Daj ne laprdaj, kaj se bojiš da bi tebi, sa lažnim statusom i dijagnozom, oduzeli nekaj, pa odmah skačeš na zadnje?
Ako misliš (hm, da, komična je to kombinacija - ti i "misliti", ali ajde...) da sam ja nekaj krivo rekao, onda si mogao reći i kaj i zakaj... jer jedino kod nas ljudi zakonski mogu sjediti na dvije stolice, osobito u tak osjetljivoj temi kao što je PTSP i držanje i nošenje oružja... jer takve dijagnoze nigdje u svijetu nemaju ni vozački, ni poslovnu sposobnost, a kamoli da bi legalno imale ili nosile oružje...
No u ovoj zemlji prepunoj superpametnjakovića sa superzaslugama, nekako se odmah diže buna ako nekome ne bi dali da glumi debelu gljivu na račun države, ali da pritom nije i punopravan i jednak onima koji se za taj status (na nesreću onih koji su stvarno stradalnici i na sreću muljatora) istinski zaslužili... psihički bolesne osobe (a što dijagnoza PTSP predstavlja) neka dobivaju skrb od države i mirovinu - ali zbog te dijagnoze ne mogu imati poslovnu sposobnost, ne mogu imati vozačke dozvole, ne mogu nositi i držati oružje itd itd... i moraju redovito imati liječničke kontrole i uzimati terapije pod nadzorom, te tako državu uvjeriti u opravdanost sredstava koje država izdvaja za njega. Naravno, ta dijagnoza nije vječnog karaktera - stoga su redovite revizije statusa i dijagnoze najnormalnija pojava.
No nekako se čini da bi trebalo najnormalnije ostati da svi koji su smuljali to mogu bez rizika raditi i dalje (i to je očito i tvoj stav, jer te očito smeta da stanovite kategorije i dalje sjede na pet stolaca ako treba!), i da država i dalje dijeli šakom i kapom mirovine debelo veće od radnika koji odradi krvavo 200 sati mjesečno, jer su oni - eto! - znali kome, kada i gdje tutnuti ispod stola i tako kupiti doživotno plandovanje i miješanje jaja za jako dobru naknadu...
Logika stvari je jasna - ako si ti psihički bolesnik tipa PTSP, onda svakako nije u redu da takva osoba - psihički labilna, bolesna i poremećena, sa ozbiljno pomaknutim sustavom vrijednosti i odgovornosti - odlučuje o korištenju oružja, o životno opasnim radnjama tipa upravljanja vozilom ili osobito posjedovanjem i vođenjem tvrtke ili imanje neke druge odgovornosti... danas-sutra, kada takvi sjebu poslovanje, naprave dugove i veliku štetu cijelom nizu faktora, od svojih radnika, državi, tvrtkama, vjerovnicima itd itd - onda će se izvlačiti na ludilo, na status, na neuračunljivost itd itd - i zato je svugdje pravilo da ako si odlučio kao gljiva živjeti na državni račun, onda će ti se i omogućiti da budeš gljiva. Dapače, to će ti biti i obaveza, jer i PTSP-bolesnik treba imati svoje obaveze - prema državi, društvu, okolini i prema sebi. Pa za to ga država i plaća, zar ne?
Ti to ionako ne shvaćaš, jer si dvolična, antihrvatska, ljigava prokomunistička šupčina, koja se okreće kako vjetar puše, koja bi sjedila na petsto stolica istodobno, i koja najviše voli pametovati u stvarima o kojima najmanje zna i najmanje ga se tiču. Takvi kao ti najviše prodaju pamet i glume velike demokrate, a kako ih je vrlo lako i brzo izbaciti iz takta jer nemaju argumenata, ne barataju činjenicama i ne prodaju ništa osim vlastitog "što se babi snilo", pa i ne treba dugo čekati da počnu sa uvredama (nemušto zapakirane u kvazikulturu), što je i najsigurniji dokaz da nisu u pravu, no toga su sami svjesni (barem nešto...)... tako i ti - o čemu ćeš i sa čime nego sa Gedžom i Gedom... tvoji omiljeni stihovi, jezik i nacija. I mozak male kokice... pardon, KOKOta... srami se! (opet ja pucam u prazno kada pokušavam povezati tebe i sram... no ti možeš ići kmečati svojem omiljenom moderatoru da ti mene nisi vrijeđao ni u mislima, a da sam ja tebe užasno i direktno pogodio i nanio ti teške duševne boli, koje uz duševni poremećaj otprije - čine strašnu kombinaciju...)...