Autor Tema: Da li je vama stalo do ovog foruma?  (Posjeta: 20032 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1909
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Da li je vama stalo do ovog foruma?
« : Travanj 17, 2011, 07:37:45 poslijepodne »
Vidim da me se opet proziva za nerad, pa vam upućujem jedno jednostavno pitanje:

Da li vam je stalo da ovaj forum i dalje postoji?

Odvajam za ovaj forum maksimalno vremena koliko mogu. Ne mogu pročitati sve poruke, niti živim u iluziji da mogu moderirati objektivno i bez greške. Ali ono što znam da u svojem radu nemam nikakve skrivene namjere niti favoriziram ikoga niti ikoju političku opciju.

Neki i dalje pile po starom i udaraju u jednu te istu pjesmu. Iskreno, meni se više ne da ponavljati neke stvari jer neki lupaju i nadaju se da će sto puta izgovorena laž postati istina.

I dosta mi je, ako se ne možemo razgovarati kao ljudi, uvažavajući sugovornike, a ne ponižavajući ih, onda stvarno ovaj forum više nema smisla.

Jednostavno ću napraviti backup baze i ostalog materijala, obrisati sve privatne poruke i podatke i staviti to na raspolaganje svima da mogu pokrenuti forum sa istim sadržajem bilo gdje žele. Pa tko voli nek izvoli.

Offline Mlačanin

 • Global Moderator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 3550
 • Karma: +3/-1
 • Spol: Muški
 • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #1 : Travanj 17, 2011, 08:28:18 poslijepodne »
Da, izgleda da bi to moglo nekome i odgovarati? Ali  ako neskromno pogledam jedan dio truda koji sam osobno uložio u ovaj forum, priznajem da mi nije baš dragi tvoj prijedlog. Naravno ne zanemarujem ni ostale vrijedne forumaše , koji su dio svojeg truda i rada također uložili na ovom forumu. Evidentno je da mnogi svojim glupostima i svađama proizvode sasvim krivu sliku, a vjerojatno to rade sa namjerom, jer to je i najlakše.
Napisati nekoliko provokacija na par tema i evo rata, sasvim prozirno i cilj je ostvaren. A uvjeren sam da su svi također prisutni i na drugim forumima, gdje vjerojatno poštuju pravila i ponašaju se pristojno.

Znam da tebe osobno, upravo to njihovo iživljavanje najviše košta, jer nema baš puno besplatnih stvari za održavanje foruma, ovako ispada da se ti brineš o održavanju i financijama, a oni se lijepo za……..!
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #2 : Travanj 18, 2011, 02:01:15 poslijepodne »
Stjepane, očito je da dolazimo do toga da nisi u pravu u mnogim stavovima, jer ti se događa ono kaj sam ja i rekao da će se događati. Čudno je i da do sada nisi mogao naći, od toliko članova, apsolutno nikoga tko bi ti odgovarao kao mod ili admin, jer ne možeš postaviti čovjeka koji onda nema nikakve ovlasti ili ne smije niš delati - a to je tvoja vizija ovog foruma. Vrhunac takvog apsurda je bio kada ja kao mod nisam mogao uređivati niti svoje postove - što je manje negoli da sam bio običan član foruma!

Meni je žao ako foruma nebi bilo, i smatram da je tvoja prijetnja kukavički potez, jer je najlakše okrenuti glavu ili ju zariti u pijesak. Moglo je biti dobro, no pritom moraš znati i da se ne smiješ svrstavati niti na jednu stranu, a ti si to radio - podilazio grupici bukača kojima nije pasalo što im se stalo na rep i što više nisu mogli koristiti ovaj forum kao stranački ili kao reklamni plakat za svoje političke ljubimce. I ja sam uložio puno vremena i truda da unesem u njega puno materijala, od viceva pa nadalje, i uređivanja i slaganja postova. No ako je to tvoj odabir - mi tu ne možemo ništa, pokazalo se da je ovakav forum loš odabir ako je u privatnim rukama, a loš je još i više ako je u rukama političara. Olito ovaj narod ne zna dalje od noisa i ne zna ništa napraviti kakio treba, već se unatoč kuknjavi uvijek priklanja onome tko ga tlači, i vlada mentalitet manjeg zla, što je direktan putokaz u propast. Na žalost, ispada da je i obično sudjelovanje u forumu isto takva stvar.

Problem je, međutim, najveći u nekonzistentnom pristupu. Za stvari za koje sam ja bio prozivan - drugi ih najnormalnije prodaju. I onda, umjesto da se - kada ih već vidiš - pozabaviš upravo tim prodanim stvarima, ti ideš baviti se posljedicom, a ne uzrokom. Iako logika govori da ako imaš vremena za jednog - svakako moraš imati i za drugog.

No svejedno, nađi si još jednog za moderiranje i plivaj dalje. Kada te budu otpeljali u Remetinec, budemo ti kupili naranče i išli redovito u posjetu, svakog travnja... ima tamo dobre i nadasve interesantne ekipe, a kako je kod nas trend da ako nisi bio u buksi nisi nikakav faktor za biti bilo što krupnoga u političkom životu Hrvatske, to ti je odlična odskočna daska za berićetnu budućnost... pusti nas da laprdamo, to je najlakši put da dođeš do najelitnijeg zagrebačkog kvarta potpuno besplatno...  O0 O0 O0

BTW, kako da si promijenim natpis ispod avatara?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #3 : Travanj 18, 2011, 11:28:39 poslijepodne »
Evo, da se i ja javim.

Meni je stalo do ovog foruma. Smatram da dobro moderiraš. Sleđu dosta toga dozvoljavaš, ali ponekad ga i kazniš skroz bezveze, ko ovo zadnji put. Nije da nije zaslužio, ja bi ga sigurno češće kažnjavao na tvom mjestu, ali ako neko pogriješi, onda moraju uzrok i kazna biti u direktnoj vezi, i vremenski jedno blizu drugoga. Ali banati ga samo iz razloga jer je po običaju drzak...

No dobro, neću ga previše braniti, da si ne umisli da ga simpatiziram.   ;)

Ja osobno cijenim tvoj trud i htio bih da tako i nastaviš.

A kritičara će uvijek biti, tak da - kaj moreš. Analiziraj kritiku, stavi na vagu, i ak ti se čini bezveze, onda zaboravi. Ak smatraš da kritika ima osnove, onda nauči lekciju i to je to.

Nemoj sad od muhe delati slona.   :)

amarkulin

 • Gost
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #4 : Travanj 19, 2011, 09:42:03 prijepodne »
Ovaj forum je prilično izgubio na kvaliteti nakon što se pasivizirala većina njegovih pokretača: Alen, Neo, plemenitašica, idelac, točkica... Nemam namjeru s bilo kime polemizirati zašto su se pasivizirali - ali činjenica je da se sve manje može pročitati korisnih tema, i nema više kvalitetnih rasprava. Sve se svodi na podmetanja i prepucavanja oko gluposti. A takav forum stvarno nikome ne treba.

Bilo bi šteta da se ne nastave dobre teme o kućnim majstorima, povijesti, vicevima i još par njih - ali toliko smo toga već nepovratno izgubili na ranijim forumima, da bismo i ovo preživjeli. Stoga je Stjepanova ponuda da ove arhivira iznimno korektna. Tako rade pravi profesionalci, za razliku od prethodnih administratora koji to nisu htjeli, smjeli ili uspjeli napraviti.

Ja sam sudjelovao vrlo aktivno na svim dosadašnjim forumima, napisao daleko najviše postova, ali u zadnje vrijeme stvarno nemam volje ni o čemu pisati - jer će se sve pretvoriti u raspravu o onome TKO piše, a ne o onome ŠTO piše. A to nije smisao nijedne rasprave (osim ako se ne otvori posebna tema o nekom forumašu).

Meni OVAKAV forum neće faliti...
« Zadnja izmjena: Travanj 19, 2011, 09:55:29 prijepodne amarkulin »

Offline Ljudevit Kaj

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 4057
 • Karma: +0/-0
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #5 : Travanj 19, 2011, 12:08:00 poslijepodne »
Bilo/a bi škoda da se tur.for-um radi nektere (i) ne-umne raspravi zapre.

Poglavito bi bilo/a škoda ak do sad prikupleni materijali ne-bi vu buduče bili javno dostupni na medmrežju. Pri tomu mislim prvenstveno na (vu vužemu smislu) nepolitični tal foruma: Baščina (z podtali Tradicija i baščina/Kajkavski), Dogotki, Kultura i vumetnost, Povest, ....
Švicarsko-nemački TV i radijski modél za spâs nestandardizéranoga kajkavskoga (čakavskoga)
(kajkavska, čakavska i štokavska inačica članka):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hrvacki-trojezicni-pluralizem-ili-sto-jenoumle/msg23549/#msg23549

Zagorec BP

 • Gost
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #6 : Travanj 19, 2011, 01:52:28 poslijepodne »
Bila bi stvarno velika šteta da se ovaj forum zatvori.

Možda me smatrate provokatorom jer sam učestvovao u  malo tema, a kad sam učestvovao - to su bila stalno neka jadikovanja i prepucavanja, ali vrlo često čitam forum i koristim odlične savjete što se tiče vrta, povrtnjaka, vodovoda, grijanja, kulture Turopolja, lijepih fotografija i puno drugih zanimljivih stvari.

Meni osobno bi forum falio jer je to mjesto gdje se čovjek stvarno može malo raspisati i o stvarima koje potpuno ne razumije, ali će uvijek (gotovo uvijek) dobiti neki savjet kako da si pomogne ili kako da se usavrši (pa čak i u svojim životnim pogledima).

Ima nas koji znamo zapizditi u krivom smjeru, ali to valjda daje živost forumu.

Pravi život se sastoji od uspona i padova, ali je najbitnije da se kreće i da je stalno (bez obzira na padove) u nekoj uzlaznoj putanji.
Zapravo povlačim paralelu između ovog foruma i realnog života na način da i forum ima svoje padove i svoje uzmahe.

Ne mogu obećati da ću biti aktivniji na forumu jer sam pretrpan obavezama, ali bit ću prisutan.

Pozdrav,

Zagorec BP

P.S.
Ne "gasite" forum


Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #7 : Travanj 25, 2011, 10:28:01 prijepodne »
Već se tjedan dana nisam mogla logirati na forum radi neke tehničke greške, onda danas odlučim malo prošvrljati ovuda kao gost, kad imam kaj vidjeti!
Neću komentirati tko je kriv a tko prav, jer nisam čitala konkretne rasprave i ne znam, ali znam da bi mi bilo fest žal da se ovaj forum ugasi.
Možda nije idealno mjesto za produhovljena uzvišena bića koja teže savršenstvu, ali za nas obične smrtnike je i navika i potreba i zabava.
Znam da ima svađa i prepucavanja, ali to je život, ne treba to tak ozbiljno shvaćati da bi zato ugasili forum.
Meni su svi tu dragi, bez obzira na komunikaciju koju imamo ovdje i falit će mi forum ako ga ne bude.
Znači, da, stalo mi je do foruma.
 
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline Muzh

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 152
 • Karma: +0/-0
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #8 : Travanj 25, 2011, 05:15:45 poslijepodne »
Dragi Pajdaschi,
zajdne vreme basch nis imal chasa puno pisati ali sem sekak za to da se ovoga foruma odrzhi. Saka chast i fala Schtevichu na trsu i podrschke forumu.

Zhiveli.

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1909
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #9 : Lipanj 11, 2011, 01:14:08 poslijepodne »
Stara je narodna da pametniji popušta.

Onda slijedi i ona da pametniji stalno popuštaju da bi budale svijetom vladale.

Kad vidimo tko vlada svijetom onda nam je jasno da pametniji previše popuštaju.

Tako i na ovom forumu 'pametniji' šute (da se ne bu opekel nigdar niš ne bu rekel) i dozvoljavaju onima koji su najglasniji da orgijaju. Mislim da ovakav forum stvarno više nema smisla.


Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #10 : Lipanj 12, 2011, 01:02:58 poslijepodne »
Jedino kaj više nema smisla je tvoje autokratsko i diktatorsko držanje i želja da apsolutno sve konce držiš u rukama, dok istodobno nemaš vremena, volje i svega ostaloga (izuzev znanja) da to tako i bude.

Zbog toga su tvoje "milostive" ovlasti kvazimoderatorima - koji tebi moraju za svaki drek polagati pune račune i biti više krivi od onih koji rade sranja po forumu - više teoretske naravi nego izraz stvarne želje da forum funkcionira onako kako bi jedan normalan forum trebao funkcionirati.

Moraš se odrediti - ili daj nekima koji imaju vremena, volje i želje to raditi da vode forum, ili daj dosadašnje materijale nekome tko bi to htio i znao postaviti na neki drugi forum, gdje tvoja "odgovornost" za sadržaj istoga neće biti kočnica njegovom životu, razvoju i sadržaju.

Jer po načelu da se "jeben i pošten" ne može biti, niti ti ne možeš voditi ovaj forum. Vremena i volje nemaš, a istodobno nedaš nikome da to radi umjesto tebe (jer su funkcije moderatora više teoretske prirode, obzirom da imaju samostalnost manju nego crnci u apartheidu... ja sam valjda postavio rekord dotjeravši da kao moderator nisam mogao uređivati ni vlastite postove... nazdravlje!!).
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1909
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #11 : Lipanj 12, 2011, 11:11:34 poslijepodne »
Jedino kaj više nema smisla je tvoje autokratsko i diktatorsko držanje i želja da apsolutno sve konce držiš u rukama, dok istodobno nemaš vremena, volje i svega ostaloga (izuzev znanja) da to tako i bude.

Zbog toga su tvoje "milostive" ovlasti kvazimoderatorima - koji tebi moraju za svaki drek polagati pune račune i biti više krivi od onih koji rade sranja po forumu - više teoretske naravi nego izraz stvarne želje da forum funkcionira onako kako bi jedan normalan forum trebao funkcionirati.

Moraš se odrediti - ili daj nekima koji imaju vremena, volje i želje to raditi da vode forum, ili daj dosadašnje materijale nekome tko bi to htio i znao postaviti na neki drugi forum, gdje tvoja "odgovornost" za sadržaj istoga neće biti kočnica njegovom životu, razvoju i sadržaju.

Jer po načelu da se "jeben i pošten" ne može biti, niti ti ne možeš voditi ovaj forum. Vremena i volje nemaš, a istodobno nedaš nikome da to radi umjesto tebe (jer su funkcije moderatora više teoretske prirode, obzirom da imaju samostalnost manju nego crnci u apartheidu... ja sam valjda postavio rekord dotjeravši da kao moderator nisam mogao uređivati ni vlastite postove... nazdravlje!!).

Molim moderatore da navedu sve moje diktatorske ispade. Ti prvi.

Ako većina odluči da sam ja kočnica ja se mičem istog trena.

Ja sam pretpostavio da ti znaš, ali pokazalo se da ti nisi znao ni neke tehničke stvari koje se tiču rada foruma. Npr. brisao si poruke, a da nisi znao da se time poruke brišu zauvijek iz baze. Da u jednom trenutku se dogodilo (to je valjda trajalo pola dana) da se nešto promijenilo s tvojim ovlastima zbog promjene flaga na jednom forumu, ali to je bili privremeno. Činjenica je da ti o radu SMF-a znaš manje nego što želiš priznati.

Offline ulysses

 • Iskusni član
 • ****
 • Postova: 296
 • Karma: +0/-0
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #12 : Lipanj 14, 2011, 12:11:48 poslijepodne »
Vidim da me se opet proziva za nerad, pa vam upućujem jedno jednostavno pitanje:

Da li vam je stalo da ovaj forum i dalje postoji?

Odvajam za ovaj forum maksimalno vremena koliko mogu. Ne mogu pročitati sve poruke, niti živim u iluziji da mogu moderirati objektivno i bez greške. Ali ono što znam da u svojem radu nemam nikakve skrivene namjere niti favoriziram ikoga niti ikoju političku opciju.

Neki i dalje pile po starom i udaraju u jednu te istu pjesmu. Iskreno, meni se više ne da ponavljati neke stvari jer neki lupaju i nadaju se da će sto puta izgovorena laž postati istina.

I dosta mi je, ako se ne možemo razgovarati kao ljudi, uvažavajući sugovornike, a ne ponižavajući ih, onda stvarno ovaj forum više nema smisla.

Jednostavno ću napraviti backup baze i ostalog materijala, obrisati sve privatne poruke i podatke i staviti to na raspolaganje svima da mogu pokrenuti forum sa istim sadržajem bilo gdje žele. Pa tko voli nek izvoli.


U usporedbi sa starim forumom ovaj je daleko civiliziraniji i konstruktivniji.

Osnovni razlog za to je puno manja posjećenost, pa se politički aktivisti i frustrirani likovi ne trude toliko. Drugi razlog je deratizacija foruma koju je proveo Sledge, uklonivši odavde osobe kojima je forum služio za psihoterapiju. Samo za to je zaslužio da bude doživotni počasni moderator foruma. Do tada se svaki drugi post na forumu svodio na "fuj gadovi" "bljak ljigavci" i slično.

Jedini problem koji vidim na forumu je govor mržnje, usmjeren prema katolicima i katoličkoj Crkvi. Svakodnevno kopipejstanje negativističkih tekstova o određenoj zajednici ili skupini ljudi tipično je upravo za govor mržnje na ekstremističkim forumima. Suštinski nema razlike između toga kako se piše na jednom Stormfrontu o crncima ili Židovima i kako neki članovi ovdje pišu o katolicima. A takvo pisanje može povući za sobom i kaznenu odgovornost.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #13 : Lipanj 14, 2011, 01:36:23 poslijepodne »
Molim moderatore da navedu sve moje diktatorske ispade. Ti prvi.

Pa već sam i naveo - kaj ne čitaš? I to je samo mali dio. Ne znam za ostale (jer sam skužio da svi mi, koji smo bili u toj mašini, nismo bili isti), no na meni se slamalo najviše toga, a tu dvoličnost da mene raja kamenuje dok ti u pozadini gruntaš i vježbaš demokraciju u očekivanju ishoda događaja bih i opet ja trebao biti kriv... zar ne?

Ako većina odluči da sam ja kočnica ja se mičem istog trena.

Tako je govorio Tuđman.

Koja većina? Ona jednog jedinog moda koji ima iskustva, ili misliš da bi ostali trebali glasati kakav si ti kao šef moderatorima, iako nemaju tih iskustava?

Ja sam pretpostavio da ti znaš, ali pokazalo se da ti nisi znao ni neke tehničke stvari koje se tiču rada foruma. Npr. brisao si poruke, a da nisi znao da se time poruke brišu zauvijek iz baze.
[/quote]

Nisam znao jer mi to nitko - nije rekao! SMF na portalu motori.hr ne briše ništa iz baze, pa ne znam ni sada sa kojom bazom ti raspolažeš.

Da u jednom trenutku se dogodilo (to je valjda trajalo pola dana) da se nešto promijenilo s tvojim ovlastima zbog promjene flaga na jednom forumu, ali to je bili privremeno. Činjenica je da ti o radu SMF-a znaš manje nego što želiš priznati.

Tebi vrijeme ide brzo! Meni je bilo nekoliko dana, tebi pol dana...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1909
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Odg: Da li je vama stalo do ovog foruma?
« Odgovori #14 : Lipanj 14, 2011, 09:50:40 poslijepodne »
Ja sam pretpostavio da ti znaš, ali pokazalo se da ti nisi znao ni neke tehničke stvari koje se tiču rada foruma. Npr. brisao si poruke, a da nisi znao da se time poruke brišu zauvijek iz baze.

Nisam znao jer mi to nitko - nije rekao! SMF na portalu motori.hr ne briše ništa iz baze, pa ne znam ni sada sa kojom bazom ti raspolažeš.

Da u jednom trenutku se dogodilo (to je valjda trajalo pola dana) da se nešto promijenilo s tvojim ovlastima zbog promjene flaga na jednom forumu, ali to je bili privremeno. Činjenica je da ti o radu SMF-a znaš manje nego što želiš priznati.

Tebi vrijeme ide brzo! Meni je bilo nekoliko dana, tebi pol dana...
[/quote]

To s brisanjem nema veze s bazom (toliko o tome koliko se kužiš u terminologiju) već o dodatnoj postavci/mogućnosti da se poruke umjesto brisanja premjeste u drugi forum.

A ovo s vremenom, sjećam se te situacije i siguran sam da nije bilo par dana već manje od jednog dana, ali stvarno sad nemam vremena da idem gledati da li postoji što u logu da bih ti to dokazao nešto što ti ionako nećeš priznati za istinu jer smatraš da si jedino ti u pravu.