Autor Tema: Novi radio emitirat će lokalne vijesti i domaću glazbu  (Posjeta: 17334 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
  • Spol: Muški
Novi radio emitirat će lokalne vijesti i domaću glazbu
« : Kolovoz 14, 2010, 12:20:50 prijepodne »
http://www.vecernji.hr/zagreb/novi-radio-emitirat-ce-lokalne-vijesti-domacu-glazbu-clanak-178931

Većinski vlasnik je Nenad Črnko koji najavljuje i dovođenje poznatih imena na radio.

Velikogorička medijska scena ponovno se širi. Nakon dvije televizije, nekoliko tiskovina, s emitiranjem je započeo i novi radio.

Novo ime, novi logo

Riječ je, naime, o RTL Lekeniku, koji posluje već deset godina, no njegovi vlasnici zakupili su koncesiju za područje Velike Gorice, općine Kravarsko i Lekenika. Proširenjem koncesije i preseljenjem na novu adresu u Velikogoričkom tržnom centru, RTL Lekenik na jesen će početi emitirati novu programsku shemu, pod novim logom i novim imenom. Nositelj koncesije je E-Radio, a većinski vlasnik je gorički poduzetnik, ujedno predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, Nenad Črnko.

– Želja nam je da slušateljima ponudimo što objektivnije informiranje, pa ćemo emitirati puno lokalnih informacija. Na radiju će uglavnom svirati domaća glazba, a 30 posto bit će rezervirano za strane autore – poručio je Črnko.

Unatoč glasnim šaputanjima da već dobrano poznati Radio Velika Gorica sve teže i teže posluje, Goričanima na radijsku scenu stiže i novi radio.

– Kada sam krenuo u medije, snimio sam situaciju i zaključio kako je na ovom području i te kako potreban još jedan radio. Naravno, tada nisam predvidio ovu gospodarsku situaciju. Nije tajna da je RTL Lekenik protekle tri godine radio s gubitkom, no ja sam optimist. Očekujem da ćemo se na početku pokrivati – poručuje većinski vlasnik. Za novi radio Črnko je od Solidum Žužić Grupe u najam uzeo poslovni prostor veličine 160 četvornih metara.

Kaže, Žužić Grupa izašla mu je u susret, pa će najam prostora u obvezu Radija ući tek nakon šest mjeseci rada.

Milijun ili pak dva?

Trenutačno je u novom prostoru svoje stolove i radijsku opremu zauzelo četvero stalno zaposlenih novinara, i troje honoraraca. U tijeku su pripreme da se s jesenskom shemom dovede i neki poznati radijski glas. Tko bi to mogao biti, nismo uspjeli doznati, jer Črnko je odlučio pričekati još neko vrijeme, kada će otkriti tu informaciju. U posljednje tri godine, što u stari, pa zatim i u pripreme za novi radio, poduzetnik Nenad Črnko uložio je, citiramo “između milijun i dva milijuna kuna”.

– Ulagao sam u Radio od svojih tvrtki i od vlastite ušteđevine. Ovaj radio podići će i sam tržni centar – zaključuje.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Odg: Novi radio emitirat će lokalne vijesti i domaću glazbu
« Odgovori #2 : Kolovoz 14, 2010, 02:28:45 poslijepodne »
Posljednih godina svjedoci smo nagle expanzije otvaranja novih radijskih postaja koje nas cjelodnevno obasiplju svojom glazbom i beskonačnim pozivima i ponudama: kupi ovo, kupi ono , pođi ovdje i tako dalje.
Svi se oni (radio stanice ) svojim programom doprijeti do slušatelja,a samim time i do sponzora koji opet imaju svoje zahtjeve i tako u krug.

Naravno sve je to normalno i općepoznato,ali od cjelodnevnog emitiranja,jedino čega se čovjek može sjetiti su pojedini slogani reklama , što je na kraju i cilj.
Govorne,odnosno informativne emisije su svedene na svega nekoliko minuta,a koncipirane su tako da ti nakon svega ostane pitanje, a kaj su oni rekli na vijestima? Pod ovim posebno mislim na vijesti na RVG-u,i često se pitam : a kaj su sad tu bile vijesti,samo neko treštanje glazbene podloge i nerazumni govor….
Na žalost ni ostale postaje nisu se tu baš iskazale. Ali svi žude za zaradom i za što većim brojem reklama u satu emitiranja.

I danas se rado prisjetim rado slušanih emisija na RVG –u ,kada su po mojoj ocjeni još bili normalna radio stanica,od izbora glazbe ( naravno o ukusima nema rasprave) pa do dobro koncipiranih programskih emisija. Privatizacija i trka za lovom sve polako uništi i pokvari.
Još jedan novi radio u svemu tome može proći sasvim neopaženo ,jer se u tom moru bjesnila reklama i svakojake glazbe teško nešto raspozna.
 No to je posao osnivača,odnosno vlasnika da pokuša doprijeti do širokih masa slušatelja,ili se svojim programom nametne određenom broju slušatelja , ili ciljanom dijelu slušatelja.
Moram spomenuti da volim poslušati radio Zaprešić,koji mi odgovara sa svojim emitiranjem glazbe tokom dana,uz minimalno emitiranje reklama,a i sa svojim stalnim emisijama.
 Povremeno poslušam i spomenuti RTL,ali nekako mi nije „sjelo“ što opet ne znači da nema dobre emisije ili glazbu ( meni osobno ne) ali čujem da ga ljudi dosta slušaju.

Ostaje nam za vidjeti,odnosno čuti kada započne ovaj spomenuti radio sa svojim emitiranjem,jer ipak mislim da bi pre ma svojim najavama mogli privući pozornost slušateljstva.
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #3 : Kolovoz 14, 2010, 05:17:38 poslijepodne »
Posljednih godina svjedoci smo nagle expanzije otvaranja novih radijskih postaja koje nas cjelodnevno obasiplju svojom glazbom i beskonačnim pozivima i ponudama: kupi ovo, kupi ono , pođi ovdje i tako dalje.
Svi se oni (radio stanice ) svojim programom doprijeti do slušatelja,a samim time i do sponzora koji opet imaju svoje zahtjeve i tako u krug.

kak to misliš ekspanzija, odnosno koje su to nove radio stanice otprte posljednjih godina?

... inaće, bilo bi mi drago da taj projekat uspije .... a s druge strane, sjetim se zlatnih vremena Radio Gorice ...  

... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #4 : Kolovoz 14, 2010, 06:31:46 poslijepodne »

[/quote]

kak to misliš ekspanzija, odnosno koje su to nove radio stanice otprte posljednjih godina?

... inaće, bilo bi mi drago da taj projekat uspije .... a s druge strane, sjetim se zlatnih vremena Radio Gorice ...  

[/quote]

Koko ,nemam namjeru sve ih nabrajati,a kad kažem posljednih godina,to se može odnositi in vrijeme od 10-15 god.

Složil se buš z menom da ih je od toga vremena puno novih.

JosipJoža

• Gost
« Odgovori #5 : Kolovoz 14, 2010, 10:43:11 poslijepodne »
..........

Meni se čini da je sada mnogo jasnije zašto se uništavao dobar projekt, TVG, koji bi vjerojatno u dogledno vrijeme potegao i jedan dobar gradski radio za sobom, bez obzira na financijske poteškoće u početku, međutim da su se neki založili za koncesiju vjerojatno bi i to bilo ubrzo riješeno, marketinškim i promidžbenim aktivnostima. Očito da se netko svojski trudio, prvo da TVG ne dobije koncesiju, te potom da se ugasi, tako da ostane slobodnog medijskog prostora za privatni biznis.

Bilo bi zanimljivo isto tako vidjeti vlasničku strukturu i tog novog radia. ;)
Medijska blokada će sada biti sigurno probijena i građani će zasigurno biti sveobuhvatno informirani. ^-^

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #6 : Kolovoz 14, 2010, 10:55:11 poslijepodne »
Od svega ipak me najviše zanima hoće li se nešto novo događati u eteru?
Ali za to treba pričekati.

Ne sviđa mi se ovo kaj je uradio Hrvačić od RVG i ostalih radija,brdo reklama . Znam da na to ima pravo  i da mene sigurno neće pitati za dozvolu,ali navodim ono kaj mi se ne sviđa.
Šteta.

Offline Stjepan

• Administrator
  • Jezerača
« Odgovori #7 : Kolovoz 14, 2010, 11:18:44 poslijepodne »

Isto tako bi bilo zanimljivo vidjeti i kuhanje oko vlasničke strukture TVG-a, za čiji račun je radila Danijela Dasović? Inače ona je nepravomoćno osuđena na 15 mjeseci zatvora zbog zloupotrebe povjerenja svog klijenta te zbog počinjene prijevare i krivotvorenja dokumentacije (11/2009.). Zanimljivo je i to da je prostorije za svoj ured iznajmila od Akcije socijaldemokrata Hrvatske koja je taj prostor dobila od grada Zagreba za svoje djelatnosti.

U vlasničkoj strukturi RTL-a bio je i Dražen Barišić (25%), Črnko je imao 50%. Nema nove objave u NN pa bi po tome mogli zaključiti da se nije promijenila.

Inače u objavi Radio Siska od 26.2.2010. u vlasničkoj strukturi je i dalje Dražen Barišić s 32%.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 14, 2010, 11:21:52 poslijepodne Stjepan »

shaka zulu

• Gost
« Odgovori #8 : Kolovoz 14, 2010, 11:50:13 poslijepodne »
Znaš kak se ja rešavam takove stvari,voditeljke kaj gaze dobru muziku svojemi lenemi jezičinami,voditeljke kaj su se v stajnu same sobum spominati po par vur,one kaj trebaju telefonsku pomoč da bi odlaprdale maraton,male oglasov (moreš si misliti kak nekoga v Australije zanimaju stare krave i truli auti),horoskopi,hitajne bažula,kartajne,s**jne po cestami,prognoze,ščitavajne novin,selski portali po radiju,tu mač reklame i tako to,?Najprije z dalinskem a ak nastave s**ti onda je obrišem z memorije.Tak ni pod razno nema nekakove 100ijoš koje,kojekakove Antenuše,Marice Mrdalo,Hrdalo i Laprdalo...
Dok je na Lekeniku delala Janek Petrlinka slušal sem je a posle nje se je ostalo kak luk i pražetina...Kaj se lokalne vesti dotikavle rado se poslužim z nijovem portalom samo kaj neznam kak se lokalne vesti budu sparile z "urbanem radijom",teromu,navodno,težiju...
Kaj očekivate od novoga radija,bi bilo pravo pitajne.
Niš,novoga.
I dale "med i mleko". Dole Picula!!!

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #9 : Kolovoz 15, 2010, 12:01:02 prijepodne »

...............

U vlasničkoj strukturi RTL-a bio je i Dražen Barišić (25%), Črnko je imao 50%. Nema nove objave u NN pa bi po tome mogli zaključiti da se nije promijenila.

Inače u objavi Radio Siska od 26.2.2010. u vlasničkoj strukturi je i dalje Dražen Barišić s 32%.

Pa izbori su za neke već počeli, kaj se čudite. Imaju ljudi pravo osnivati radio ili proširivati koncesije ako imaju novca.

Za mene ionako postoji samo radio 101 i najbolji na tom radiju Švec i Peh, stoga, baš me briga za novi radio u VG. Moš mislit. Glupost da veća nemre biti.

No, kako primitivci slušaju Banovinu i cajke, kako slušaju Antenu i ostale narodne radije, još jedan im je sigurno po volji. Narod je taj koji uživa i guta primitivne emisije, priglupe voditelje, i idiotske igrice.
Pa kaj ne bi imal još jedan radio. Želim uspješan rad.  :-\

Dragom prijatelju Tomi sretan rođendan, čestitke za dug i sretan bračni život sa njegovom odabranicom Vesnom upućuje kuma Tajana i kum Zvonkec sa pjesmom.... (izaberite koja vam odgovara). Ostalim gostima želimo dobru zabavu.  ;)
Dragoj Tajani sretno useljenje u novi stan s pogledom na gradski park želi kolega Ante s pjesmom....

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #10 : Kolovoz 15, 2010, 09:04:13 prijepodne »
Slažem se sa kritikama sadašnjih radio stanica koje doista mlate svašta u svojim programima i emisijama koje se nude. O vrsti glazbe ,posebno je teško govoriti,ali meni je sve to vrlo bliz takozvanim cajkama.
Međutim ,kada poslušam osobe koje slušaju takove pjesme ne skrivajući svoje oduševljenje vrsto glazbe i pjesama,upitam se dali su možda moja mjerila kriva.

Ne slušam cajke ni sličnu glazbu,ni novokomponiranu glazbu (narodnjake). Volim našu tamburašku glazbu, stariju zabavnu domaću glazbu,ponešto od današnje zabavne glazbe.
Po mojem skromnom mišljenju, radio postaje bi ipak trebale voditi računa o svojem glazbenom nivou.

Naravno ne očekujem da netko udovolji mojim željama,a da za to ne odvajam ni kunu. Kak veli kunta ,treba koristiti daljinski i zaobiđi me polako sa takovom glazbom.
I naravno ,sve te postaje vrlo dobro posluže našim političarima da nas lijepo „informišu“ kada oni osjete potrebu da se obrate svome voljenom narodu.
Oni sigurno nemaju nikakve veze sa vlasničkom strukturom u tim krugovalnim krugovima.

plemenitashica

• Gost
« Odgovori #11 : Kolovoz 15, 2010, 02:50:13 poslijepodne »
Naknadne želje i pozdravi:

Dragoj Đurđi sretan odlazak u Šangaj i što kasniji povratak na račun poreznih obveznika žele građani Velike Gorice.

Željama se pridružuju kolegice koje sjede u gradskoj upravi i imaju 10 % veći OD zbog opasnosti na radu.

Đurđa - s r e t a n   p u t. (i tebe 10 % čeka na otežane uvjete rada).

Pjesma: po izboru direktora ili kapitalca (iaonko on diktira tempo).  :P :P :P :P :P

Offline Mile car

• Veteran
  • NEBITAN SI
« Odgovori #12 : Kolovoz 15, 2010, 11:03:00 poslijepodne »
A što se dogodilo s TV Gorica
NEBITAN SI, FEJK I SMARAŠ...

Offline koko-vg

• Jezerača
  • Mr - Lu= 15 ? HA HA HA !
« Odgovori #13 : Kolovoz 15, 2010, 11:11:27 poslijepodne »
A što se dogodilo s TV Gorica

... a onda je svizac smotao čokoladu .... otklen siti ... ? sad si se probudio ? pitaj ZNA SE KOGA ... Barišića što je s TVG-om ....
... Nagađali su, sudili, prezirali, a ne poznaju me !!! lagali, izmišljali, neka su ... bili su, jesu i ostat će nebitni.

Offline Mlačanin

• Global Moderator
  • Jezerača
« Odgovori #14 : Kolovoz 15, 2010, 11:37:16 poslijepodne »
Ovo postaje zanimljivo!? :) :o