Velika Gorica - neovisni forum

Svakidašnje teme => Svijet => Autor teme: Mlačanin - Kolovoz 07, 2013, 01:11:32 poslijepodne

Naslov: Energija iz obnovljivih izvora.
Autor: Mlačanin - Kolovoz 07, 2013, 01:11:32 poslijepodne
INVESTICIJA U SOLARNE PANELE SIGURNA JE ZARADA DESECIMA TISUĆA GRAĐANASolarnu elektranu na krov, stotine tisuća kuna u džep za 14 godinaNovac na kući: Pojednostavljena procedura za instaliranje solarnih panela omogućuje građanima da se upuste u veliki biznis bez puno ulaganja, isplati se i samo iznajmiti krov.
http://www.vecernji.hr/vijesti/solarnu-elektranu-krov-stotine-tisuca-kuna-dzep-14-godina-clanak-405811 (http://www.vecernji.hr/vijesti/solarnu-elektranu-krov-stotine-tisuca-kuna-dzep-14-godina-clanak-405811)


Članak je star preko godinu dana. Tema je uvijek aktuelna,pogotovo u ovakve sunčane dane koji su zavladali našim nebom posljednjih mjesec dana. Jedna obiteljska kuća, tu gdje živim , osvanula je sa panelima na krovu, dok vlasnik govori sa puno nade u dobru zaradu.
Tema se povremeno pojavi u vijestima ili u tisku,no dojam je da se velike mogućnosti još uvijek ne koriste dovoljno ili možda ipak da?
Moje osobno iskustvo sa sunčevom energijom , koja je barem za sada besplatna svodi se na solarne panele za sanitarnu vodu. Vodu koja se zagrije i može se koristiti-naravno uz potrebno dogrijavanje, koristim od polovice mjeseca travnja i sve do polovice m listopda. Ovo vrijeme korištenja je uvjetovano, a ovisi o vremenskim prilikama.
Računica postoji i vrijeme isplativosti također, no ipak ima barem sada po ljetu dosta velike neiskoristivosti s obzirom na broj osoba u obitelji, ( više članova , bolja iskoristivost).


Naišao sam na ovaj članak koji u sebi ima veliko pitanje buduće iskoristivosti ovakvih oblika energije s obzirom na velika početna ulaganja. jer ni jednoj vladi nme treba puno vremena za ovakve odluke kada se radi o laganom prihodu za državni budžet.


Prvo postavite solarne panele na krovove, a onda plaćajte porez na sunčevu energiju

Sve što je predobro da bi bilo istinito, najčešće je neka vrsta prevare. Pa tako i sa solarnom energijom i postavljanjem solarnih panela na krovove kuća, od čega bi kućanstvo trebalo profitirati kroz nekoliko godina. Možda bi sve to i bilo dobro, da španjolske vlasti nisu donijele novi zakon o porezu na sunčevu energiju, a koji bi možda mogao zahvatiti i ostale zemlje članice EU.

http://www.4dportal.com/hr/bizarno/3542-prvo-postavite-solarne-panele-na-krovove-a-onda-placajte-porez-na-suncevu-energiju (http://www.4dportal.com/hr/bizarno/3542-prvo-postavite-solarne-panele-na-krovove-a-onda-placajte-porez-na-suncevu-energiju)