1. Baš o tome pričam. Izgleda da bi nekima bilo najbolje da se zatvorimo u svoja četri zida i da šutimo. A ako i izađemo van, onda obavezno moramo pričati ono kaj većina želi čuti, jer jao si ga tebi ako u istoj rečenici spomeneš dva izraza koje po mišljenju nekih ne smiješ dovoditi u vezu. Ili se krivo obučeš. Sve se može interpretirati protiv tebe ili protiv mišljenja većine. I onda si nadrapao.
2. Imam iskustva da čim je neko veći vjernik.....
3. U ovom konkretnom primjeru ne vidim niti malo, ma niti trunke vrijeđanja katoličke vjere ili vjernika, a već su se neki digli u protest. Totalno bezveze i jadno! Još da vele koji dio ih točno vrijeđa, kaj im konkretno ne paše, ali ne - sve je krivo čim se spomene neki vjerski izraz ili priča i od toga napravi šala.
4. Razočarali ste me, dragi kolege. Zahvaljujući vama stječem dojam da je razlika između muslimanske i katoličke vjere puno, puno manja nego kaj sam mislil. Stvarno razočaravajuće. Dođe mi da razmislim da li i dalje želim da budem dio takve netolerantne zajednice...
1. Slažem se. I meni tak izgleda, iako su nam mišljenja na temu dijametralno suprotna. Zaključak?
2. Definiraj "veći vjernik". Da se mogu svrstati. Sad znam samo da sam vjernik. Čime i kako se mjeri veličina vjere ne znam.
3. Mene smeta svaka zafrkancija na tu temu. Nije mi smiješno. Ali, nisam se "digla u protest", nego sam napisala kaj mislim. Ili ne smijem ni to? Tko je onda netolerantan ako ja ne smijem čak ni reći što mislim, dok drugi slobodno snimaju filmiće kakve hoće?
4. Meni se čini da tebe razočara kad netko ne misli isto kao ti. To može biti dosta frustrirajuće, ali toleranciji se čovjek uči dok je živ. Čim buš stariji, "zajednica" će biti sve tolerantnija

I dobar ti je dojam, nema bitne razlike između navedenih vjera, osim u načinu prakticiranja istih. Ali to je već filozofija, kaj ne?