Autor Tema: TELEVIZIJA VELIKA GORICA  (Posjeta: 44858 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Točkica

• Iskusni član
  • Spol: Ženski
Odg: TELEVIZIJA VELIKA GORICA
« Odgovori #75 : Rujan 30, 2009, 11:02:14 prijepodne »

Istražiteeeelj............come out to play..ay..ay......     

kekec

• Gost
« Odgovori #76 : Rujan 30, 2009, 11:59:52 prijepodne »
...A ti kekec, ak si tak informiran kak bi covjek zakljucio, pojasni mi malo ... da ne budem glup ...

... Toliko o informiranosti, a istražitelj si nek sam zaključi ... ipak i dalje budi ....

kekec

• Gost
« Odgovori #77 : Listopad 10, 2009, 06:58:37 poslijepodne »
... već se pomalo brinem, da ni netko koknuo istražitelja, dugo ga nema sa "friškim vijestima" .... ?

plemenitashica

• Gost
TVG
« Odgovori #78 : Ožujak 05, 2010, 05:30:35 poslijepodne »
Što će biti s gradskom televizijom koja je svoje mjesto na medijskom nebu našla potkraj 2008. godine - pitanje je koje ovih dana golica maštu svekolike velikogoričke javnosti.

A jel? Prvi glas o mojoj mašti.

Iako je bila najavljivana kao neovisna televizija sviju građana Velike Gorice, nekako se u javnosti činilo kako je i ovaj projekt tek vješto smišljena politička igra koja je pred lokalne izbore trebala osigurati poene tadašnjoj gradskoj upravi na čelu s Toninom Piculom (zbog čega je u javnosti prozvana „Piculinom televizijom“, op.a).

Netočno. Piše u tekstu koji je u prilogu, a napisao ga je jedan od suvlasnika, a ne preziva se Picual.

Nije tajna kako je tadašnji gorički gradonačelnik često javno prozivao goričke medije zbog „sustavne negativne kampanje prema njemu“.

I ne samo Picula, nego i mnogi građani. U goričke medije se ovdje ubrajaju RVG reporter i GT – dvoje novine koje i danas omalovažavaju Turopolje.

Pokretanje novog medija, i to ni manje ni više nego lokalne televizije, bio je očit znak kako je došlo vrijeme da se Picula obračuna s nepodobnim medijima i to po principu „oko za oko, zub za zub“.

Pokretanje novog medija je nužno. Bilo je onda, a i danas je nasušna potreba. Nepodobni mediji su ostali, postali su još bljutaviji..

Vlasnički kolač podijelilo je šest suvlasnika, među kojima je najveći dio vlasničkog udjela imala zagrebačka odvjetnica Danijela Dasović - i to 33,43 posto. Grad Velika Gorica u projekt je ušao s 23,26 posto vlasništva, slijede gradsko poduzeće VG vodoopskrba sa 20,06, Tojer komunikacije s 16,67, te Radivoje Jovičić i Plemenita općina turopoljska, koji su imali jednak udjel u vlasništvu - svaki po 3, 29 posto udjela.

Gle, sve se zna, (konačno) i meni bez rezerve "zaista TVG sliči" (hihihih, moš mislit) na  „Piculinu TV“.   :P
Istina, ne znam po čemu, ali sve gore piše.

Prve dvije godine ionako se ne može razmišljati o zaradi, već samo o troškovima i svima nam je
bilo jasno da se uložena sredstva ne mogu vratiti odmah
- kaže jedan od suvlasnika, Franjo Kos ispred POT-a.

Pametan čovjek, pa to je jasno kao dan. Ali ne i ovoj potpisanoj glavnoj urednici informativnog programa.

........i Franjo Kos ispred POT-a koji dodaje kako blokadom računa od strane Grada jasno poručuju da navedenu televiziju žele ugasiti. Prema Kosovom mišljenju, kriva je i prošla, ali i trenutna Gradska uprava - Piculina jer nije do kraja provela i riješila potrebnu papirologiju, te Barišićeva koja se nekorektno odnosi prema ostalim suosnivačima.

Točno. Opet, pametan čovjek.

–Koja je sudbina Televizije Velika Gorica i koji su budući scenariji, pitanje je za upravu koja bi trebala predložiti modele. Ovisno o tome Grad će se opredijeliti i odlučiti o svom vlasničkom udjelu - istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Jedva čekam da se Grad opredijeli i odluči. Nekak se ne mogu oteti dojmu da će sve  završiti (kak bi vjerojatno citirao kolega privremeno nedostupan – dobola)  Na istoku stare priče, na zapadu ništa novo.

Naime, iz suvlasništva još nitko nije izašao, ponudio ili prodao svoj udio u vlasništvu, pa cijela priča već neko vrijeme „cupka“ u mjestu.

Kome bi se i kaj prodalo? Kakva glupa rečenica.

Cilj s kojim sam ušao u vlasnički odnos na televiziji bio je isključivo promocija tradicijskih vrijednosti Turopolja, no, kada sam shvatio da se tome ne pridaje mnogo pažnje, tu je moj interes stao- objašnjava Jovičić.
S istim ciljem i željom za popularizacijom Turopolja u projekt su se upustili članovi Plemenite općine turopoljske. – Htjeli smo jedno fer medijsko izvještavanje - kaže župan Kos koji smatra kako nitko nema pravo prigovarati ili prozivati plemenitaše za uložena sredstva. – Uložili smo mnogo, ali uložili smo mi pojedinci iz vlastita džepa jer smo mislili da ulažemo u bolju budućnost.
Na tome nam nitko nema pravo prigovoriti – kaže Kos.

Nemam kaj dodati. I ja sam to očekivala  od TVG.

Ostalo pročitajte na:  http://www.rvg.hr/uploads/download/reporter/Reporter%20277.pdf  (ako imate živaca)

Što kaže  župan POT-a  citirano je, a što kaže gospodin Jovičić:

I današnja vizija:  TVG - Televizija Velika Gorica

Nastavak na tekst u Ljetopisu Velike Gorice 2008  „TVG - Nova  medijska kuća“     
(O oformljivanju Televizije Velika Gorica), autor Radivoje Jovičić ;

TVG - Televizija Velika Gorica nije uspjela niti u trećem pokušaju oformljivanja (žao mi je što to moram reći) .
Mada je činjenica da je u trećem pokušaju došlo do administrativnog oformljivanja Televizije i do izlaska programa u javnost, možemo samo reći da je projekt TVG u ovoj roli znatno dalje dogurao od prethodna dva pokušaja.

Do one primarne uloge zbog koje je Televizija oformljena, nije uopće došlo.

Pokazatelji :

- TVG je projekt lokalne, zavičajne televizije a nikada nije zaživjela njena uloga kao informativnog centra za svoje građane jer vrstu prijenosa odaslanog programa do kućnih televizora većina turopoljskih građana nije imala, odnosno nije se dočekao digitalni način prijenosa signala, koji će u Centralnoj Hrvatskoj tek krajem ove 2010. godine stupiti u primjenu.

-  TVG nikada nije uspjela angažirati proizvođače programa koji su iz redova turopoljskog  sjedilačkog stanovništva, jer su domaći ljudi dobro upoznati kolika je snaga i beskrupuloznost  konkurentske privatne medijske kuće. Oni bi prihvatili  učestvovanje tek ako bi prethodno opstanak na medijskoj sceni trajao nekoliko godina i kada bi TVG stekla način gledanosti na svim televizorima u Turopoljskom medijskom bazenu.
Osoblje koje mahom nije bilo iz Turopolja je plasiralo program kojega po koloritu stanovništvo nije doživljavalo domaćim. Tako Turopoljci želeći gledati svoja kulturno umjetnička društva i ansamble imaju dvije lokalne televizije od čega na TVG-u mogu od sredine 2009 gledati crnačku (afro) glazbu a na TVT (Turopoljska televizija) gledati hrvatski glazbeni kič koji je po kvaliteti teksta i razgolićenosti izvođača  pandan „turbo-folka“ sa istoka. Dočim izvođači kao Lidija Bajuk, Mojmir Novković, te i domaći Buševčani i FA Turopolje i slični u Turopolju jednostavno ne mogu doći do izražaja.

- Da je neka televizija uspjela, najbolji povratni znak je da se na njoj žele reklamirati domaći privrednici a do faze komercijalnog djelovanja TVG -a uopće nije došlo. Opće ismijavanje i burleska Velikogoričkih desničara, koji su se međusobno pothranjivali u maštovitosti, obilato prenošeni kroz konkurentsku medijsku kuću RVG, stvorili su neprihvatljivo ozračje za bilo čiju promociju reklamom na TVG -u.

-  Najgore od svega je što TVG nije stigla do faze kada postane medij kroz koji stvaraoci, intelektualci  komuniciraju sa konzumentima svoga intelektualnog rada, a to je ono što može Turopolje uzdići na višu razinu. Slobodno misleći ljudi Turopolja nisu uspjeli kroz TVG ostvariti interakciju sa javnošću. Komercijalnim rječnikom rečeno nije im omogućeno da doture svoju robu do kupca. Tu dolazimo do činjenice da oformljivanje TVG -a nije bio hir ili dobra volja Gradonačelnika Tonina Picule nego moralna obveza Gradske vlasti prema slobodnom protoku informacija za 80 000 svojih građana.  

U svakoj od četiri navedene grupe je vidljivo da je TVG bila ometana u razvoju od strane konkurentske medijske kuće RVG -a koja je razvila monopol u Turopolju. U kolikoj  je mjeri konkurencija prerastala iz poštene ambicije u aktivno ometanje oformljivanja druge medijske kuće, mislim da bi se trebala pozabaviti državna institucija za konkurenciju i slobodu medija.

Problem je što u postojećoj medijskoj kući RVG -u, prolaz prema javnosti ima samo desno politički orijentirano  javno djelovanje a kreativni rad slobodno mislećih intelektualaca može otići u javnost samo reduciran i uklopljen u negativni kontekst.
Ako građani poznaju nekog kreativnog mještanina a u zadnje vrijeme ništa se ne čuju o njemu, trebaju provjeriti je li bolestan ili se možda kao politički neposlušnik upravo nalazi na peglanju na vruću paru kod „slobodnih“ Velikogoričkih medija, pa ga utješite ili samo sačekajte, ubrzo će on opet biti promoviran i izaći u RVG -u kao „fini rodoljub i vjernik“.

Televizija Velika Gorica nije uspjela po treći puta i treba krenuti iz početka u borbu za medijski prostor a ja predlažem, da sa skromnim sredstvima, to ipak budu zavičajne novine, kao temelj buduće medijske kuće koja bi se razvojem svojega info deska, vremenom širila i na radijsko - televizijski medij.

Na kraju prvog teksta u Ljetopisu VG 08. sam prenio tradicijsku Turopoljsku božićnu zdravicu sa prizivanjem božjeg blagoslova na ovo medijsko novorođenče, koju je izgovorio Franjo pl. Kos, Župan Plemenite Opčine Turopoljske ali evo vidimo da nije pomoglo. Cijenjeni Turopoljci, slaba vam je borbenost, jer da su se turopoljskim djedovima prizivi ovako lako jalovili ne bi Turopoljaca danas niti bilo !
Naglašavam da mi je ovo prvi tekst kojeg pišem nakon mojega prošlogodišnjeg kreiranja iz pozicije Lukavec -grada, jer od tada nemam što lijepoga za napisati.

Radivoje  Jovičić ; 04. 03. 2010

U prilogu na početku (klik na 2 slike)  pročitajte iz Ljetopisa VG 08. prvi nastavak „Nova medijska kuća, TVG“ , a ovaj drugi tekst nisam niti ponudio Ljetopisu VG 2009., doživljavajući ga pozitivističkim pa nisam želio da ga natovarim lošim slutnjama.

Offline branko

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #79 : Ožujak 06, 2010, 07:43:56 prijepodne »
ako na je tako potreban neovisan medij...zasto ga mi forumasi ne bi i pokrenuli ?

pretpostavljam da ovdje ima 10.tak ljudi koji bi to bili kadri ostvariti ? za pocetak mislim, naravno, na tjednik ili dvotjednik u tiskanom izdanju.

Offline Alen

• Iskusni član
  • Spol: Muški
    • VG Dnevnik
« Odgovori #80 : Ožujak 06, 2010, 09:47:32 prijepodne »
"Izvori bliski gradskoj upravi"? Znači Ante nam je i dalje produktivan autor tekstova koje podmeće mladim novinarima koji si žele osigurati egzistenciju u struci. Šteta što ti mladi ljudi nisu u stanju prepoznati da su iskorištavani i već prije početka ozbiljne noviranske karijere osuđeni na profesionalnu propast.

U tekstu se stoji da Jovičić kaže: "Uložene tri tisuće kuna, neće potraživati, no interesa  ostankom u vlasništvu, otvoreno  - nema." No, već u okviru ispod teksta uz njegovu sliku stoji: "Nemam više interesa u TV Gorici, možda ću potraživati svoj udio, a možda ga oprostiti - Radivoje Jovičić". Urednici su se po običaju naših "medija" zaigrali.
The will to greatness clouds the mind
Consumes the senses, veils the signs
We each are meant to recognize.
(VNV Nation)

http://twitter.com/alenf
http://twitter.com/vgdnevnik

plemenitashica

• Gost
Odg: TVG
« Odgovori #81 : Ožujak 06, 2010, 12:47:19 poslijepodne »
ako na je tako potreban neovisan medij...zasto ga mi forumasi ne bi i pokrenuli ?

pretpostavljam da ovdje ima 10.tak ljudi koji bi to bili kadri ostvariti ? za pocetak mislim, naravno, na tjednik ili dvotjednik u tiskanom izdanju.

Čula sam razmišljanja o tome, ali nema se novca.

Građani novinari su bolji novinari od ovih koji za jednu jedninu plaćenu kavu lupetaju gluposti. Ova urednica informativnog programa, napisala je da je domaća (po prezimenu svakako) još nije naučila da se Plemenita opČČČČČČina Turopoljska piše sa tvrdo Č.
Osim kaj lupeta laži, i mora pisati po diktatu i uz cenzuru još je i nepismena.

Dodatak:

G. Jovičić je to i predložio u svojem pismu koji sam donijela na ovaj forum:

"dolazimo do činjenice da oformljivanje TVG -a nije bio hir ili dobra volja Gradonačelnika Tonina Picule nego moralna obveza Gradske vlasti prema slobodnom protoku informacija za 80 000 svojih građana." 
.......
"TVG nije uspjela po treći puta i treba krenuti iz početka u borbu za medijski prostor a ja predlažem, da sa skromnim sredstvima, to ipak budu zavičajne novine, kao temelj buduće medijske kuće koja bi se razvojem svojega info deska, vremenom širila i na radijsko - televizijski medij."

Edit: dodatak
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2010, 12:56:02 poslijepodne plemenitašica »

shaka zulu

• Gost
Odg: TVG
« Odgovori #82 : Ožujak 06, 2010, 01:36:18 poslijepodne »
Građani novinari su bolji novinari od ovih koji za jednu jedninu plaćenu kavu lupetaju gluposti.

Naj me v smej tirati...
Nebu z toga niš če nigdo ne ošvica sva jajčeca jel ova "masturbacija" po forume,fejsbuke i sl. ne donaša niš konkretno ni konstruktivno (Fejserov 50000 a na prosvedu spod 100 ludi).
Če do misli početi na taj način more poslati vesti na emajl v Prigorski kaj (neznam jel dela jel jem je stranica v izrade) teri koristi za nekakove šture informacije goricu.hr.Prije je probal proboj sim Reginalni ( http://www.regionalni.com )ali je to krepalo jel su RVG i GT prejaki a ludi nemaju interesa plačati nekaj de most ni ni vesti z Gorice.Zakaj bi i plačali kad je RVG zabadof a GT celi o Turopolu?I šteli mi to priznati il ne imaju su logistiku kaj more delati skoro 24/7 a ak ne sežeju moreš jem poslati slike i pripovest most ti budu objavili.Ak do i postane na taj način jakši igrač predviđam mu "Inspekcije 24/7" il sudbinu TVGa "radi proceduralne pogrIJeške".Jel opče znaš kulko imaš lokalne novin na Gorice?

Offline branko

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #83 : Ožujak 06, 2010, 09:30:59 poslijepodne »
kaj ti kunta opet lupas... s obzirom da se ovdje vidi da ljudi imaju vremena, mozda bi htjeli pomoci i jos si stvoriti sansu za zaradom.

mislim da nas domena i dizajn portala za pocetak nista ne kosta jer ovdje ima dovoljno dizajnera i programera.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #84 : Ožujak 06, 2010, 09:44:56 poslijepodne »

.......
"TVG nije uspjela po treći puta i treba krenuti iz početka u borbu za medijski prostor a ja predlažem, da sa skromnim sredstvima, to ipak budu zavičajne novine, kao temelj buduće medijske kuće koja bi se razvojem svojega info deska, vremenom širila i na radijsko - televizijski medij."

kaj ti kunta opet lupas... s obzirom da se ovdje vidi da ljudi imaju vremena, mozda bi htjeli pomoci i jos si stvoriti sansu za zaradom.

mislim da nas domena i dizajn portala za pocetak nista ne kosta jer ovdje ima dovoljno dizajnera i programera.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
« Odgovori #85 : Ožujak 06, 2010, 11:59:47 poslijepodne »

Dizajn i cms su najmanji problem. Puno veći je problem stvoriti kritičnu masu ljudi koji bi stvarali sadržaj. Mit o građanima novinarima je kod nas zaživio kad su se pojavili prvi blog servisi. Ali pokazalo se da građansko novinarstvo nije baš tako lako stvoriti. Građani kao izvor sirovih infromacija to već ide, ali građani-novinari, to ide već puno teže. Nije nemoguće (neki blogeri su zahvaljujući blogu postali profesionalni novinari), ali je jako teško.

Bez novaca i ljudi koji će biti plaćeni za svoj posao jako je teško napraviti bilo što u medijskom prostoru.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #86 : Ožujak 07, 2010, 12:40:33 prijepodne »
Moj predlog je bil da se skoriste več postoječe novine,z logistikum i tržištem,v teremi su još ktomu jako slabo zastuplene teme z Gorice.I če do više ide po temi "događaji i manifestacijami" v "gradu" (a takovi su retki) more videti da su tam velikum večinum samo oni kaj baš moraju biti,čast izuzetkom,i tu se povlači pitajne ak nikoga ni-do bu pisal i novinaril(?).Gorica je i inače mrtev grad po semi pitajni.
Problem je i kak nekoga uveriti da kupi il zeme tvoju informaciju il vest.Postoječe novine imaju tradiciju,čitatelje,novinare,logistiku,know-how,i zauzeli su pozicije,nekteri od novin,prek e- do rtv.Kam se moreš tu rivati?Bil sem svedok da su mnogi probali izdati moto novine,čitatelstvo se samo povečavalo v tu dobu,cena je išla večinum 10 kn ober auto štampe a nijene nisu prešle br.3.Nemaš to komu prodati.Si več imaju svoje novine tere kupuju i ne mrdaju ni betva dale.Ste da čuli za "Motore"? "2fast"?
Kaj se portala tiče,po mene bi bilo bole da se Jurin il Pogledičev preširi z "Čitatelji urednici" de bi se mogel narod "odraziti".Pogledič tak i tak ima po 6 koperane vesti po mesec dan gore.
Praktično-jednostalno-jeftino.
A vidi se po forumu kak su čitateli-člani zaintereserani da budu uredniki i novinari...
Ne z te mele kruva.
Niš bez profesionalcov,de bum ja (il do drugi) do popolnoči čubel na nekakove skupščine a zutra išel kruva služit od teroga zapraf živem ..?
Puno sreče onem kaj misle iti v takovu avanturu.Nek si priprave nekaj protiv salmonele jel se na primeru TVGa moglo videti kaj se more zroditi da ti drugi v gnezdo stara jajca od kukuvače podeva.
Haug!Mali černi je klopal lupal.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #87 : Ožujak 11, 2010, 03:42:47 prijepodne »
Če je do još zaintereseran za portal,trži se domena http://velikagorica.org/ ,v gugel srču na prve strane.

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #88 : Ožujak 12, 2010, 07:31:01 poslijepodne »
Skupština TVG-a
12.03.2010. Aktualno  
Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja Skupština Trgovačkog društva Televizija Velika Gorica danas bi trebala održati sjednicu- doznajemo iz provjerenih izvora. Direktor TVG-a, Alen Konjević neslužbeno je potvrdio sastanak, no hoće li mu prisustvovati svi članovi Skupštine još uvijek nije poznato. Predsjednik Skupštine, gradonačelnik Dražen Barišić na službenom je putu u Vukovaru i sjednici neće nazočiti.
Skupština bi trebala donjeti odluku o upućivanju prijedloga Gradskom vijeću za uvrštavanjem nove točke na dnevni red. Riječ je o pozajmici Grada i VG Vodoopskrbe od milijun kuna za koju će tražiti da se preusmjere kao sredstva dokapitalizacjie. –Ukoliko donesu neke zaključke ili zahtjeve ja ću se konzultirati s potpredsjednicama, te ako budu ispunjeni svi potrebni uvjeti stavit ću navedenu točku na dnevni red"- rekao je predsjednik Vijeća, Goran Beus Richembergh, ističući kako će konačnu odluku u tom slučaju donjeti članovi Vijeća. Kako bi odluka o upućivanju prijedloga Vijeću bila pravovaljana, Skupštini mora prisustvovati natpolovična većina vlasnika TV Gorice.
http://www.rvg.hr/index.php?id=2680

Kaj je ovo!?Kumovina il karmine?

-

Imate zanimljivu priču, fotografiju, video? Tišti Vas neki problem ili mislite da bi bilo nešto zanimljivo za objaviti? Ispunite formular za kontakt, ostavite podatke i naši novinari kontaktirat će Vas u najbržem roku...  

ime i prezime

vaša email adresa

vaš broj mobitela ili telefona  

sadržaj  

http://www.zagrebancija.com/

Eto jen brzopotezni primer...
Za naštukati portal za analfabeta novinare i suradnike.

Offline branko

• Skoro pa pravi član
« Odgovori #89 : Ožujak 15, 2010, 10:10:13 prijepodne »
Če je do još zaintereseran za portal,trži se domena http://velikagorica.org/ ,v gugel srču na prve strane.

jel registrirana www.gradici.hr ?