Domaće teme > Udruge

Sporne braniteljske mirovine

(1/1)

koko-vg:
"DRŽAVNO odvjetništvo i Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje već godinama raspolažu informacijama koje daju razlog za osnovanu sumnju da je najmanje 5.100 invalidskih mirovina podijeljeno nezakonito, ali po tim informacijama niti jedna od spomenutih institucija nikad nije postupila", piše Novi list dodajući kako se za ove "mirovine" isplaćivalo 25 milijuna kuna, što znači da je državni proračun u 14 godina oštećen za 4,2 milijarde kuna.

Kako se napominje u tekstu Novog lista na sumnju u nezakonito dijeljenje invalidskih mirovina HZMO i Državno odvjetništvo upozorio je bivši pomoćnik ministra branitelja Pero Kovačević, uručivši im pritom i relevantnu dokumentaciju o ovom slučaju. Bilo je to prije 14 godina, a na isti slučaj Kovačević je otada upozoravao godinama, ali nitko ništa nije poduzeo.

"Sjećam se tog slučaja i ne mogu vjerovati da me i taj problem dočekao, da ga moram riješavati. Mislio sam da je to razriješeno, jer u pitanju je slučaj star 14 godina. Zbog toga cijelo društvo trpi štetu, a najveću štetu trpe branitelji, odnosno vojni invalidi koji su zaslužili svoje statuse i mirovine. Na žalost, postoje braniteljske udruge koje dižu viku na sam spomen riječi 'revizija', iako je jasno da se pravi, istinski branitelji nemaju čega bojati", rekao je o tom slučaju aktualni ministar branitelja Fred Matić koji je u vrijeme kada su utvrđivani podaci bio šef kabineta ministra branitelja Juraja Njavre.     

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sporno-najmanje-5100-vojnih-invalidskih-mirovina-/642756.aspx

Jaguar:
Samo da ne ispadnu kao i Pančić! ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju