De se more podiči zahtev i kam se to predava?
Ovdje imaš
dokument (zahtjev) koji moraš ispuniti, i koji predaš zajedno s kopijom katastarskog plana čestice i s 20 Kn biljega u općini na prizemlju soba broj 1 šalter broj 1. Dama koja će to primiti od tebe zove se Goranka.

Samo - meni je to trajalo par tjedana, a to kaj su mi poslali su bile kopije stranica iz
aktualnog prostornog plana uređenja i kopije nekih grafičkih prikaza. To si lako i sam skineš sa stranice grada.
Osim toga, kaj meni nije baš najjasnije - ja nisam siguran da li je taj dokument sa izmjenama i dopunama već na snazi? Sve mi se čini da oni šalju nekaj misle (a misliti je...) kaj bude na snazi, ali kaj još nije. Hm?
Osim toga - dobil buš hrpu skopiranih stranica, a koja odredba i koji članak konkretno za tebe vrijedi - to moraš sam skužiti. I tu možeš sigurno pogriješiti. To ti je isto ko da ti daju
aktualni prostorni plan uređenja i vele: tu ti je sve, a ti se sad snađi. Više ne dobiješ, samo skopirane stranice iz tog dokumenta, i još koju kopiju od nekih grafičkih priloga, barem ja nisam više dobio, pa me zato stvarno čudi kad Sleđ piše da vidiš "gdje su instalacije u tvojoj ulici, gdje idu vodovi struje, telefona, gdje su cijevi vode, kanalizacije, na kojem dijelu se isti mogu spojiti, kakvu struju možeš zatražiti na tom mjestu, koliki ti je tlak vode u vodovodu, u kakvoj si zoni". Ja od toga svega niš nis videl, zato za mene to i nije bila neka velika pomoć, no za one koji nemaju Internet to svakako može puno značiti.
Kaj mislite o montažne?
Ovo sa drvenom konstrukcijom mi se ne čini baš stabilno. Ako već, onda zidana kuća. Treba usporediti materijale i tehnologiju. A osim toga možeš kod "obične" gradnje puno toga sam napraviti i na taj način si ušparati dosta novaca. Naravno - za onog koji zna i može. Ali za one druge je montažna kuća sigurno dobra alternativa. U svakom slučaju je vrijeme gradnje brže i prije se može useliti, pa ako neko plaća stanarinu, onda mu i to nekaj znači.