Domaće teme > Udruge

Udruga Branitelji za branitelje

(1/11) > >>

Stjepan Radić:
Udruga ''Branitelji za branitelje'' osnovana je dana 27. lipnja 2010. godine sa osnivačkom skupštinom održanom u vatrogasnom domu u Novom Čiču.
Na toj sjednici statutom je utvrđeno kako je Udruga ''BRANITELJI ZA BRANITELJE''  nevladina, nepolitička, neprofitna organizacija.
Osnivači udruge, branitelji, svi redom članovi elitnih postrojbi u Domovinskom ratu ( 1. GBR ''TIGROVI'', 3. GBR ''KUNE'', 7. GBR ''PUME'', legendarna 204. VUKOVARSKA BRIGADA, MUP RH, 101. SUSEDGRADSKA BRIGADA, itd.) udružili su se kako bi svojim radom, putem ove isključivo humanitarne braniteljske udruge, djelovali na polju poboljšanja kvalitete života i statusa hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.
   Udruga ''Branitelji za branitelje'' kao ciljeve rada ima:
- čuvanje i njegovanje tradicije i digniteta sudionika Domovinskog rata
- promocija i zastupanje te zaštita interesa  branitelja i članova njihovih obitelji                                           
- promicanje nacionalnih, povijesnih i drugih vrijednosti
- promicanje i oplemenjivanje moralnih i etičkih vrednota Domovinskog rata                               - sjećanje na poginule i nestale sudionike Domovinskog rata                                                         
- obilježavanje važnih obljetnica vezanih uz Domovinski rat
- pomoć članovima Udruge u ostvarivanju prava i statusa kod državnih tijela i drugih institucija
- organiziranje kulturnih, zabavnih, sportskih, rekreativnih i sličnih manifestacija te raznih druženja i izleta, osnivanje klubova
- pomoć i pokretanje humanitarnih aktivnosti i događanja
- organiziranje raznih radionica, predavanja, seminara i drugih edukacijskih aktivnosti
Ovim putem pozivamo sve hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji da se uključe u rad Udruge kako bismo zajedničkim snagama vratili dostojanstvo hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, pomogli im u ostvarivanju njihovih prava pri nadležnim institucijama i očuvali sjećanje na Domovinski rat i sve one koji su svoje živote položili na oltar Domovine.
NEKA IM JE VJEČNA SLAVA I HVALA!
Također, pozivamo sve branitelje da nam se jave sa svojim problemima, bili oni financijske prirode ili sa problemima vezanim uz ostvarivanje braniteljskih prava!

shaka zulu:
Jel i Špansko spada pod 101.?

koko-vg:
... kak to da od osnivača nema nikog tko je bio u 153. goričkoj brigadi ili u kojoj prostornoj jedinici ?  tko sve može biti član udruge ?   

Stjepan Radić:

--- Citat: koko-vg - Kolovoz 24, 2010, 10:35:58 poslijepodne ---... kak to da od osnivača nema nikog tko je bio u 153. goričkoj brigadi ili u kojoj prostornoj jedinici ?  tko sve može biti član udruge ?   

--- Kraj citata ---

Nema od osnivača, ali ima članova koji su u međuvremenu prepoznali značenje rada Udruge, a o svim ostalim pojedinostima za koji dan (vjerojatnije tjedan) na stranicama Udruge ako u petak dobijemo rješenje kao što mi je obečano i kad Carnet odradi svoj dio da možemo stranice prebacit na domenu. Bit će i Statut, Pravilnik o radu i svi ostali podaci koji bi te mogli zanimat ;)

Mlačanin:
Ovo sa udrugamam mi sve više lići na naše stranke. Svaki traži samo svoj osobni interes bez obzira na poćela.
Jadno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju