i gdje traži, je li skupo (cca cijene) i što mi je činiti da pomognem u ovakvoj situaciji babici, a da može imati i gledati tv-programe.
Unaprijed puuuuno hvala

svim znalcima dobre volje. I molim, slobodno si vi u odgovoru sve po rednim brojevima napišite i pojasnite kak i što treba, mene ne bude to ništa povrijedilo, jer sam zaista u ovome "... ko točak". Hvala!