Nije to baš tako jednostavno kako to glume ljudi koji očito baš i nisu upućeni u realnost, ali se drže kao da su oni sami zakon...
Kao prvo, postoji pojam moralne odgovornosti, koju nitko od tih "upućenih" (u prvom redu borci za "prava" takvih gnjida u politici - Koko i Jaguar) ne spominje, a ista je krucijalan pojam u svijetu visoke politike - naravno, kod časnih i moralnih ljudi.
Kao drugo, postoji i pojam višestruke odgovornosti - a kao primjer bih baš spomenuo tu neke tipove (gore spomenuta) koji se vole pozivati i brojati greške policije, pa bih ih pitao - znaju li koliko puta i na kojim mjestima odgovara jedan policajac kada nešto slično pogriješi, i zašto misle da se ta odgovornost treba lomiti na jednom policajcu, koji je potplaćena biljka "koju svi vi plaćate" - a ne treba na nekome tko je debelo preplaćena biljka - a koju ISTO TAKO PLAĆATE, i to puno više??
Kada pogriješi policajac, odmah je "raspni ga, raspni", odmah su puna usta suspenzija, kazni, penala, otkaza itd itd, jer taj policajac odgovara - osim prekršajno na civilnom sudu - i na disciplinskom sudu unutar MUPa! I nerijetko izađe da je kazna civilnog prekršajnog postupka daleko jeftinija od onoga što vrijedi za sve građane (no ne i za policajca koji je, očito, građanin drugog reda!! - jer kazna ide bez problema i npr. 6x po 30% iod plaće u novcu plus suspenzija!!) - no nije mi jasno zbog čega neki ovdje smatraju da jedan javni političar (istodobno, policajac NIJE javna osoba!) ne treba ili ne smije odgovarati najmanje jednako tako i toliko kao policajac? Uz infantilne izgovore da policajac mora svojim primjerom biti, eto, "primjeran" - nije mi jasno zbog čega jedan političar to - ne treba biti?? I to - u najmanju ruku - višestruko više i očiglednije??
Zašto se njega ne bi trebalo suspendirati od vršenja dužnosti po sili zakona (a ne po dobroj volji njegovih stranačkih suučesnika!), kao što se policajca makne sa dužnosti, što će reći - zašto se jednog Čačića ne bi službeno, po sili zakona, maknulo iz npr. političkih funkcija do okončanja postupka, kao što se policajac suspendira do okončanja postupka, a ako se pokaže nevinim, onda neka privatnom tužbom utužuje zbog nanesene štete u međuvremenu?
Zašto isti principi ne vrijede i za takve političke njuške - ili nam to te njuške poručuju da mi ipak nismo baš isti, ili ako jesmo - to se odnosi na nas o kojima ti političari odlučuju, no ne i na njih, jer eto - ne stanuje svatko na Olimpu, iako smije lagati da ni on ne stanuje tamo... i kolikogod će se Jaguar opet pomučiti da nađe neki novi izgovor o mojem duševnom stanju (zadnje sam bio blage dijagnoze - "pesimist"), očito je da on ne shvaća da se ovdje uopće temeljno i ne radi o Čačiću kao osobi - no radi se o njegovoj dvoličnosti, političkom i profesionalnom nemoralu, nekarakteru i prijevarnom, bahatom ponašanju, i obzirom da pretendira biti jedna od najjačih političkih figura u državi, pa je i malom djetetu jasno da takva osoba ipak ne može, barem ne bi smjela, obnašati nikakve dužnosti i nikakvu pravdu dijeliti dok istodobno pred vlastitim vratima ima smeća i govana više negoli je na nekom bolje popunjenom smetlištu... Izbor takove osobe odraz je nezrelosti i kratkovidnosti naroda i biračkog tijela, koji je još uvijek spreman gaziti sve principe da bi se podilazilo nekom "jaaaako važnom".
Zbog toga je meni meta broj 1 upravo taj Čačić, kao primjer svega što jedan političar, osobito u ovoj zemlji, NE BI SMIO biti. Jer on je obična kriminalčina, kojem napuhani ego pomračuje um toliko da se o nekakvom kontaktu sa realnošću jako teško može govoriti u njegovom slučaju. I tu mi je nevažno iz koje je on stranke, dapače se o samom HNSu nisam toliko negativno izražavao kao i koliko baš o stranačkom vodstvu, koje čine dvije osobe koje u nijednoj poštenoj i odgovornoj vladi ne bi smjele biti.
Eto, postavih nekoliko pitanja - na koja i ne očekujem odgovor, jer odgovora - NEMA, a svako izmišljanje istoga je samo odraz bezobrazluka i bezobzirnosti onoga tko bi pokušao pravdati ono što se pravdati - i ne može. Iako bi bilo zanimljivo čuti tko bi to i kako pokušao opravdati, a da pritom barem ne pokaže osobno kompleksaško divljenje i bahato pravdanje tih "bogomdanih" faca...