Domaće teme > Udruge

Branitelji prijete blokadom prometa i štrajkom glađu ...

(1/17) > >>

koko-vg:
U SREDIŠNJICI Hvidre u Zagrebu okupili su se predstavnici 59 braniteljskih udruga, a glavna tema njihovog skupa bio je prijedlog da se Gojku Šušku oduzme avenija u Zagrebu. Inicijativu da se Avenija Gojka Šuška preimenuje u Aveniju izviđača (kako se nekad zvala) pokrenule su nevladine organizacije Odbor za ljudska prava, Centar za Mirovne studije i Documenta, uz podršku Gradskog vijeća Maksimir.

Branitelji se ovoj inicijativi, očekivano, protive. Oduzimanje ulice ratnom ministru obrane predstavnici braniteljskih udruga, obrazloženo je u zaključcima njihova sastanka, smatraju da bi to bio napad na dignitet Domovinskog rata i na sve hrvatske branitelje, te su pozvali Milana Bandića i Gradsku skupštinu Grada Zagreba da stane na njihovu stranu.

Ukoliko Gojko Šušak ostane bez svoje ulice, branitelji najavljuju radikalne metode - štrajk glađu i blokadu prometa u metropoli. O inicijativi da se promijeni ime Avenije Gojka Šuška uskoro će se raspravljati na okruglom stolu na kojem će uz predstavnike branitelja sudjelovati Zoran Pusić, Žarko Puhovski i ministar branitelja Tomislav Ivić.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/branitelji-prijete-blokadom-prometa-i-strajkom-gladju-ako-gojko-susak-ostane-bez-ulice/512290.aspx


Nije točno da su svi branitelji da ostane naziv ulice Gojka Šupka. Bio sam branitelj i ja sam da se ulici vrati stari naziv, a po dotičnom si imenujte ulicu tamo od kud ste se dovukli u zagreb.

Sledgehammer:

--- Citat: koko-vg - Rujan 14, 2010, 09:38:57 poslijepodne ---Nije točno da su svi branitelji da ostane naziv ulice Gojka Šupka. Bio sam branitelj i ja sam da se ulici vrati stari naziv, a po dotičnom si imenujte ulicu tamo od kud ste se dovukli u zagreb.
--- Kraj citata ---

Yessss....  ;)

Vegi:
a čuj kokolo, svako vrijeme i povijesni trenutak djelovanja određenih osoba treba svesti u kontekst vremena u kojem su djelovale. Svako suđenje i razmatranje okolnosti i aktivnosti koje su ondašnje aktualne osobe provodile, bilo to sa današnjim saznanjima pozitivno ili negativno, opet treba promatrati kroz aspekt tadašnjih ciljeva i samih , kako ljudskih tako i neljudskih mogućnosti kak doći do cilja. Nepobitno je to da nisu svi djelovali onak kak bi smo mi to danas željeli ali isto tako nepobitno je to da je i povijesni čin stvaranja hrvatske državotvornosti ostvaren. Danas treba stremiti i ravnati se prema boljem i uzoritijem , po shvačanju većine, ali suditi nekome i nećem van konteksta tadašnjeg aktualnog vremena ispada , ak niš drugo , onda provokativno, naspram cilja koji je ostvaren.

koko-vg:

--- Citat: Vegi - Rujan 14, 2010, 10:19:48 poslijepodne ---a čuj kokolo, svako vrijeme i povijesni trenutak djelovanja određenih osoba treba svesti u kontekst vremena u kojem su djelovale. Svako suđenje i razmatranje okolnosti i aktivnosti koje su ondašnje aktualne osobe provodile, bilo to sa današnjim saznanjima pozitivno ili negativno, opet treba promatrati kroz aspekt tadašnjih ciljeva i samih , kako ljudskih tako i neljudskih mogućnosti kak doći do cilja. Nepobitno je to da nisu svi djelovali onak kak bi smo mi to danas željeli ali isto tako nepobitno je to da je i povijesni čin stvaranja hrvatske državotvornosti ostvaren. Danas treba stremiti i ravnati se prema boljem i uzoritijem , po shvačanju većine, ali suditi nekome i nećem van konteksta tadašnjeg aktualnog vremena ispada , ak niš drugo , onda provokativno, naspram cilja koji je ostvaren.

--- Kraj citata ---


... vegi, namljel si pun kufer toga ali nažalost, ništa nisi rekao ... 

Mlačanin:
Sve su to gluposti!
Totalne.

Svako nek radi svoj posel.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju