Domaće teme > Gradska poduzeća i ustanove

Novi direktor VG Poduzetničkog centra

(1/7) > >>

ulysses:
Čestitam Mili Grubišiću na imenovanju direktorom Poduzetničkog centra. Konačno jedna stručna, nestranačka osoba, bogatog poslovnog iskustva.  :D

Izgleda da ova nazovi skupština trgovačkih društava sama sebe ne shvaća ozbiljno. Valjda je zato bila zatvorena za novinare.

Newbie:
Ko je to? Di je radio do sada?

ulysses:
U videoteci.

http://pollitika.com/goran-beus-cenzurira-lokalni-tisak

Bilaj:
Sve kaj sam našel:

link:
Mladi HNS-a: Mile Grubišić o aktualnostima

i ovaj mali interview:

--- Citat: ---Mile Grubišić (28) HNS:

U politici od 2002. godine, a na ulazak u nju se odlučio 'zbog vlastite potrebe za građanskim aktivizmom, te zbog nezadovoljstva s postojećim stanjem u hrvatskom društvu i nedovoljno brzim promjenama nakon 3. siječnja 2000'.

Prostitucija: Zalažem se za legalizaciju prostitucije, ali isključivo na način na koji bi se osobama koje se bave prostitucijom osigurala zdravstvena i socijalna zaštita i da se čitav posao stavi pod nadzor države.

Lake droge: Dekriminalizaciju lakih droga, prije svega zato što nema potrebe da osoba bude označena do kraja života zbog greške koju je učinila u prošlosti.

Istospolni brakovi: Prava homoseksualnih osoba treba u što kraćem roku izjednačiti s pravima heteroseksualnih osoba. U tom kontekstu zalažem se za izmjene zakona o istospolnim zajednicama koje bi takve zajednice što više približili instituciji braka. Što se tiče usvajanja djece od strane homoseksualnih osoba, načelno sam za, ali zasad ne u Hrvatskoj, jer svijest našeg društva nije na takvom stupnju razvoja na kojem bi takva djeca bila društveno prihvaćena.

Hrvatski brand u EU: Naš razvitak trebao bi se temeljiti na visokosofisticiranim i djelatnostima npr. financijska industrija i turizam. Također, Hrvatska može biti prepoznatljiva kao ekološki čista turistička zemlja s visokokvalitetnom uslugom.

--- Kraj citata ---

Oboje je iz 2007.

Ali ovo mi je jak oproblematično što sam podebljao.
Ni jedna zemlja koja je svoj rast temeljila samo na financijskim uslugama i turizmu nije dobro prošla u ovoj krizi.
Najbolji primjer je Island u kojem je financijska industrija doslovno uništila zemlju. Mnogi zaboravljaju da sve iza svih financijskih usluga netko treba na kraju i platiti te kamatne stope.

Jednako tako samo oslanjanje na turizam - tu imamo najbolji primjer grčke koja je sve karte bacila na turizam pa je sada u krizi i tonuti će godinama.

Šteta što više nema na netu inteview Damira Novotiya koji detaljno razlaže što je sve dovelo do kraha grčke i posebno se osvče na upravo ove dvije teme financije i turizam i koliko to može biti pogubno ako zanemarujemo industriju.


Ja se nadam da je promijenio mišljenje i da više nema takve primisli.
Što je isti uopće završio?

domovinesin:
šteta što nitko ne spominje švicarsku kao zemlju koja svoj razvitak temelji na financijskim uslugama i turizmu. hoće li grubišić biti bolji od mirele ostaje da se vidi no kako ona nije učinila ništa vjerujem da bi i fufi bio bolji direktor od nje. inače sam protiv toga da se na takve pozicije imenuju ljudi koji ni primirisali nisu poduzetništvu i nikad u životu nisu sami zaradili kunu ili nekome isplatili plaću, nemaju pojma o konkretnim problemima već pričaju u smislu "vi nama recite, a mi bumo smišljali".
samo onaj koji je svoju lovu riskirao u vodama poduzetništva može reći da o poduzetništvu nešto znade. 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju