Autor Tema: Fiskalne blagajne  (Posjeta: 37323 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #30 : Siječanj 10, 2013, 08:43:51 poslijepodne »
...
ok mogli su ti izdati pisani račun, slažem se, zašto nisi tražio? Jesi li tražio, pa nisi dobio?

Kaj da ti još velim?

Opet se praviš lud. Ja moram tražiti račun? Pa di ti živiš? Ne tražim da znaš sve zakone, ali kaj nisi videl to brdo naljepnica na skoro svakim vratima trgovina i birtija gdje piše da su ti dužni izdati račun i bez da ti pitaš? I kaj misliš zakaj je to tak napravljeno, a ne da ti moraš prositi za račun? Jel to možeš razumijeti? Ajd da i to čujem.

Jel sam ja tražil račun? I sad ti opet pokušavaš ove druge tumačiti.

Kaj da mi veliš? Nije bit da ja ti meni veliš kaj ja oču čut. Bit je u tome da ti i dalje obranuješ neobranjivo i praviš se lud. Ma sad sve više vjerujem da se i ne praviš. Ti ne razumiješ i ne želiš ni nakon sve te diskusije razumijeti da ti se u birtiji mora izdati račun i da tu nema nikakvog tumačenja. A ti opet čupaš neka tumačenja!

Pa kaj ni to stvarno nemreš shvatiti ili samo glumataš? Ajde mi bar na ovo pitanje odgovori kad već ignoriraš ona sva moja druga pitanja iz prethodnog posta. Mislim - kakva je to diskusija kad ti mene ignoriraš?

I kad mi prebacuješ da ja imam problema sa razumijevanjem onda to potkrijepi nečim jer bi onda i ja mogel tebi nekaj bezveznog prebaciti i to tak ostaviti. Ovak bez argumanta to bi se moglo nazvati i vrijeđanje...

Jaguar

 • Gost
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #31 : Siječanj 10, 2013, 09:10:45 poslijepodne »

...... i tu se slažem kako treba izdati račun.Odgovor po treći put. Treći put i Bog pomogne.

I ne branim nikoga, zašto bih? No dozvoli da imam pravo misliti i vjerovati kako su ljudi pod pritiskom, što zbog brzine, kratkog vremena za fiskalizaciju, nabavke kasa, operatera dodatno opterećeni još inspektorima u prvih dan dva imali tehničkih problema, na koje su se fokusirali i pokušavali riješiti, kako ne bi dobili tako ogromne kazne.

Ako je Ministar Linić, porezna uprava i inspekcija imali razumijevanja i dali pregledanim kafićima 2-3 dana vremena da se usklade ne vidim razloga zbog čega si ti toliko zapeo, da li je u nekom kafiću izdan prvi dan račun?
I kao što sam rekao ranije, za mene je važnije kako će to dalje funkcionirati i hoće li se izdavati računi, odnosno hoće li biti sve u redu a ne prvi dan, toliko sam samo fleksibilan, tolerantan i razumljiv.

Ti si tvrd i ti bi da na dan 01.01.2013. od 00:00 sati sve funkcionira besprijekorno?

Ma daj molim te.


Zagorec BP

 • Gost
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #32 : Siječanj 10, 2013, 09:33:02 poslijepodne »
Dakle, očito sam se nespretno izrazio o obrtnicima.

Nisam ciljao na cijelu skupinu, već na onog koji namjerno vara na porezu iskazujući manji promet nego li je to u stvarnosti i tu sam upotrijebio kovanicu "obrtnik - lopov" koju nisam u tekstu naglasio. Varanje je i neizdavanje računa ili izdavanje neispravnog računa.

Naravno da postoje i oni koji si iskazuju manju plaću nego li bi si mogli, a koriste sve pogodnosti obrta ili malog poduzeća (automobil, kupnja svega i svačega bez poreza, odnosno "na firmu"). I opet, ne kažem da su svi ili većina takvih, ali ima ih. Ima ih zato jer prilika čini lopova lopovom.

Neka se ne uvrijede oni koji posluju pošteno ili blizu ruba kriminala, ali još uvijek sa ispravne strane.
A oni drugi - nek se uvrijede koliko ih volja. Ha, ha, a ja se samo osvrćem na pritisak koji država stvara da stvari nekako krenu ispravnim tokom. I vjerojatno će uspijeti smanjiti skrivanje prometa ovim postupkom fiskalizacije izdanih računa, pa ćak i uz pomoć nezadovoljnih korisnika njihovih usluga.

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #33 : Siječanj 12, 2013, 09:54:29 prijepodne »

Odgovor po treći put. Treći put i Bog pomogne.
Očito nemreš shvatiti da između "trebao bi" i "mora" ima bitna razlika. Daj to bar probaj shvatiti. To je sposobnost shvatiti značenje riječi, to je čitanje sa razumijevanjem.
Citat:

I ne branim nikoga, zašto bih?

Bogme ne znam. Ajd ti meni reci zakaj to delaš? Ak tumačiš ove koji ne izdaju račun onda ih i braniš. Zakaj braniš prevarante?
Citat:

Ti si tvrd i ti bi da na dan 01.01.2013. od 00:00 sati sve funkcionira besprijekorno?

Ma daj molim te.

Nemoj me niš moliti nego se ne pravi bedast. Ne očekuje niko da bu već prvi dan sve išlo bez greške, ali nit da peti dan sve funkcionira, jer znamo kak je ta naša ekipa odgovorna i željna izvršavati svoje obaveze. Glede mojih očekivanja ta "ekipa" je sva moja očekivanja ispunila: kradeju i varaju ko i prije, tu se niš nije popravilo. To sam i očekival. No nadal sam se ipak nečem drugom.

No ti očito nemreš shvatiti da, i to ja tebi već sigurno treći put ponavljam, usprkos problemu sa blagajnom, u birtiji ti moraš svaki put bez da pitaš dobiti račun. Jel on odštampan ili napisan rukom - to je druga stvar. Ali račun moraš dobiti.

Ne znam, ti to očito ne želiš razumijeti i zbog toga zaljučujem da se praviš lud. Zato naša daljnja diskusija nema smisla. Pogotovo kad se uzme u obzir da moja pitanja izbjegavaš jer vidiš da te vode u smjer da se moraš suočiti sa činjenicama. No, ako se ti ne želiš suočiti sa činjenicama jer bi to zahtjevalo da priznaš grešku, a to bi tebi očito bilo preteško, onda nemamo kaj više razgovarati. Drži se ti i dalje svoga ko pijan plota, ali nemoj ovdje braniti neobranjivo i tumačiti lopove. To i tebe baca u tu istu grupu ljudi.

« Zadnja izmjena: Siječanj 12, 2013, 09:57:05 prijepodne BobRock »

Jaguar

 • Gost
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #34 : Siječanj 12, 2013, 04:07:26 poslijepodne »
Koliko puta sam ponovio da, treba izdati račun, pa makar i rukom pisan.
Moja diskusija je išla na tvoje komentare prvi dan fiskalizacije i na to se cijelo vrijeme referiram.
Dakle kada si "skočio na prvu" kako se veli, bez imalo sagledavanja cijele problematike sa svih strana.
I nemoj mene trpati nigdje, nemaš niti pravo niti osnove za takvo što.

Niti koga branim niti se pravim lud nego sagledavam objektivno probleme koji su se pojavili u početku prvi dan, kada si skočio na prvu ne imajući u vidu sve aspekte ili nisi želio imati? Što ne znači da neki nisu i svjesno radili greške, takve će inspekcija "podsjetiti" kao što gledamo, slušamo i čitamo, neke je i zatvorila.

Dakle  sad više nema opravdanja, vrijeme za usklađivanje i popravke ističe ili je isteklo, o tome sam cijelo vrijeme i u tom smjeru diskutirao.

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #35 : Siječanj 12, 2013, 08:35:19 poslijepodne »
Koliko puta sam ponovio da, treba izdati račun, pa makar i rukom pisan.
Prvo to nisi uopće napisal, neg si samo tumačil zakaj nije izdal račun, i da javno tvrdiš da treba imati razumijevanja kad ti se u birtiji ne izda račun.
Onda si išel čak i mene kriviti da sam trebal, i zakaj nis pital za račun? Halo? Glupost na kvadrat.
A sad i dalje tupiš da treba, trebalo bi izdati račun, ali još uvijek ne shvaćaš da ti on mora (kaj nije isto ko i "treba") izdati račun.

Baš si rezistentan na argumente i saznanja. I dalje imaš problem sa shvaćanjem. Bolje se prestani ovdje javno sramotiti.

Jaguar

 • Gost
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #36 : Siječanj 12, 2013, 08:50:07 poslijepodne »
Dobro jel' bi se ti sad malo vrijeđao?

Držiš se ko' pijan plota a onda mene vrijeđaš kako se javno sramotim, s čime?

Što sam normalan i normalno sagledavam problematiku.

Kaj tebi još jednom treba ponoviti kako je i porezna uprava imala razumijevanja par dana, kako bi sve profunkcioniralo kako treba pa tek onda išla zatvarati one koji se nisu uskladili, što zbog tehničkih problema, što zbog edukacije djelatnika i pogreški koje su možda činili na novim blagajnama, a blagajne su u kratkom roku morali instalirati, čekati operatera, koju blagajnu, koji printer, softwer, bla, bla....... itd.itd.

I ja se javno sramotim, ne kolega ti se sramotiš, svojom tvrdoglavošću u dokazivanju nečega kaj svi znamo ali ne želiš prihvatiti i razumjeti ono o čemu ja govorim i što je bio realan problem u tim okolnostima, iako je to čak i porezna uprava razumjela. Tu je mojoj diskusiji na ovu temu kraj.


Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #37 : Veljača 07, 2013, 11:40:45 poslijepodne »
Građani se ne trebaju stidjeti kad traže fiskalni račun
 SARAJEVO - Inspektori Porezne uprave Federacije BiH provode pojačanu kontrolu primjene Zakona o fiskalnim sistemima. Od 25. januara od kada traje akcija izvršeno je ukupno 976 kontrola i izdata su 652 prekršajna naloga ili u 67 posto slučajeva, sa   novčanim kaznama ...
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz

Kaj je i v BeHe poplava fiskalizacije!?

Dvije trećine poreznih obveznika ne izdaje fiskalne račune
 SARAJEVO - Akcija pojačane provjere poslovanja poreznih obveznika u Federaciji BiH pokazala je kako njih čak 67 posto ne poštuje zakon o fiskalnom sustavu koji je uveden još 2010. godine, podatak je kojega su u četvrtak u Sarajevu iznijeli predsjednik vlade FBiH
http://haler.blogger.ba/arhiva/2012/author/paulina-janusz

Dvije trećine poreznih obveznika ne izdaje fiskalne račune u fiskalnom sustavu koji je uveden još 2010. godine.  :o
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Fiskalne blagajne
« Odgovori #38 : Srpanj 31, 2013, 06:16:51 poslijepodne »
ma kakva fiskalizacija
Evo konkretan primjer kako se vara poreznike, državu, građane ...
http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/217237/Default.aspx

OD SUTRA FISKALIZACIJA NA TRŽNICAMA
80 posto trgovaca uzima godišnji odmor
http://www.novi-zagreb.hr

Fiskalne blagajne od sutra na tržnicama
...S obzirom da  Velika Gorica nema Zelenu tržnicu već prigodnu prodaju poljoprivrednih proizvoda, izgleda da će i gorički obrtnici s izdavanjem računa započeti tek za dva mjeseca.
http://www.cityportal.hr/fiskalne-blagajne-od-sutra-na-trznicama/

Na tri načine...
wwwg tablice