Zbog krize Bugarska se okreće izvozu u zemlje izvan Europske Unije
Bugarska je povećala izvoz u zemlje izvan Europske Unije za čak 26.5%Prema državnom zavodu za statistiku, na temelju podataka za 2011. Bugarska je povećala izvoz u zemlje izvan Europske Unije za čak 26.5%.
Najveći izvoz ostvaren je u Tursku, Rusiju, Makedoniju, Ukrajinu, Srbiju, Kinu i SAD.
Uz navedene zemlje, koje tvore 53% ukupnog izvoza izvan EU, znatno se povećao izvoz u Južnu Afriku, Kanadu, Indiju i Egipat.
Bugarska u druge zemlje ponajviše izvozi sirove materijale i poljoprivredne proizvode.
Po pitanju uvoza, najveći porast ostvaren je na uvozu robe iz Kazahtsna, Singapura, UAE-a i Južne Koreje.
http://www.advance.hr/vijesti/zbog-krize-bugarska-se-okrece-izvozu-u-zemlje-izvan-europske-unije/Vaši komentari: (17)
-Pametni Bugari. Dosad su uvozili otpad kao i mi. Sad će ga izvoziti u Australiju.
-Pametno Bugari. E, sad lipo to sto zaradite trogvinom izvan EU morate dati za razne nammete koje morate podmirivati kao clanica EEU ili da bi otplatili "povoljne" kredite koje ste dobili od EU.
Sto znaci "povoljan" kredit iz EU? Znaci, oni ti daju lovu koju moras uloziti onako kako ti oni propisu, najcesce tako da se tom lovom plati neka strana firma ili neki domaci izdajnik. Dakle, dobijes kredit, lovu ne vidis ali kredit moras vracati.
Ne mogu Bugari (i ini pripadnici "nize rase" EU zaradit koliko aparat EU moze pojesti.
-Zemlje kao što su Rusija, Srbija, Ukrajina, Makedonija su zemlje kojima je Bugarska gledajući povijesne, kulturne, vjerske pa i industrijske aspekte najviše naklonjena pa i za očekivat da će vanjskotrgovinska razmjena biti sa njema i najveća.
Turska je ima brz industrijski razvoj, Bugarski je susjed pa za očekivati je u budućnosti da će se vanjskotrgoviska razmjena i povećati.
Usporedimo li Hravatsku vidimo slično situaciju, tako da je Njemačka, Italija i BiH vanjskotrgovinski najvažniji partener.
Još potpuniji bi dobili uvid kada bi nam u objavljenoj informaciji bila dostavljena i informacija o obimu vanjskotrgovinske razmjena Bugarske i sa zemljama EU.
Evo to ne znam ali prepostavit ću da je to Rumunjska i Grčka.
-Svi (pametni) se pomalo okreću alternativi i bježe od fašisoidne tvorevine, samo mi jurimo u njihov čvrsti zagrljaj ko guske u maglu!
-Mi Hrvati da smo pametni bi učinili isto.
... ali mi nismo pametni

Imamo m*da ko španjolski bik, a mozak ko bubrežni kamenac.
Kaj uvoze z UAE i Kazahstana!??
Jedino ak su fanta i vuglen v igre...