Zagi, kak je pritebe?
Tek sam sada ulovio vremena da malo pogledam forum. Imam opsadno stanje na dvorištu i doma.
Dvorište mi pliva pod 25 cm vode, poplavljena šupa i drvarna, ali u kući još nije voda. Treba joj još oko 45 cm da mi zapliva u kuću, ali sam preventivno digao stvari na kat i zečinjake sa zečevima preselio u garažu na cigle (60cm u zrak).
Prije par mjeseci sam nazivao referenta u opčinu i upozoravao da je vodotok opstruiran, da je muljevit i da voda nema kuda protjecati, ali referent me nije previše doživljavao i samo je rekao da to nije njegova briga. Zvao sam i hrvatske vode gdje mi je neki gospodin rekao da njih "koći" zaštita okoliša i ne daje im dozvolu za uništavanje močvarnih površina pa stoga oni "ne mogu ništa poduzeti". No uredno uzimaju novac za to održavanje i dijele si plaće.
Taj gospodin je neki domaći čovjek koji je rekao da je kao mladi inženjer, osamdesetih godina prošlog stoljeća, vozio čamac kosilicu Ribnicom i da su čistili raslinje.
Ali od kako je nastala hrvatska samostalna država, od tada počinje sustavno zapuštanje kompletne regije i nema više redovitog održavanja kanala i vodotokova. Vrlo tužno i zajebano za sve nas koji smo gradili u takvim područjima vjerujući u državu i njene institucije. Jedino je sigurna naplata poreza.
Od prošle poplave sam dobio oko 24% - 25% od procijenjene štete, kao pomoć, od države.
E tako je kod mene Kunta, haha...