Usput da napomenem da je koliko ja znam HNS imao volju staviti g.Rakarca na listu ali ga je Rovišan izgurao (kao što ga gura i dan danas) jer je on želio biti na toj listi.
malo sam se raspitao i sa sigurnošću ti mogu rećii da pričaš koješta, naime Rovišan je prisustvovao 2007 godine na konstituirajućoj skupštini Urbarskih zemljišnih zajednica Turopolja gdje je izabran za jednog od dopredsjednika, poslije toga inicijator je osnivanja Urbarske zemljišne zajednice Velika Buna, ono što ne znate je da je tom prilikom kao SDP-ovac tražio podršku naravno SDP-a koja je izostala, naime ogranak SDP-a Velika Buna po nalogu VFK sabotirao je tu skupštinu, no usprkos tome Rovišan je uspio okupiti dovoljan broj ovlaštenika i osnovati Urbarsku zemljišnu zajednicu Velika Buna...istina je ta da ga je sdp-e, tj. VFK naprasno marginalizirala te 2007 godine...
Muha ja sam pisao o 2009 što ti znaš vrlo dobro (opa. jer se uvijek dobro raspitaš
) a ti treseš po 2007. 
Nemoze se sve staviti u jednu godinu, 2009, jer su se dogadjaji protegnuli od 2007, tj, osnivanja urbarskih zz, i ljepo ti Muha napisao sto se dogadjalo sa rovisanom u tom periodu, a svako ko je malo pratio tisak toga vremena, zna o cemu pricam. Gos. Rovisan nije samo u predizborno vrijeme promovirao zz u sdp-u, nego i prije. i ako Vas bas zanima, predizborni razgovori su vodjeni i sa sdp-om i sa ostalim strankama. SDP je bio potpuno nezainteresiran po tome pitanju, dok je koalicija HDZ-a HSP-a, HSS-a I HSU-a prepoznala snagu ZZ i potpisala sporazum sa njima u vezi podrske. Da jos napomenem, sporazum je potpisan poslje prvoga kruga, sto znaci da u prvom krugu nije se apeliralo na nikoga u ZZ kome dati glas. Nakon potpisivanja sporazuma, u ZZ se promovirala opcija Barisic za gradonacelnika, i po svemu sudeci, po nekim procjenama to je dalo presudnih 3 do 4 % glasova na stranu Barisica i postao je gradonacelnik. SDP kotac koji se pod palicom VFK ne uspjeva zarotirati, prosao je kako je prosao, na kraju izgubio i vijece. No da istina bude potpuna, DC nije takodjer prepoznao (ili nije smio ili htio ) potrebu pomaganja u borbi za povrat imovine. I danas neki od clanova DC-a i onda i sada sudjeluju u miniranju bilo kakve inicijative sto se tice povrata imovine ZZ. No zahvaljujuci dolasku Zorana Zica u DC, vjetrovi su zapuhali u drugom smjeru, te je i predsjednica DC-a sada sasvim okrenula plocu sto se tice podrske povratu imovine ZZ.
I nemojte biti iznenadjeni ako se vec na sljedecem gradskom vijecu pruzi potpora povratu imovine ZZ .
SDP... oni misle da su sami sebi dovoljni, pa zato sada jesu u velikoj crnoj rupi, i sve manje im svijetla dopire unutra, HNS, kakav im je god predsjednik, rade nesto, promoviraju ideju povrata imovine ZZ...