Svakidašnje teme > Obitelj i društvo

Nasilje na našim ulicama i kako mu se suprotstaviti

<< < (5/5)

kuntakinte:
Zakoni vrede samo za one teri je uvažavaju i očeju je se držati...Za se druge Država nema odgovora.
Bil je primer de se čovek non stop vozil i bez vozačke i v aute od par sto kune i Država mu ni mogla stati na kraj,osim da ga dene vrešt,ali kak su kazne zato relativno kratke tak je i on čem je zišel mam nastavil po starem.
I nemreš mu niš.Vozačku mu nemreju više zeti jel je prinemi a on za čas nabavi drugi auto.

Još nis videl zakon teri bi našemu Žužiju stal na kraj.

kuntakinte:
16 +
- 14.09.2010. u 23:58h sokre3 je napisao/la:
da sam ti ja roditelj ono dvoje nesretnika koje si ti pijanduro unesrečio i usmrtio,nebi se ti da vanka iz zatvora jer bi zna šta te vanka čeka,fuj zar te nije sramota,umjesto da čutiš i odležiš ionako premalu kaznu,šta si završio u zatvoru magisterij???

U prosincu odluka o uvjetnom otpustu Hrvoja Žužića
http://www.vecernji.hr/komentar/190886/

Najbole ocenen komentar.

-

75 +
- 12.09.2010. u 10:44h vabriga je napisao/la:
Neka zahvali mamici koja je bacala u koš prekršajne prijave za njegove pijane vožnje. Ista ta mamica je bila privremeno suspendirana radi vodjenja postupka i presude vlastitom suprugu - ali jesve palo u vodu jer su sudci vrlo solidarni!

77 +
- 12.09.2010. u 10:39h scary je napisao/la:
znači, u njegovom malom svijetu i nije tako strašno kad ti dijete autom satre pijani odlikaš? bitno da ga nije ubio propali student, to bi bilo neugodno.

97 +
- 12.09.2010. u 10:34h alvina je napisao/la:
Hrvoje Žužić u sudnici je izražavao žaljenje što je pod utjecajem alkohola i pri brzini od 111 km/h skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19).--------------------------------I Ružica Pavić bi bila danas uzorna studentica i možda imala svoju obitelj i djecu da joj nisi prekinuo život svojim nemarom i bahatošču

Hrvoje Žužić moli: Smanjite mi kaznu, uzoran sam student
http://www.vecernji.hr/komentar/189694/

Najbole oceneni komentari.

Josip:

--- Citat: Goričanka - Listopad 29, 2009, 04:37:03 poslijepodne ---Gle kaj sam našla kad zaguglam "nasilje u školi":

http://skolebeznasilja.unicef.hr/show.jsp?page=118974

http://skolebeznasilja.unicef.hr/upload/file/245/122797/FILENAME/Prirucnik_Projekt_Za_sigurno_i_poticajno_okruzenje_u_skolama_naslovnica.pdf

--- Kraj citata ---
Vrlo korisni linkovi.
Dragocjene priče i članci na linkovima i temi! Čak i pjesma!
Vjerujem da će inspirirati da se nešto poduzme ili nešto novo pokuša naučiti, napraviti, poboljšati.

kuntakinte:
OBJAVA: 10.03.2011
Prihvaćena molba
Smanjena mu kazna: Hrvoje Žužić izlazi na slobodu

- Promijeniti ne možemo ništa, žao mi je i njega, poručila je majka poginule Ružice
 
Hrvoje Žužić skrivio je prometnu nesreću 1. kolovoza 2007. godine u Velikoj Gorici. Iste godine sud u Karlovcu osudio ga je na pet godina zatvora, a u proljeće 2008. presuda je postala pravomoćna. Kaznu je izdržavao u Remetincu i u Lipovici.
Hrvoje Žužić, osuđen 2007. godine na petogodišnju zatvorsku kaznu zbog toga što je pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić, a njezin dečko Hrvoje Matijašić zadobio teške ozljede, u petak izlazi iz zatvora! S izdržavanja kazne izaći će više od godinu dana prije nego što je po presudi karlovačkog Općinskog suda trebao biti u zatvoru.

http://www.vecernji.hr/vijesti/smanjena-mu-kazna-hrvoje-zuzic-izlazi-slobodu-clanak-262695

-

OBJAVA: 11.03.2011.

Vozač tvrtke Solidum po Hrvoja Žužića je u Lipovicu stigao već u 7.30 sati
Hrvoje Žužić pušten iz zatvora. Tri godine ne smije voziti automobil

Odvjetnik Ante Madunić kaže da je sudstvo u slučaju njegova klijenta "malo treniralo strogoću"
...
Nakon što je osuđen zbog prometne nesreće koju je skrivio 1. kolovoza 2007. godine vozeći kroz Veliku Goricu brzinom od 111 kilometara na sat, s najmanje 2,15 promila alkohola u krvi, Žužić je najprije bio u zatvoru Zagreb, odnosno njegovu odjelu na Vukomercu. Zbog zdravstvenih tegoba na mjesec dana prekinuto mu je izdržavanje kazne (operirao je rame, op. a),a 2009. godine premješten je u Kaznionicu u Lipovici.

Na posebnom tretmanu

Tu su mahom i smješteni osuđeni za kaznena djela iz prometa (čine oko 20 posto zatvorske populacije). Svi osuđeni zbog toga kaznenog djela u Lipovici su u posebnom tretmanu tijekom kojeg ih se uči poznavanju prometnih propisa, uzrocima nesreća, posljedicama te prometnoj kulturi. Tretman traje koliko i kazna. Ostaje nadati se da će u slučaju Hrvoja Žužića, i prije nesreće u Velikoj Gorici evidentiranog kao prekršitelja u prometu, naučeno i vrijediti.

– Ne, ne smije nikada više imati nesreću – komentira i odvjetnik Madunić.

Hrvoje Žužić najvjerojatnije će se vratiti na Ekonomski fakultet na kojem je tijekom izdržavanja kazne uspio položiti nekoliko ispita. Njegov imenjak Matijašić za koji će dan ponovno u toplice, a otac Marinko Matijašić kaže da na terapije mora kako bi zadržao ne baš sjajno zdravstveno stanje. Da izdrži, Hrvoja Matijašića sigurno hrabri i supruga. Mirjani Pavić ostao je oprost i odlazak na kćerkin grob.Prekršitelj uvjeta ranijeg otpusta vraća se u zatvor
Povjerenstvo za uvjetni otpust Ministarstva pravosuđa četiri puta u godini razmatra molbe zatvorenika koji smatraju da imaju pravo izići na prijevremenu slobodu. O tome raspravljaju u zatvorima i kaznionicama u kojima osuđenici izdržavaju kaznu.

Povjerenstvom predsjeda sutkinja Vrhovnog suda, a članovi su još iz uprave za zatvorski sustav, Državnog odvjetništva te sudac izvršenja kojemu se za trajanja uvjeta zatvorenik mora javljati. Prekršitelj uvjeta vraća se u zatvor.
http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvoje-zuzic-pusten-zatvora-tri-godine-ne-smije-voziti-automobil-clanak-263714

Ljudevit Kaj:
Baš se i ne vidi hasen prefletnoga pristupajna Istant-bullske konvencije o sprečavajnu bračnoga nasilja (zeli v obir samo neke bike (bulls), a pozabili druge bike (tores) i vole).
Tores (špajnolski): biki, tor-cida = vubijajne bikov.
“Istanbulali ju“ ko vola v zelju (kupusu).

*****
U grupi ljudi koje su nasilnici (torcidaši) pretukli u Supetru na Braču nalazila se i jedna Varaždinka
https://evarazdin.hr/crna-kronika/u-grupi-ljudi-koju-su-nasilnici-pretukli-u-supertu-na-bracu-nalazila-se-i-varazdinka-378322/


--- Citat: ---Ono ke je v Horvatske do d(en)es bilo rezerverano samo za bolše polovice z govornum manum od des je v Hrvatistanu dozvoleno jnem vsem (zakonitem i nezakonitem):

„Istamburala ga“ vs. “Istanbulala ga“
http://www.forumgorica.com/index.php?topic=2914.msg56528#msg56528
--- Kraj citata ---

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju