Ukoliko je ZAKONOM propisana procedura, a nadležni ministar je ne poštuje i zbog toga mu sudska instanca (nadležna - kao i što je SUD inače nadležan - za nepoštivanja zakona) ukine to - po čemu je to politička odluka??
Nema tu nikakvog presedana, jer da je to presedan, onda bi sve sudske odluke bile presedani, a što bi pak značilo da nam sudovi i ne trebaju, jer ionako donose presedane (BTW, u SVAKOJ sudskoj presudi onaj tko izgubi smatra to presedanom... još nisam čuo da bi luzer u sudskom procesu rekao "je, to je tak pravica, bilo je super!).
Uspoređuješ stvari koje su ZAKONOM PROPISANE KAO OBAVEZNE sa nekim svojim vizijama i neslužbenim stvarima a to se usporediti ne može... jer je procedura donošenja Kurikuluma, pa i svake i najmanje nastavne jedinice i tvrdnje u njoj, propisana zakonom, ne može se učenike mimo službenog programa opterećivati NITI SA JEDNOM tvrdnjom, kamoli sa cijelim modulima novog gradiva, a da za to nema odobrenje svih instanci koje oblikuju obrazovni proces.
Ja ne moram priznavati teoriju evolucije (ima dobar status: TEORIJA!),. no to ne znači da ću kreacionizam izbaciti iz službenog učenja... jer je to službeno učenje i propisano, donijeto je i određeno u određenoj zakonskoj proceduri, prošlo je sve instance koje o sadržaju edukacije trebaju odlučivati, i to je to! U moje vrijeme smo u školici ulčili poartizane i majmune, onda poslije škole na vjeronuku Boga i Duha Svetoga, i nismo zbog toga pobedastili, i dan-danas je to posve nebitno kaj ja smatram za istinu, no ne znam i zakaj jedna TEORIJA evolucije vrijedi više od TEORIJE kreacionizma?
Ova sudska presuda se bavi NEZAKONITIM postupcima nadležnog ministra (samo kaj ti to očito ne kužiš!!), koji je umislio kako je Bogomdan i svemoguće poametan, te stoga ne treba nikoga pitati ništa, jer tko bi se usudio i posumnjati u ispravnost njegovih bulažnjenja - osobito ako o edukaciji djece odlučuje medicinar koji nema ni jednu položenu metodiku, no Jovandeka smatra da mu to i ne treba... ipak je on doco...

Treba uvesti u zakone "Jovanovićevu dogmu" - tzv. mišljenje druga Jovice se ne propitkuje i ne sumnja u njega...