Ulazak (guranje) u uljudbenu(?) Evropu svakim danom postaje sve zanimljiviji, a pitanjima nikak da dojde kraj!?
Mislim si , jesmo li mi osvojeni, posvojeni ili nekaj sasvim deseto?

Stalno slušam i čitam, kad uđemo u tu , tak jako pametnu i uređenu uniju, moramo ovak, ono moramo onak, ne smeš jedno, ne smeš drugo…….
Ispada da smo do sada bili tak glupi, bedasti ne prosvjećeni, neznalice , ma totalni bedaki?!
Ili možda to budemo sada postali?
Ovaj narod, koji tu živi preko tisuću godina, koji je ostavio traga u svim državama i sistemima od kulture do graditeljstva, svih mogućih načina preživljavanja, danas guraju u novi podanički odnos.
Da nismo znali gospodariti sa svojim blagodatima, da smo bili toliko neuki u svim poslovima već bi se svi poubijali sa motikama, motorkama, srpovima, kosama i sa tko zna kakvim oruđima po polju u gorju.
A sad nas budu ti drugi, pametni gospodari

naučili da to znamo raditi, a dozvolu za takve radove dobivaju se od osoba koje ni ne znaju kako takve alatke izgledaju?! I tada se nakon položenog ispita znanja, koje si znao i prije( samo nisu nam za to otimali novce ) slobodno porežeš, ozlijediš. jer imaš ispit.
Ne mogu se nikako ne upitati,ima li službenik u uredu ispit za ispravnu upotrebu olovke, nalivpera, tipkovnice, ispijanja kave, hodanja po stepenicama, otvaranja vrata itd??

Ako nema, svi u škole i na polaganje ispita!!
Političari trebaju imati, opet posebne pripreme i ispite.
Ak dobro ne lažu, pardon zamagljuju istinu i maglu, ne okoriste se sa svojim položajem, ne zapošljavaju pola rodbine sa svoje, a pola sa ženine strane, na ispit.
To nije dobro!
Svi oni koji su ispregovarali ovakve stvari, koje nas određuju kao neznalice, e ti su zaslužili nagradu . Samo koju, n ebi sada spomenul, jer bi nastala velika jagma za tom nagradom. To su specijalci, apsolutno.
E moj narode, ne znamo mi još, kako su nam lijepo smjestili.
A kad doznamo, kasno je za sve, ne vrijede nam nikakvi ispiti i uvjerenja.
Idem pred školu.
Čekati na upis.