Domaće teme > Gradska poduzeća i ustanove

TZ - gdje je zastoj?

(1/6) > >>

plemenitashica:
Primjer 1:

Dok se na jugu Afrike birala Miss svijeta, u Varaždinu se, na najveselijem i najbučnijem mjestu u gradu, varaždinskom placu, birala - najkumica!

Popularni varaždinski plac zasigurno je najveselije i najbučnije mjesto u gradu. Posebnim ga čini i dodjeljivanje jedne titule. Naime, Varaždinci su drugu godinu zaredom birali Najkumicu placa. Umjesto lente i krune, omiljene piljarice dobile su pregaču.

Osim što na ovaj način odaju počast kumicama, izbor je prigoda i da se sve više Varaždinaca preseli iz trgovačkih centara i namirnice kupi na tržnici.

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=56426&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=5760346c0a


Primjer 2:http://www.soho.hr/images/teecoll/


Nisam niti slutila da postoje takve krasne ljetne majce sa crtarijama Zagreba.

Mi u TZ imamo jednu vrstu, boja crna (osim ako nisu dodali još koju boju?) i sa jednim motivom. Motiv je zaista prekrasan.Nazvala sam ga vedute Turopolja, i već ste sigurno svi vidjeli tu majcu, ali ne vidim prepreku da se ne naprave još mnoge sličice s motivima Turopolja poput ovih zagrebačkih. ::)

domovinesin:
uz neinventivnost ide i nebriga za grad i okolicu. turistička zajednica ne čini ništa kvalitetno da animira veći broj građana koji bi sudjelovali na lokalnim manifestacijama, a sudjelovanje većeg broja "domaćih" ljudi je ono što svaku manifestaciju čini i velikom i privlačnom i za ljude iz drugih krajeva (potencijalne turiste). zakaj se majice s logom velike gorice ne prodaju po popularnim cijenama na božićnom sajmu? zakaj na božićnom sajmu nema štanda turističke zajednice gdje bi se za 5 kuna mogla popiti kupica kuhanog vina i majica za 15 ili 20 kuna? turističku zajednicu očito treba preustrojiti tako da bude djelotvorna u promeciji našega grada i kraja, ali ta djelatnost mora donositi i opipljive financijske rezultate. zadnji loš primjer iz kojeg nismo naučili ništa je bio gastro s danima jabuka. posjetitelja malo, a biznis loš. jedino je planuo pečeni vol (10 kn porcija) no većina kupaca je voletinu odnesla doma i na gastro se više nisu ni vraćali. ako je potrebno, neka grad plati vodstvu turističke zajednice šestomjesečni tečaj kod varaždinaca. morti se nekaj navčiju. 

JosipJoža:

--- Citat: domovinesin - Prosinac 14, 2009, 09:21:28 prijepodne ---zadnji loš primjer iz kojeg nismo naučili ništa je bio gastro s danima jabuka. posjetitelja malo, a biznis loš. jedino je planuo pečeni vol (10 kn porcija) no većina kupaca je voletinu odnesla doma i na gastro se više nisu ni vraćali. ako je potrebno, neka grad plati vodstvu turističke zajednice šestomjesečni tečaj kod varaždinaca. morti se nekaj navčiju.  

--- Kraj citata ---

gospon domovinesin,

očito je voletina u ovom našem lijepom Gradu i Turopolju postala in, vjerojatno sve zbog goveda Tur koje se i te kako promoviralo na Gastru.
A što se tiče Varaždinaca imamo mi " Varaždinaca " i ovdje u Turopolju, ne trebamo mi ići u Varaždin samo treba posluhnuti, čuti, dati kreativnim ljudima šansu, ne gledajući stranačke majice, koje su očito popularnije za božićni sajam od majica Grada i Turopolja.
Jednom prilikom napisa da je duh Grada počeo odumirati, pokazao je i Dan Grada potvrdu ove teze. Zašto? Živjeli!

domovinesin:
stranačkih majica i boja se ne moramo bojati. sto nas je više, vele da je veselije. široka rasprava dovodi do rezultata, a jednoumlje do strahovlade. protiv voletine nemam ništa (dapače), ali se mora razmišljati o širim aspektima priredbi koje se organiziraju, te priredbe moraju donositi korist i zadovoljstvo čitavoj zajednici.

JosipJoža:

--- Citat: domovinesin - Prosinac 14, 2009, 10:34:05 prijepodne ---stranačkih majica i boja se ne moramo bojati. sto nas je više, vele da je veselije. široka rasprava dovodi do rezultata, a jednoumlje do strahovlade. protiv voletine nemam ništa (dapače), ali se mora razmišljati o širim aspektima priredbi koje se organiziraju, te priredbe moraju donositi korist i zadovoljstvo čitavoj zajednici.

--- Kraj citata ---

Naravno u potpunosti se slažem sa svim što ste rekli.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju