Autor Tema: SAD uvode globalnu kontrolu interneta  (Posjeta: 22584 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« : Prosinac 19, 2011, 12:02:12 poslijepodne »
http://www.advance.hr/vijesti/sad-uvodi-globalnu-kontrolu-interneta-iz-wikipedije-najavili-obustavu-rada-kako-bi-upozorili-na-ove-drakonske-poteze/

SAD uvodi globalnu kontrolu interneta – iz Wikipedije najavili obustavu rada kako bi upozorili na ove drakonske poteze!

Pod okriljem borbe protiv web piratstva američke vlasti sastavile su još neviđen drakonski plan putem kojega bi efektno mogli kontrolirati svaku informaciju koja se pojavi na internetu - i to u svim državama.


Jedna od najutjecajnijih stranica na svijetu, Wikipedia, najavila je privremeno gašenje svojih servisa kako bi upozorili na opasan novi zakon koji planiraju uvesti američke vlasti.
Tzv. SOPA akt (Stop Online Piracy Act) je nominalno usmjeren protiv piratstva, ali mnogi navode kako je pravi cilj kontrolirati internet na globalnoj razini.

Od samog osnutka interneta kao komunikacijskog kanala, ovo je zasigurno najkontroverzniji pokušaj apsolutne kontrole. Pojasnimo – ukoliko SOPA akt prođe u kongresu, američka vlada bi mogla jednim potezom ugasiti bilo koju web stranicu za koju procjeni da na bilo koji način krši američke copyright zakone.
Ali ne samo unutar SAD-a, na temelju novog akta mogla bi biti ugašena web stranica u bilo kojoj državi.

Implementacijom novog zakona SAD bi mogao rušiti sve: od malog bloga do Wikipedije

Što je povreda copyright-a, a što "zdrava" uporaba gotovo da je nemoguće dati precizan i apsolutan odgovor – ističu mnogi autori.

Sasvim je jasno da ne možete primjerice prekopirati tuđu knjigu i objaviti je pod svojim imenom, ali ako bi išli rigidnom logikom tada bi primjerice bili u prekršaju i ako hodate ulicom i pjevušite melodiju iz pjesme "(I Can't Get No) Satisfaction" (The Rolling Stones, 1965.) ili bilo koje druge čija su autorska prava zaštićena.

Da stvar bude još i daleko kontroverznija, američki SOPA akt nebi radio nikakvu razliku između sadržaja koji objavljuje uredništvo ili sadržaja koji (u stvarnom vremenu) objavljuju korisnici te web stranice.

Pod okriljem borbe protiv web piratstva američke vlasti sastavile su još neviđen drakonski plan putem kojega bi efektno mogli kontrolirati svaku informaciju koja se pojavi na internetu. Internet bi nastavio postojati, ali bi uskoro nalikovao na 99% štampanih i TV medija koji su apsolutno podobni svojim vlastodršcima. Uz sve svoje velike mane, internet je ipak – u svijetu koji naglo propada u Orwellowu noćnu moru – jedini izvor svjetla i spoznaje. SAD već sada dominira gotovo svim sferama života, od izbora hrane, odjeće, pa sve do filmova, glazbe i serija koje prati većina stanovništva pod njihovom kontrolom.

Obama imao plan uvesti kontrolu nad internetom još od prvog dana u uredu

Konvencionalni mediji su sistematski otupili i iz svojih programa uklonili gotovo sav analitički sadržaj. Kako su zaključili i mnogi stručnjaci ove problematike – slike postaju sve veće, a teksta je svake godine sve manje i manje. Internet korisniku ipak daje jednu slobodu da bira sadržaj i izvore kojima će vjerovati, naspram jednosmjernog pranja mozga kojeg provodi televizija.

Kako je redovno upozoravao nezavisni kanal "Democracy Now", predsjednik Barack Obama od prvog dana u uredu nastojao je sa svojim najbližim savjetnicima ograničiti i uvesti što veću kontrolu nad internetom. Moglo bi se konstatirati kako je cilj fizički ukloniti s mreže sve nepodobne medije, a ostaviti samo servise nad kojim bi imali najveću kontrolu.

"Zar zaista želimo ovo napraviti internetu? Srušiti sve što striktno ne odgovara američkom poslovnom modelu?"

Tako primjerice mnogi slave Facebook i Twitter kao simbole revolucije, ali pritom zaboravljaju kako su oba servisa ništa drugo nego američke korporacije čiji je primarni cilj stvaranje profita, a onaj drugi – makar se o njemu ne raspravlja javno – bliska suradnja s američkom vladom i njenim insitucijama.

Tako je primjerice na Twitter potpuno blokiran termin "Occupy Oakland" u jeku najvećih nemira u gradu Oaklandu i šire. Zar možemo i zamisliti da bi se ista praksa desila ako bi slučajno termin bio "Occupy Moscow"?

James Allworth iz lista Harvard Business Review rekao je po ovom pitanju:

"Zar zaista želimo ovo napraviti internetu? Srušiti sve što striktno ne odgovara našem poslovnom modelu? To bi bila cenzura na razini Kine."

SAD ne može utjecati na stranice izvan SAD... ili može li?

Ali kako SAD može ukidati stranice u drugim državama kada nema jurisdikciju? Jako jednostavno – zahtjevi će biti direktno proslijeđeni internet providerima koji će dobiti 2 opcije: ukinuti spornu web adresu i pritom će im se "oprostiti što su uopće dopsutili pristup takvoj adresi" ili mogu direktno snositi posljedice tužbi.

Ako uzmemo u obzir kako su internet provideri u dobrom dijelu svijeta mahom gigantske korporacije koje drže gotovo monopol nad internetom u toj zemlji, onda stvar postaje puno jasnija.

Mnogi stručnjaci, akademici, znanstvenici, autori, pa i kompanije koje vode borbu s piratima slažu se kako bi ovo bilo previše. Mnogi navode da treba ostati pri DMCA (Digital Millennium Copyright Act) pravilniku koji štiti sve internet medije ukoliko sporne materijale uklone odmah po upozorenju.

Kako smo već i naveli, Wikipedija planira privremeno servirati prazne stranice u znak prosvjeda. Stranicu mjesečno posjete milijarde korisnika, stoga postoji nada da bi ovakav radikalan potez možda mogao u zadnji tren zaustaviti proces ratifikacije kontroverznog zakona.

U SAD-u dolazi do velikih promjena, a stvari se odvijaju iznimno brzo iz dana u dan. Prema svemu sudeći paralaleno bi se mogla ozakoniti odluka o micanju nepodobnih web site-ova kao i ona koja vojsci dopušta privođenje i mučenje stanovnika SAD-a, samo na temelju sumnje za terorizam.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #1 : Prosinac 19, 2011, 08:49:23 poslijepodne »
Kaj na to veliju Kina i Rusija?
wwwg tablice

Zagorec BP

 • Gost
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #2 : Siječanj 10, 2012, 07:46:11 prijepodne »
Možda onda nastane kakva nova mreža, ak bu ova preveč kontrolirana.  :P :P :P :P

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #3 : Siječanj 10, 2012, 11:59:39 prijepodne »
Problem je kaj nova mreža nije moguća bez kontrole, obzirom mreža potrebuje hardver, koji se lako kontrolira...
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #4 : Siječanj 19, 2012, 09:29:08 poslijepodne »
25.11.2011.
EUROPSKI SUD PRAVDE ODLUČIO: INTERNETSKI PROMET KORISNIKA NE SMIJE SE NADZIRATI
U obrazloženju odluke navodi se da bi se u tom slučaju nadzora korisnika radilo o direktnom kršenju zakona Europske Unije Niti jedan sud države članice Europske unije ne može zatražiti od pružatelja usluga pristupa internetu da nadzire promet svojih korisnika, odlučio je danas Europski sud pravde. U obrazloženju odluke navodi se da bi se u tom slučaju nadzora korisnika radilo o direktnom kršenju zakona Europske Unije. Nadzor prometa korisnika omogućio bi vlastima da uhvate 'surfere' koji na internetu obavljaju ilegalne aktivnosti, poput ilegalnog skidanja filmova, glazbe ili sličnih sadržaja zaštičenih autorskim pravima. Odluka Europskog suda odgovor je na tužbu iz 2004. godine u kojoj je SABAM, belgijsko udruženje autora, kompozitora i izdavača glazbene industrije tužilo telekomunikacijsku kompaniju Scarlet, zbog navodnih ilegalnih radnji njihovih korisnika. Kako navedene kompanije kompromisno rješenje nisu pronašle na belgijskom sudu, odluka je prebačena na Europski sud pravde. Odluka, međutim, ne dopušta korisnicima da ilegalno skidaju materijale zaštićene autorskim pravima, već zabranjuje predstavnicima nadležnih tijela za zaštitu autorskih prava da kontroliraju internetski promet. No, pitanje je vremena kada će vlasti pronaći način da i to zaobiđu. Odluku suda možete pročitati OVDJE. http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00444/cp110126en_444881a.pdf

10.12.2011.
PROCURIO ''DIMNIK''

"Stari obra..."
Ovaj videozapis više nije dostupan jer Slovenian Computer Emergency Response Team polaže autorska prava.

 
Na YouTubeu je osvanulo i nekoliko videa sa tajnih sjednica slovenske Vlade. Slovenska policija potvrdila je u petak da je na prijavu vlade pokrenula istragu o tome tko je na portalu Youtube prošlog tjedna objavio nekoliko kraćih priloga sa zatvorenih sjednica vlade. Na jednoj od snimki tadašnja ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal govori o rastu mogućnost da se zbog krize neredi presele na ulice te skreće pozornost na nedovoljan broj policijskih službenika. Na montiranim kraćim snimkama sa službenih kamera kojima se snimaju vladine sjednice zabilježeni su neki detalji iz rasprava vlade Janeza Janša koja je državu vodila od 2004. do 2008. godine, ali i neki istupi ministara u vladi Boruta Pahora koja je do formiranja nove još na dužnosti. Slovenski mediji navode da bi se moglo raditi o pravom političkom skandalu ako se otkrije kako su snimke procurile na Youtube. Za sada se ne zna tko je materijal u kojemu bi možda moglo biti i državnih tajni stavljao na Youtube i kome je to u predizbornim danima moglo koristiti. Naime, objavljeni materijal, barem na prvi pogled, ne otkriva ništa osobito, osim što su nastupi ministrica i ministara relaksiraniji u odnosu na njihove javne govore i konferencije za tisak. Tako na jednoj sjednici Pahorove vlade, pokazuje objavljeni video koji traje minutu i 42 sekunde, ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar objašnjava zašto je Sloveniji bio neprihvatljiv prijedlog povjerenika EU-a za proširenje Ollija Rehna koji je Hrvatska odmah prihvatila, a koji je predlagao posredništvo u rješenju bilateralnog spora, ali nije zadovoljavao slovenske interese. "U tekstu stoji engleska riječ contact, to je pravi izraz, ali ne piše teritorijalni kontakt", kaže Žbogar. Dodaje kako ga je europska ministarska trojka na posebnom sastanku uvjeravala da Slovenija takav prijedlog mora prihvatiti, ali da je to odbio, dapače poručio je europskim kolegama da u takvom formatu s njima više ne želi sudjelovati. "Na sastanku s trojkom osjećao sam se vrlo neugodno, kao na nekom tribunalu, što je za Sloveniju kao članicu Europske unije neprihvatljivo", kaže na snimci Žbogar, dok se premijer Borut Pahor, koji sjedi do njega, drži ozbiljno i zamišljeno. Ministar pravosuđa Aleš Zalar u svom istupu na istu temu dodaje da Rehnov prijedlog ne treba odbiti nego tražiti izmjene, pri čemu treba razmisliti bi li kondominij prilikom razgraničenja na moru, odnosno zajednička uprava u Piranskom zaljevu, za Sloveniju bila realna opcija u datoj situaciji. Kao što je poznato, prvi, te kasniji drugi Rehnov prijedlog o posredništvu potaknuli su na kraju proces koji je konačno krajem 2009. doveo do potpisivanja arbitražnog sporazuma. Prema njemu će bilateralni prijepor dviju država biti riješen na Arbitražnom sudu s pet arbitara, a Slovenija i Hrvatska obvezale su se da će odluku sudaca prihvatiti. Da bi do dogovora došlo, u tekstu arbitražnog sporazuma diplomatski je izbjegnut i tada sporni engleski izraz "contact", te upotrijebljen termin "junction" s čime su se složile obje države. (H/iPress)

http://taliban.blogger.ba

"Slovenian Computer Emergency Response Team"
Do su ovi?
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #5 : Siječanj 20, 2012, 01:50:22 poslijepodne »
Rat na internetu: SAD ugasio stranicu Megaupload, Anonymous uzvratili u najvećem napadu do sada
Američke vlasti ugasile su Megaupload, jednu od najvećih stranica za razmjenu podataka. Potez je uslijedio samo dan nakon velikog prosvjeda Wikipedije protiv američkih internet zakona PIPA i SOPA.
http://www.advance.hr/vijesti/rat-na-internetu-sad-ugasio-stranicu-megaupload-anonymous-uzvratili-u-najvecem-napadu-do-sada/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Europska unija pokušava cenzurirati internet
« Odgovori #6 : Siječanj 23, 2012, 10:48:46 poslijepodne »
I Europska unija pokušava cenzurirati internet: Počela borba protiv ACTA-e!
ČITAVA internetska zajednica dosad već zna što je SOPA. Ali znate li što je ACTA?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/i-europska-unija-pokusava-cenzurirati-internet-pocela-borba-protiv-actae/595305.aspx

ACTA explained - Animation.flv

Say NO to ACTA
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #7 : Siječanj 27, 2012, 06:11:06 poslijepodne »
http://www.index.hr/vijesti/clanak/potpisivanje-actae-pod-velom-tajne-22-zemlje-eu-odrekle-se-slobodnog-interneta/596040.aspx

KONTROVERZNI sporazum Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA), koja za cilj ima borbu protiv kršenja autorskih prava i piratstva, jučer su u Japanu potpisale 22 članice Europske unije.

ACTA-u su već ranije potpisale SAD, Australija, Južna Koreja, Japan, Kanada i još nekoliko zemalja, a samo pet zemalja EU još uvijek to nije učinilo. Riječ je o Njemačkoj, Nizozemskoj, Estoniji, Cipru i Slovačkoj, ali se očekuje da će i one ubrzo obaviti tu proceduru.

Na prvi pogled čini se kako nema ništa sporno u ACTA-i, ali brojne udruge i aktivisti tvrde kako ona ostavlja prostor za sustavno kršenje ljudskih prava i sloboda, te još veću kontrolu interneta negoli ti podrazumijeva jednako kontroverzna SOPA. Podsjetimo, radi se o sporazumu koji nema zakonsku težinu, ali ratifikacijom ACTA-e svaka država EU na sebe prihvaća obvezu stvaranja zakonskog okvira koji će omogućiti odredbe ovog sporazuma.

Europski parlament ostavljen po strani

Ona ne mora nužno značiti cenzuru interneta i kršenje individualnih sloboda, ali u svakom slučaju vlastima ostavlja tu mogućnost. Najveći problem u vezi ACTA-e predstavlja činjenica da se čitav proces pregovora i ratifikacije odvijao pod strogim velom tajnosti i daleko od očiju nevladinih organizacija i nacionalnih parlamenta, pa čak i Europskog paralmenta koji još nije dobio priliku za raspravu o ovoj važnoj temi.

EP bi raspravu i ratifikaciju ACTA-e trebao obaviti u lipnju, nakon čega će ona dobiti zakonsku težinu u zemljama potpisnicama. Sama suština ACTA-e, ali i način na koji se njena ratifikacija vrši, izazvali su niz prosvjeda i hakerskih odmazda u Europi.

Poljaci se najoštrije suprotstavili samovolji vlastodržaca


Najoštrijim protivnicima ACTA-e pokazali su se Poljaci koji već danim prosvjeduju na ulicama većih gradova. Još jedan prosvjed najavljen je i za danas u Varšavi, a očekuje se nekoliko desetaka tisuća ljudi. Sukladno s tim, članovi "haktivističke" grupe Anonymous hakirali su stranice poljske vlade, parlamenta i premijera Tuska. Napadnute su i stranice francuske i češke vlade, irskog ministarstva pravosuđa te Europskog parlamenta.

S pobunjenim aktivistima solidarizirali su se i parlamentarni zastupnici iz redova stranke Palikot, koji se u znak protivljenja ACTA-i na sjednici stavili Guy Fawkes maske, koje su postale simbol Anonymousa. Oni nisu jedini političari koji su digli glas protiv nedemokratskih procedura vezanih u ACTA-u.

Čitav proces vezan uz ACTA-u je jedna velika šarada

Tako je francuski europarlamentarac Kader Arif, jučer podnio ostavku na mjesto izvjestitelja o ACTA-i, nazvavši ratifikaciju ovog sporazuma "šaradom". "U čitavom procesu nisu sudjelovale udruge civilnog društva, transparentnost je bila manjkava od početka pregovora, potpisivanje se stalno odgađalo bez objašnjenja, a od Europskog parlamenta su se skrivale informacije i nije se u obzir uzimalo naše mišljenje", kazao je Arif, prenosi ZDNet.

Pritom je desnicu optužio za podmukle poteze kako bi se sporazum potpisao i ratificirao prije negoli javnost dobije priliku reagirati i pobuniti se. "Ovaj sporazum mogao bi imati veliki utjecaj na živote naših građana, ali se svejedno sve radi kako bi se Europski parlament držalo po strani po ovom pitanju. Ja u ovoj šaradi više neću sudjelovati", odlučan je bio Arif.

"EP nije imao nikakav utjecaj u pregovorima i ACTA-i. Samo glasanje o sporazumu nije vršenje demokracije", kazala je zastupnica Zuzana Roithova.

Nakon što je, barem zasad, preživio bitku s SOPA-om i PIPA-om, slobodni internet našao se u novoj borbi, ovaj put s ACTA-om. Zakonodavci su zasad iskoristili prednost, ali to ne znači da će dobiti i rat.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #8 : Veljača 06, 2012, 06:02:49 prijepodne »
01.02.2012.
CLOSE YOUR FACEBOOK ACCOUNT
Američki Kongres je prije par mjeseci odobrio financiranje CIA-online Faceebook programa nadgledanja i praćenja.
 
Prema Ministarstvu domovinske sigurnosti, CIA je zamjenila FACEBOOKOM svaki program za praćenje i prikupljanje informacija , otkada je 2004. Facebook izašao u javnost. “Za CIA -u je stvarno “san postao stvarnost” jer većina ljudi na Facebooku ostavlja podatke kao što su brojevi telefona, adrese, politička i religijska opredjeljenja, stotine i stotine fotografija…” rekao je Christopher Sartinsky, CIA direktor. Ne treba im više program za nadgledanje, Faceebok je i puno više od onogo što trebaju. Velike mogućnosti špijuniranja su na domak ruke. Čak je i Facebook aplikacija poput FarmVille upotrebljavana i analizirana kao alat koji pokazuje nezaposlenost. Puno više od svega toga pogledajte…..

CLOSE YOUR FACEBOOK ACCOUNT

http://taliban.blogger.ba/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #9 : Ožujak 11, 2012, 11:14:16 poslijepodne »
wwwg tablice

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #10 : Ožujak 13, 2012, 12:46:52 prijepodne »
Bumo najebali.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #11 : Ožujak 23, 2012, 10:48:17 poslijepodne »
Prosvjed protiv ACTA-e
Pritisak odozdo
Novi prosvjedi protiv ACTA-e održat će se u nedjelju, 25. ožujka, u 15 sati, u Zagrebu na Zrinjevcu prekoputa MVP-a te u Splitu na Peristilu.
http://www.h-alter.org/vijesti/pritisak-odozdo/prosvjed-protiv-acta-e-u-splitu#news_view
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #12 : Ožujak 25, 2012, 02:50:26 poslijepodne »
News Bar 15 - ZAMP-ovi utjerivači autorskih prava (antidownload jedinica)
News Bar 15 - ZAMP-ovi utjerivači autorskih prava (antidownload jedinica)
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #13 : Lipanj 10, 2013, 12:01:07 prijepodne »
VELIKI BRAT NAS GLEDA
‘ISKLJUČITE FACEBOOK I GOOGLE!’ U EU bijesni na Amerikance zbog špijunskog skandala
Amerikanci su nam dužni objašnjenje optužbi za totalni nadzor interneta i telefona, poručuju sa Starog kontinenta
...Dan poslije su Washington Post i Guardian objavili interni dokument NSA o sveobuhvatnoj kontroli internetske komunikacije u cijelom svijetu: možete biti mirni ako ne koristite Microsoftove ni Appleove programe, niste na Facebooku, ne koristite ni Google ni Yahoo za pretraživanje, chatanje ili slanje mailova, ne koristite Skype ni YouTube. No, to bi značilo da nemate računalo i ne služite se njime.
 - Malo je toga što pojedinac može učiniti, jedva da ima alternativu popularnim servisima koje nude američke tvrtke Facebook, Google ili Apple - rekao je finski stručnjak Mikko Hypponen za Reuters.
...- Frapiran sam neozbiljnošću kojom kompanije poput Googlea i Microsofta tretiraju podatke svojih korisnika - izjavio je Hahn.
...
VEZANE VIJESTI
AMERIKANCI NAS SVE ŠPIJUNIRAJU 'NSA i FBI su izravno spojeni na servere Googlea, YouTubea i Applea i čitaju e-mailove'
AMERIČKA VLADA ŠPIJUNIRA MILIJUNE SVOJIH GRAĐANA SVAKI DAN Tajne sudske naredbe otkrivaju veliki skandal
http://www.jutarnji.hr/-iskljucite-facebook-i-google-zbog-spijuna-/1107694/

Najjakši komentar; "tak mi svejedno..nemam kaj skrivat i * mi se tko prati..ko ih * sve po redu.."
To ti misliš... Most si komu jako interesanten...
wwwg tablice

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: SAD uvode globalnu kontrolu interneta
« Odgovori #14 : Lipanj 10, 2013, 08:42:49 prijepodne »
Interesantan... možda i jesam, samo kome?
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”