Autor Tema: TELEVIZIJA VELIKA GORICA  (Posjeta: 65574 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Alen

• Iskusni član
  • Spol: Muški
    • VG Dnevnik
Odg: TELEVIZIJA VELIKA GORICA
« Odgovori #45 : Rujan 12, 2009, 10:47:14 prijepodne »
TVG je u rukama gradonačelnika, a u sadašnjoj situaciji to je i TVT tako da vas pitam koja bi bila razlika u informacijama između te dvije televizije.

TVT je potpuno privatna i mogu emitirati što god hoće. TVG je javna (iako samo lokalna), pa bi trebala imati i neko vijeće sastavljeno od građana Velike Gorice raznih profila koji bi nadzirali njenu neovisnost i nepristranost. Teoretski...
The will to greatness clouds the mind
Consumes the senses, veils the signs
We each are meant to recognize.
(VNV Nation)

http://twitter.com/alenf
http://twitter.com/vgdnevnik

Offline Neo

• Iskusni član
  • mas-tur-bator
« Odgovori #46 : Rujan 13, 2009, 12:17:10 poslijepodne »
Da, u teoriji je sve divno i krasno samo je praksa pokvari.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #47 : Rujan 13, 2009, 12:30:24 poslijepodne »
TVT je potpuno privatna i mogu emitirati što god hoće. TVG je javna (iako samo lokalna), pa bi trebala imati i neko vijeće sastavljeno od građana Velike Gorice raznih profila koji bi nadzirali njenu neovisnost i nepristranost. Teoretski...

TVG ima također većinskog privatnog vlasnika tako da ne možemo govoriti o javnoj televiziji.

Zbog čega se prilikom osnivanja nije išlo na potpuno javnu TV?

Offline Goričanka

• Veteran
  • Spol: Ženski
« Odgovori #48 : Rujan 13, 2009, 01:15:31 poslijepodne »
Pitanje: kaj bi to značilo potpuno javna televizija?
Tko je onda većinski vlasnik? Grad?
Pa HTV bi trebao biti javna tv pa gle na kaj to liči - totalitarni režim u svom punom sjaju.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline Istrazitelj

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #49 : Rujan 13, 2009, 06:44:30 poslijepodne »
Radilo se o onoj poznatoj šemi ... javno-privatno vlasništvo ... o šemi koja se u Hrvatskoj propagira već desetak godina ... dakle neovisno o vladajućoj strukturi ... ali sama implementacija nije prošla dobro ... jer lokalna razina vlasti (suvlasnici) i ostatak vlasnika ne shvaćaju da TV ne donosi dobit odmah ... da treba 1 - 3 - 5 godina ulaganja u razvoj, u tehniku, u ljude, u projekte, u marketing ... i ono bitno ... Informativni program je uvijek na budžetu ... tj. uvijek je financiran - on sam po sebi ne donosi dobit, ali zato ostali projekti, ako su dobro postavljeni, moraju biti podloga za jak marketing, koji će ih financirati ...
koliko znam TVG je imala potencijal u ljudstvu da nešto napravi, ali vlasnici i suvlasnici očito ne razumiju poslovanje medija kao što je televizija - pogotovo ovako mala i lokalna - a koja se u trenutcima dok je poslovala mogla vidjeti samo na kablovskoj (pitajte OIV zašto ekipa nije mogla dobiti čak ni mogućnost eksperimentalnog - vremenski ograničenog emitiranja zemaljskim putem= ...
sve u svemu ... TVG je po meni imala potencijal - ali ju je trebalo, shodno ulasku novog medija na tržište, i podržati ... bez obzira tko kači ... tj. tko je na vlasti ...

Offline repo

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #50 : Rujan 15, 2009, 02:47:54 poslijepodne »

tockica, ak tak posatvais stvari, onda i u selu sa pet stanovnika i dvije macke
ima puno dogadjanja. uostalom, i da ima, pogledajte na kaj lici zagrbacka tv.

da zavrsim o ideji goricke tv- ko visoko leti, nisko pada.

kekec

• Gost
« Odgovori #51 : Rujan 15, 2009, 03:47:28 poslijepodne »
repo, daj mi reci,molim te, čija je u stvari Zagrebačka televizija ?

Offline Istrazitelj

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #52 : Rujan 15, 2009, 04:04:51 poslijepodne »
Repo, tko visoko leti, taj ima pozitivan pristup ... ako je pošten...
a što se tiče ZG televizije ... ja ću odgovoriti ... TV Sljeme ili Z1 ili Zagrebačka televizija je u vlasništvu onih koji su protiv TVG-a ... pametnome dosta ...
ali šuška se da vlasnici Z1-a imaju namjeru osvojiti vlast i u TVG-u ... jednim udarcem dvije muhe ...
al šuška se i obrnuto ...
(ova dva šuškanja gore iz dosta pouzdanih izvora dolaze ... - JOJ BOŽE DA ME NETKO HOĆE PLAĆATI ZA INFORMACIJE ... hehehheh, šalim se ... al se svašta šuška ...)
« Zadnja izmjena: Rujan 16, 2009, 07:00:27 prijepodne Istrazitelj »

Offline repo

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #53 : Rujan 16, 2009, 08:02:08 prijepodne »
ne opterecujem se time cija je, nego govorim o koncepciji
programa gradskih ili svih manjih televezija. jednostavno su premali
da bi bili kvalitetni i da bi napravili ljudima interesanti program.
a vi i dalje zbrajajte cije je kaj i iz koje je strane doslo : )

ko visoko leti-nisko pada. pozitivan pristup nema veze s tom izjavom, jer,
visoko se letiti moze na mudrim i pametnim, kao i na losim i nepromisljenim idejama..

a izjave tipa šuška se, cuo sam- su gluposti, bez vjerodostojnosti ikakve.
rekla -kazala pristup nikuda ne vodi. dakle ono sto postujem je tvoj vlastiti stav prema necemu
ili tvoje vlastito znanje o necemu...
« Zadnja izmjena: Rujan 16, 2009, 08:18:02 prijepodne repo »

Offline domovinesin

• Skoro pa pravi član
    • hsp velika gorica
« Odgovori #54 : Rujan 16, 2009, 08:07:31 prijepodne »
ali šuška se da vlasnici Z1-a imaju namjeru osvojiti vlast i u TVG-u ... jednim udarcem dvije muhe ...
al šuška se i obrnuto ...
(ova dva šuškanja gore iz dosta pouzdanih izvora dolaze ... - JOJ BOŽE DA ME NETKO HOĆE PLAĆATI ZA INFORMACIJE ... hehehheh, šalim se ... al se svašta šuška ...)
možda su ti izvori i pouzdani, ali osvajati tvg nema smisla kad ima puno finih i jeftinih slobodnih kanala pa je jeftinije krenuti od početka nego osvajati nešto što je u totalnoj financijskoj komi, a vlasnici tvg nemaju lovu za upad na z-1 pa ga nemreju ni osvojiti.   
Tu ne cede malis sed contra audentior ito

kekec

• Gost
« Odgovori #55 : Rujan 16, 2009, 07:57:43 poslijepodne »
Istražitelju vrli,
... kak bi oni, to po tebi osvajali TVG ? Jurišanjem, konjica i pješadija ili kombinirano ?  Kakve bi koristi Jura imao od toga ? Ima bolju opremu, da velim kompletnu logistiku, ima veću glazbenu arhivu i razrađeni sistem propagandnog programa te Media servis za vijesti. Kalkulacija za osvajanje TVG-a je ravna nuli isto kao i obrnuto.  Sve se nešto pretače iz ruku jednog prema drugom, samo da bi se zamaskirali tragovi ... Z1 je ponovo Jurin, a bil je i Bandićev, Radio više nije Obiteljski nego Antena, Jura više nije šev nego samo savjetnik, a Jurica je taj koji potpisuje papire, a Franju Gregurica, Svena Prosinečkog, Bracu Vukovića, fikuse da i ne spominjem ...

Offline Istrazitelj

• Učim se pisati
  • **
« Odgovori #56 : Rujan 20, 2009, 08:10:48 poslijepodne »
Z1 ... ponovo Jurin kazes ... do kad ? Raspitaj se malo ...
Media servis ... ?
kekec, mislim da nisi u potpunosti upoznat sa trenutnom situacijom i pretumbacijama koje se desavaju ...
na Velesajmu netko postavlja studija, montaze, rezije ... Jura ? (hahahh=
Antena ? ... copy - paste ... njemackih postaja ... a potrosio je love i love na savjetnike ... obuku ... opremu ...
arhiva spotova ... ha, pa nazoves izdavacke kuce i trazis spotove - navedi mi jednu koja ce te odbiti i hranim te mjesec dana ...
a o programu Z1 ne zelim trositi rijeci ... propaganda, zna se cija...
kad vec spominjes Bandica, pa taj je veci ZNA SE, od Jure i svih pobrojanih cijenjenih osoba (koje si spomenuo - iako ce neki od njih odbiti i bilo kakvu pomisao da su ZNA SE)...
dakle, rezime ...
1. Jura ce uci u TVG - vjerovao ti ili ne ... prica se na malo ozbiljnijim mjestima ...
2. To mozda nije Jurina osobna zelja, ... ZNA SE cija je ...
3. Z1 ce jos kratko biti "Jurin" ... pa to znaju i pticice na grani ...
A ti kekec, ak si tak informiran kak bi covjek zakljucio, pojasni mi malo ... da ne budem glup ...

kekec

• Gost
« Odgovori #57 : Rujan 21, 2009, 08:57:36 prijepodne »
Z1 ... ponovo Jurin kazes ... do kad ? Raspitaj se malo ...
Media servis ... ?
kekec, mislim da nisi u potpunosti upoznat sa trenutnom situacijom i pretumbacijama koje se desavaju ...
na Velesajmu netko postavlja studija, montaze, rezije ... Jura ? (hahahh=
Antena ? ... copy - paste ... njemackih postaja ... a potrosio je love i love na savjetnike ... obuku ... opremu ...
arhiva spotova ... ha, pa nazoves izdavacke kuce i trazis spotove - navedi mi jednu koja ce te odbiti i hranim te mjesec dana ...
a o programu Z1 ne zelim trositi rijeci ... propaganda, zna se cija...
kad vec spominjes Bandica, pa taj je veci ZNA SE, od Jure i svih pobrojanih cijenjenih osoba (koje si spomenuo - iako ce neki od njih odbiti i bilo kakvu pomisao da su ZNA SE)...
dakle, rezime ...
1. Jura ce uci u TVG - vjerovao ti ili ne ... prica se na malo ozbiljnijim mjestima ...
2. To mozda nije Jurina osobna zelja, ... ZNA SE cija je ...
3. Z1 ce jos kratko biti "Jurin" ... pa to znaju i pticice na grani ...
A ti kekec, ak si tak informiran kak bi covjek zakljucio, pojasni mi malo ... da ne budem glup ...

...  Po tebi, izgleda da ni ja ni nitko ovdje na forumu nismo informirani ... Ti kao da radiš u najmanju ruku u Interpolu, ili si zaposlenik ZNA SE koje radio postaje ...  Sebe ne smatram glupim, ali bih volio da ti nama objasniš kakvo stvarno stanje u medijima na našem prostoru ... ?

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #58 : Rujan 21, 2009, 01:22:55 poslijepodne »
.......A ti kekec, ak si tak informiran kak bi covjek zakljucio, pojasni mi malo ... da ne budem glup ...

Pitam te, a onda ti mene pitaš:    ???

.......  Po tebi, izgleda da ni ja ni nitko ovdje na forumu nismo informirani ... ....... ali bih volio da ti nama objasniš kakvo stvarno stanje u medijima na našem prostoru ... ?

Vidim da je istražitelj svašta istražio, ali nekak mi nije suvislo prenešeno, pa ništa ne razumijem, a kekec po običaju, ne zna, pravi se da zna, ali za isto vrijeme optužuje one koji znaju da ne znaju, pa im odgovara pitanjem da mu objasne, jer on ipak u konačnici ne zna, ali niti sam sebi ne vjeruje da ne zna.
Stara škola po kekec pravilima.

Istražitelj, prosim, nemojte se prepucavati s kekecom, nego ako nekaj znadete, dajte nam to i napišite. :)

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #59 : Rujan 21, 2009, 04:01:59 poslijepodne »
Obično se saki šuškavec na temu TVG pokazal istinit...
A des sem čul jenu teoriju v gradu,
ak Đuka pruzme TVG onda bu David Copperfield glavni urednik...jel jedino on more v isti studio narivati i Šukija i Saleta. ;)
« Zadnja izmjena: Rujan 21, 2009, 04:05:50 poslijepodne kuntakinte »