Domaće teme > Gradska poduzeća i ustanove

Nova (I)Legalna pljačka ili čišćenje nečistoća

(1/6) > >>

Mlačanin:
 Legalna pljačka ili čišćenje nečistoća
Ovih dana idu uplatnice od VG Čistoća d.o.o. sa poskupljenjem odvoza komunalnog otpada uz jedan listić s obrazloženjem .
Citiram
„ Poštovani korisnici,
Struktura postojeće cijene komunalne usluge uvjetovana je primjenom odredbe članka 17. Zakona o otpadu gdje se kao kriterij obračuna troškova gospodarenja otpadom utvrđuje količina i svojstvo otpada uz primjenu načela onečišćivač plaća.
Slijedom navedenog od 01.01.2012. godine došlo je do povećanja cijene komunalne usluge postupanja s otpadom iz razloga što su u strukturu cijene uvršteni troškovi gospodarenja otpadom,koji su se do sada financirali iz Proračuna Grada Velika Gorica a odnose se na procijenjene troškove uklanjanja otpada koji je nepoznata osoba odbacila u okoliš i troškovi oporabe i zbrinjavanja otpada,a koji se odnose na troškove projektiranja i gradnje građevina za oporabu i zbrinjavanje otpada, njihovog rada i naknadnog održavanja.
S poštovanjem,                                                                                                                        VG Čistoća d.o.o.
 
 
 
Moram priznati da mi ovdje nekoliko stvari nije jasno.  Ako mi kao korisnici usluga ,spomenutog poduzeća uredno plaćamo njihovu uslugu odvoza smeća jednom tjedno  zašto smo proglašeni i svrstani u kategoriju onečišćivača? Zar zato jer uredno zbrinjavamo otpad u kante i platimo svoje dospjele obaveze svaki mjesec?
Iz spomenutog teksta vidljivo je da je do sada Grad Velika Gorica uredno podmirivao te troškove , o kojima je ovdje riječ. No nisam primjetio da su okolna divlja odlagališta bila očišćena, a još manje  da bih tamo vidio radnike komunalca da čiste. Poštujem te radnike i nije mi nikako namjera uvredljivo misliti ili govoriti o njima i njihovom poslu kojeg svakodnevno obavljaju.
Sada se ja pitam , dali je to nama koji uredno platimo odvoz, kazna? Jer platimo to uredno svaki mjesec , pa neka sad plaćamo i ovo kaj je netko nepoznati razbacao kojekuda? Dobivam volju uz svoju kantu , na dan odvoza rasipati dio smeća po grabi i čekati da radnici zbrinu i taj otpad! Jer to je otpad od nepoznatog onečišćivača.
Dakle u ovom lijepo sročenom pismu spominje se i gradnja i održavanje građevine za oporabu, uz već pridodanu stavku broj 5. Posebna naknada za kapitalna ulaganja
I da zaključim, mislim da se ovdje radi samo o povišenju cijene odvoza- to je više nego očito. A račun plaćaju ionako oni koji to stalno rade, plaćaju. Divlja odlagališta neće nitko i dalje čistiti iako su to u pismu izrekom naglasili , da će naplatiti!?
 

Samo čekam da snijeg okopni pada malo poslikam okolicu i pošaljem slike sa opisom lokacije, i čekam da dođu to počistiti.

BobRock:

--- Citat: Mlačanin - Veljača 09, 2012, 03:10:20 poslijepodne --- Legalna pljačka ili čišćenje nečistoća
koji su se do sada financirali iz Proračuna Grada Velika Gorica a odnose se na procijenjene troškove uklanjanja otpada koji je nepoznata osoba odbacila u okoliš i troškovi oporabe i zbrinjavanja otpada,a koji se odnose na troškove projektiranja i gradnje građevina za oporabu i zbrinjavanje otpada, njihovog rada i naknadnog održavanja.

--- Kraj citata ---

Viš, ni zarez ne znaju deti...

No, pustimo to. Interesantno je da tvrde da su to troškovi koje je do sada plaćal Grad, kaj oće reći da se to i do sada delalo. Znači čistili su se otpadi od nepoznatih osoba. Pa kaj to stoji?

I interesiralo bi me koje su to stavke u dosadašnjem gradskom proračunu, tj, dal ih je tam uopće bilo, ili je to samo izmišljotina? Ak ih je bilo, a Grad to više nebu plaćal, onda tih stavki u sljedećem proračunu ne bi smjelo biti, kaj ne?

Da mi je i to videti...

Mlačanin:
Ne mogu vjerovati da se i ti to pitaš?! :)
Ispada da smo svi bedaki,ma ne znam kaj bi rekel?

BobRock:
Možeš slobodno vjerovati.    ;)

No, još ne ispada da smo bedaki, nego da još ne znamo sve činjenice, kao prvo, i, kao drugo, da sumnjamo u to kaj tam piše. I tu se slažemo.

Obrazloženje im u svakom slučaju jadno zvuči.

Ali ak bumo zaključili da samo pričaju bezveze, onda stvarno ispadamo bedaki. Ili, bolje rečeno, da nas oni smatraju bedakima.

Sledgehammer:

--- Citat: Mlačanin - Veljača 09, 2012, 03:10:20 poslijepodne ---zašto smo proglašeni i svrstani u kategoriju onečišćivača? Zar zato jer uredno zbrinjavamo otpad u kante i platimo svoje dospjele obaveze svaki mjesec?
--- Kraj citata ---

Pa zato jer mi činjenično jesmo onečišćivaći - MI stvaramo to smeće koje Čistoća odvozi, i pritom nitko ne pita i ne tvrdi da ti ne zbrinjavaš otpad u kante i ne plaćaš... činjenica je da sve to radiš zbog i za otpada kojeg TI proizvodiš, stoga činjenično i jesi onečiščivač. Svi smo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju