Autor Tema: Raste potpora za EU  (Posjeta: 40113 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

Bilaj

• Gost
Odg: Raste potpora za EU
« Odgovori #45 : Svibanj 28, 2011, 06:31:45 poslijepodne »
Čitam danas u Obzoru da je samo u desetak najpoznatijih korupcijskih afera popaljeno 2 milijarde kuna. To je ono što je isplivalo, a to je najvjerojatnije samo vrh ledenog brijega. Ne bih se začudio da zbog korupcije godišnje gubimo i najmanje 10% državnog proračuna.

Pa gdje mi je nestal post.
Negdje sam pročital da je to 6% BDP-a.  :(

Ali vezano uz pristupanje Uniji. Ovo je komentar kako je Srbija pametno odiglarala karte i postala regionalna velesila i na kraju pristupit će uniji jednako kao i Hrvatska.

http://www.vecernji.hr/kolumne/velika-srbija-potpomognuta-britancima-krece-uniju-kolumna-293290
« Zadnja izmjena: Svibanj 28, 2011, 06:44:33 poslijepodne Bilaj »

amarkulin

• Gost
« Odgovori #46 : Svibanj 28, 2011, 09:23:33 poslijepodne »
Strava! Eto naših političkih guski opet u debeloj magluštini...

Offline kuntakinte

• Jezerača
  • ...besposleni internetski masturbator...
« Odgovori #47 : Svibanj 28, 2011, 10:01:15 poslijepodne »
Ali vezano uz pristupanje Uniji. Ovo je komentar kako je Srbija pametno odiglarala karte i postala regionalna velesila i na kraju pristupit će uniji jednako kao i Hrvatska.

http://www.vecernji.hr/kolumne/velika-srbija-potpomognuta-britancima-krece-uniju-kolumna-293290

Srpski su kriminalci došli v Srbiju ratovati i pomoči projekt Velke Srbije a hrvacki su došli krast...

"Srbin-ubojica,hrvat-izdajica,slovenac-kukavica..."

Prinami to nikak nemre prejti jel dok su glave fkupu stalno moraš opaziti na žep da te negdo ne pokrade.
wwwg tablice

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #48 : Svibanj 30, 2011, 11:18:35 prijepodne »
Da si kliknuo na link, a što nisi onda bi dobio i sljedeću rečenicu koju nisi pročitao.
http://en.wikipedia.org/wiki/Europhile
In politics, it may be used to imply Pro-Europeanism, or support for the European Union, often disapprovingly.
Evo, sad doslovno tvrdiš da nisam kliknul na taj link. To je tipično za tebe i takve umišljene tipove pune sebe. Tvrdiš nekaj kaj ne znaš i ne možeš znati! Oduči se od toga.

Naravno da sam kliknul na to i pročital kaj piše. I vidio tu riječ koja tam stoji i koju si ti podebljao (disapprovingly). Ali pošto taj opis nije objektivan, i pošto nije ni drugima (jesi vidio ->[clarification needed] kod te riječi?) nisam to uzeo u obzir. Valjda znaš kaj znači clarification needed? Osim toga piše, kaj ti očito ignoriraš, often disapprovingly. Often znači često, kaj znači da ako je neko "-phil-" ne mora obavezno značiti da je neobjektivan kak ti tvrdiš. Tak da ta rečenica opet ne govori u tvoju korist, nego samo potvrđuje kaj sam ja reko, moj prvi dojam.

Citat:
A objašnjavanje filije fobijom i obratno je logično jer su to atonimi.
Eto vidiš, to bi možda i bilo logično, ako bi ti dokazao
1. da su ta dva pojma o kojim se ovdje radi pojmovi suprotnoga značenja
2. da definicijom jednog možeš definirati drugo

Ali tebi fale te dvije karike u tvom dokazivanju - koje nisi niti spomenuo(!), tako da ni logika ti baš nejde. Zato mi ti nemoj više pričati o logici, pliz.
Citat:
Bobe, Nauči što je Eurofil i Eurofob pa dalje možemo razgovarati umjesto da cijelo vrijeme ideš vrijeđati.
Možda sam bio malo preoštar u ovoj diskusiji s tobom, ali stvarno nis imal namjeru da te uvrijedim, povrijedim ili ovdje pred ljudima ponizujem. Ali ak mi neko ide soliti pamet i prepotentno mi "tumačiti" nekaj kaj nije nikak točno, onda ni ja ne vidim razloga da s takvim čovjekom diskutiram u bijelim rukavicama.

A ti se nauči da se te riječi pišu malim slovom. Tak dugo dok buš tak zadrt i iz inata pisal imenice velikim slovima, tak dugo mi nemamo kaj pričati. Sa zadrtim čovjekom se nemre diskutirati. A glede toga ko kaj ima još za naučiti - moje mišljenje znaš. Time je za mene ova naša diskusija završena.

Jaguar

• Gost
« Odgovori #49 : Svibanj 30, 2011, 12:41:29 poslijepodne »
I iz ovog proglasa se osjeća kolika je neinformiranost građana RH o predpristupnim pregovorima i ulasku Hrvatske u EU a sve što je obuzeto velom tajne izaziva sumnju i otpor građana. Ova Vlada nije napravila ništa kako bi svoje građane informirala o ovoj problematici a i kako bi kada ni sama nije pročitala i upoznala se sa Lisabonskim sporazumom, nisu imali valjda kada, bili su prezauzeti sa krađom i pljačkom Hrvatske. ;D

http://www.volim-hrvatsku.hr/najave-i-dogadanja/1-najave-i-dogadanja/197-proglas-svim-gradanima-republike-hrvatske

Nadstranačka udruga i inicijativa za očuvanje suvereniteta i neovisnosti Republike Hrvatske „Volim Hrvatsku“ objavljuje slijedeći

P R O G L A S
Svim građanima Republike Hrvatske

Dragi građani, nalazimo se pred sudbonosnom i za sve nas dalekosežnom odlukom.

Odlukom koja je za Hrvate i sve one koji Hrvatsku smatraju svojom domovinom karta za put bez povratka. Svjedoci smo do sada neviđenog omalovažavanja volje naroda, sustavnog zatiranja svih demokratskih vrijednosti i intelektualnog nasilja nad svima nama gurajući nas u jednu novu integraciju, na put bez povratka-u EU. Usprkos cenzuri medija, ipak se mogu vidjeti ili čuti vijesti koje nam jasno mogu dati do znanja da je EU tvorevina koja nije „strateški interes Republike Hrvatske“ kako nam to podastire naša Vlada.

Moramo Vam dati do znanja da se Vlada RH službeno očitovala kako nema prijevod Lisabonskog sporazuma (tzv. Ustava EU) Ugovora koji namjerava, u što kraćem roku, potpisati. Zapitajte se kako je to moguće da netko odlučuje o sudbini jedne zemlje i svih njenih građana stavljajući potpis na Ugovor koji prethodno nije pročitao i temeljito analizirao? Lisabonski ugovor je i ekspertima prevoditeljima nečitljiv, sadrži 650 stranica koje vode na slijedećih 3000 stranica s raznim zakonskim podaktima, dopunama i gomilom zamki za sve one koji nisu upućeni u pravo EU-e. Taj i takav Ugovor je prije svega štetan za Hrvatsku jer zadire u suverenitet i temeljne ljudske slobode svakog građanina RH.

Navodimo slijedeće razloge:

-Potpisom na taj Ugovor Hrvatska bi se odrekla neovisnosti i suverenosti, otvorila granice za slobodni prolaz ljudi i materijalnih dobara čime bi bio stvoren uvjet za kupovinu svega što je hrvatsko, dovođenje jeftinije radne snage iz primjerice Rumunjske, Bugarske i ostalih istočnih zemalja, mogućnost naseljavanja stranaca koji bi imali jednaka prava kao i vi, kako u materijalnom, tako i političkom smislu. Stranci bi mogli neograničeno i nekontrolirano kupovati dijelove Hrvatske, iskorištavati ih i dobit prosljeđivati u svoje matične zemlje i banke a hrvatski narod od toga ne bi imao nikakve koristi.

-15 zastupnika iz RH koji bi bili u EU parlamentu predstavljali bi manje od 1% parlamenta i nebi imali punu zakonodavnu snagu za Republiku Hrvatsku, što znači da bi sve odluke koje bi donijela većina morale biti provođene u RH, a to opet znači da bi naši zastupnici imali praktičnu ulogu poslušnika i provoditelja zakona EU bez mogućnosti da bilo što promijene u korist RH. Volja i mišljenje hrvatskog naroda nebi imala nikakvu političku težinu. Ako spomenemo da bi ti isti zastupnici imali osobni godišnji proračun preko 300 000€, tada postaje jasno kome je strateški interes ući u EU. Da su posrijedi vlastiti interesi, dosadašnje Vlade RH i oporba su to više puta u ovih 20 godina dokazali praktičnim dopuštanjem sustavne pljačke svih resursa RH i njenih građana.

-EU je također donijela zakon kojim svaki građanin EU garantira stabilnost Eurozone i EUR-a svojom imovinom, čime stavljaju hipoteku na svu imovinu koju posjeduju građani EU.

-Građanima RH nebi bilo dozvoljeno zapošljavanje unutar Unije najmanje 7 godina od pristupa.

-U EU je „dozvoljena upotreba smrtonosne sile za suzbijanje nereda i prosvjeda“.

-Pitanje Savudrijske vale tj. Piranskog zaljeva više neće imati nikakvu težinu jer bi ulaskom u EU Hrvatska dozvolila izlov ribe ne samo Sloveniji, nego i Italiji i drugim zemljama EU. Nadalje, Jadransko more bi postalo vlasništvo i drugih zemalja EU-e i bila bi otvorena vrata eksploataciji svih dobara našeg obalnog pojasa i mora (Italija, Mađarska, Austrija itd.) ali jednako tako i svih ostalih kopnenih resursa.

-Za primjer „boljeg života u Uniji“ si možemo uzeti zemlje poput Irske, Grčke, Portugala i Španjolske koje su osjetile što znači biti članicom EU i korištenje fondova EU i MMF-a. Čisto dužničko ropstvo. Velika Britanija također bilježi ogroman pad zaposlenosti i socijalne nemire. Zapitajte se što bi tek Hrvatsku snašlo da uđe u tu anacionalnu, totalitarističku tvorevinu kojoj je jedini cilj profit.

-Da RH uđe u Uniju, nebi imali mogućnost izlaska iz iste, jer takav je to slučaj i s drugim članicama EU. Formalno postoji mogućnost, no tehnički je to potpuno onemogućeno.

Ovo su samo neki od velikog broja primjera što bi se dogodilo stavite li svoj „DA“ za ulazak u EU. Nedajte se zbuniti niti prevariti slatkorječivostima Vlade RH kako bi u EU bilo bolje. Vlada je prekršila temeljna ljudska i ustavna prava građana kada je krenula na put u EU bez da je omogućila uvid u Ugovor koji želi potpisati te da sami odlučujemo želimo li u EU kada nam se podastru svi argumenti „ZA“ ili „PROTIV“ i kada je odlučila u potpunosti uništiti sve što je ostvareno Domovinskim ratom - neovisnost i suverenitet RH.

Zato temeljem svega što je rečeno, molimo Vas da promislite o Vašoj budućnosti kao i budućnosti Vaše djece i pokoljenja koja dolaze, jer ovo su sudbonosni trenuci koji mogu dovesti do novog gubitka suverenosti vlastite domovine i konačnog gubitka identiteta i kulture. RH ima snage i resurse da bez ulaska u ovakve integracije preživi i sačuva svoju opstojnost, kulturu i vjeru i ono što je najvažnije - suverenost i nacionalni identitet.

Izaberite DA za slobodnu i suverenu Hrvatsku i NE U EU. Vrijeme je da sami odlučite o svojoj sudbini i sudbini Lijepe Naše, jedine nam domovine Hrvatske.

nadstranačka udruga
Volim Hrvatsku

Bilaj

• Gost
« Odgovori #50 : Svibanj 30, 2011, 12:47:00 poslijepodne »
Ovo stvarno nema smisla... Nauči što znači eurofilija i fobija.

. Often znači često, kaj znači da ako je neko "-phil-" ne mora obavezno značiti da je neobjektivan kak ti tvrdiš.

Ne mora značiti ali je u pravilu tako. Neobjektivan.

Citat: Bilaj
A objašnjavanje filije fobijom i obratno je logično jer su to atonimi.
Citat: BobRock
Eto vidiš, to bi možda i bilo logično, ako bi ti dokazao
1. da su ta dva pojma o kojim se ovdje radi pojmovi suprotnoga značenja.

Ti fakat ništa ne čitaš do kraja. Sa ovog linka si citirao prvu rečenicu: http://en.wikipedia.org/wiki/-phil-
A da si pročitao sljedeću rečenicu mogao bi pročitati:
 (philia) They are antonymic to suffixes -phob-.

Daj čitaj do kraja i nauči se što znači filija a što fobija a bome sada ćeš trebati naučiti i što znači antonim.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #51 : Lipanj 05, 2011, 08:42:19 poslijepodne »
Evo pitanja za forumske euroskeptike i eurofobe:

Kako komentirate papinu bezrezervnu podršku ulasku Hrvatske u EU?

Offline Vegi

• Iskusni član
« Odgovori #52 : Lipanj 05, 2011, 11:07:58 poslijepodne »
Da, iznio je svoju čvrstu misao za ulazak Hrvatske u EU, na osnovi toga što Hrvatska svojim kulturnim vrijednostima oduvijek pripada zapadnom mentalnom sklopu, obzirom da se ta ista EU načelno i javno deklarira kao čuvar zapadnjačkih kulturnih i većim djelom kršćanskih vrednota jasno je da Hrvatska u svakom pogledu spada u to društvo. No isto tako skrenuo je pozornost i našoj nazovi eliti ( da nisam pod dojmom ovog posjeta, naveo bih ja punu ružniju riječ za većinu te elite) na savjest i preispitanje iste što dovoljno govori o velikoj paski onome što ta nazovi elita radi unutar HR ali i samom podaničkom načelu i pristupu ulaska u EU , pogotovo ako uzmemo u obzir njegove riječi kojima kaže da će ulaskom u EU , EU dobiti na vrijednosti svega onoga što zastupa i štuje kršćanska vjera.

Na osnovi toga čini mi se da je od dva zla ,onog iz HNK i licemjernog dijela EU, izabrao ono manje štetno i u budućnosti lakše prebrodivo za hrvatski puk.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #53 : Lipanj 06, 2011, 12:00:06 prijepodne »
Pa to i ja govorim: EU nema alternativu - neulazak u EU je ostanak u paklu (ili čistilištu) domaće korupcije i uvozne mafije.

Offline Vegi

• Iskusni član
« Odgovori #54 : Lipanj 06, 2011, 12:11:25 prijepodne »
Eto sad naletih na članak koji opisuje odlazak Svetog Oca , a koji je , usput rečeno, protokolarno zbog nevremena izmjenjen, te nije izvršena  govorancija "uživo", već su samo izmjenjeni transkripti govora.

Drago mi je da se iz pozdravnog govora predsjednika Josipovića jasno ukazuje da je poruka iz HNK jasno shvaćena.

Doduše shvatio ju je predsjednik, što me i ne iznenađuje, obzirom na njegove intelektualne sposobnosti i drago mi  je da ju je jasno prenio svim tukcima iz HNK koji su tamo došli po "partijskoj liniji" ili spavat.

Svaka čast predsjedniče, što ste spavačima, a i onima intelektualno nesposobnijima, bez obzira na političku pripadnost jasno preveli i ukazali na ono što je Papa rekao.
Makar agnostik po vjerskom opredjeljenju Josipović je protokolarni ali i osobni dio, po mom mišljenju, kao predsjednik Hrvatske, odradio najbolje što je mogao.
Na kraju eto ono važno što je preveo spavačima:

"Ohrabrili ste hrvatske građane da s povjerenjem gledaju u hrvatsku budućnost, ali i hrvatske vlasti da u tom procesu odgovorno čuvaju interese svoga naroda"

http://www.jutarnji.hr/papa-benedikt-xvi--na-kraju-je-porucio--neka-djevica-marija-bdije-nad-povijesnim-putom-vase-domovine/951296/
« Zadnja izmjena: Lipanj 06, 2011, 12:24:34 prijepodne Vegi »

Offline Sledgehammer

• Jezerača
  • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
« Odgovori #55 : Lipanj 06, 2011, 04:51:58 prijepodne »
Pa to i ja govorim: EU nema alternativu - neulazak u EU je ostanak u paklu (ili čistilištu) domaće korupcije i uvozne mafije.

Pored takvih kao ti, koji očito ne shvaćaju elementarne stvari, EU i nema alternativu. Ličite mi na pokvarenu ploču...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

amarkulin

• Gost
« Odgovori #56 : Lipanj 06, 2011, 09:47:09 prijepodne »

Pored takvih kao ti, koji očito ne shvaćaju elementarne stvari, EU i nema alternativu. Ličite mi na pokvarenu ploču...

Prvi pokušaj ti nije uspio. Hajde probaj još jednom:

Evo pitanja za forumske euroskeptike i eurofobe:
Kako komentirate papinu bezrezervnu podršku ulasku Hrvatske u EU?

Daj nama neukima (i papi) objasni te elementarne stvari, molim te.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #57 : Lipanj 06, 2011, 10:31:30 prijepodne »
Daj nama neukima (i papi) objasni te elementarne stvari, molim te.

A daj ti meni objasni zakaj ga s jedne strane ignoriraš (a kak si onda doznal kaj je napisal?), dok s druge strane tražiš od njega odgovor na neko pitanje?

Mada, mislim da znam motivaciju tvojeg zadnjeg posta... no ipak... Nisi dosljedan. Zato bolje da prestaneš s tim demostrativnim ignoriranjem. I tak ništ od toga.

amarkulin

• Gost
« Odgovori #58 : Lipanj 06, 2011, 12:04:19 poslijepodne »
Daj se drži teme.  :P
Pitanje je bilo upućeno svima.

Offline BobRock

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #59 : Lipanj 06, 2011, 12:36:31 poslijepodne »
Daj se drži teme.  :P
Ok, al... moral sam.   ;D

Ulazak u EU bu samo napravil da bumo uz domaću imali još i stranu mafiju. Ono kaj nam je EU trebal doprinjeti to je obavljeno, bar većinom. Sad kada (ako) uđemo ne očekujem bilo nikakvih značajnih pozitivnih efekata. Bar ne neko duže vrijeme.

Dapače, očekujem loše efekte, kao na primjer da strani kapital uđe u Hrvatsku, da još više pokupuje kaj se da pokupovati, i da budemo još više ovisni o tome koji su interesi stranaca.

Alternativa od da je ne. Ako ne uđemo, ... ko zna. Zakaj ne bi mogli opstat? Imamo more, imamo ravnice, još da imamo vladu koja bi to mogla nekak iskoristiti i od toga napraviti nešto, kaj bi nam falilo? Imamo predivnu državu sa tolko prirodnih resursa. Kaj ne bi mogli biti druga Švicarska?

Dok je naša radna snaga puno jeftinija nego ona u recimo Njemačkoj dotle smo konkurentni, bar kaj se tiče rada. Još da nam državni aparat smršavi i da te naše resurse uspijemo iskoristiti... Kaj oćeš bolje?