Autor Tema: 500 m  (Posjeta: 7449 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

plemenitashica

 • Gost
500 m
« : Rujan 10, 2009, 02:37:12 poslijepodne »
Pitanje slušatelja: Imam dvije kćeri  koje polaze u VG u opću gimnaziju. Informirao sam se o subvencioniranju  prijevoza za srednjoškolce i rečeno mi je da moje dijete nema pravo jer preblizu stanuje. Gradonačelnik pita slušatelja: A gdje stanujete? A lik odgovara:
U Kneza Porina. Znam blizu je, ali kad dođe zima….

Nisam mogla vjerovati koje pitanje. Pa kak ga nije sram samo pitati, a kam tek tražiti subvenciju grada. On bi da mu se dijete vozika od Galženice preko tržnog centra da robne kuće da mu se milagera od curice navaža busom, i još da mu se subvencionira prijevoz.

Još uvijek ne mogu vjerovati. Kaj ima tak zatucanih idiota? I taj bu baš super postavio svoju djecu na zdrave i poštene noge – da bude, da budu gotovani kojima će država plaćati njihove kretenske prohtjeve.
Umjesto da ih još više potiče na šetnju, razgibavnje pa i trčanje do škole on bi da mu se klinci voze autobusom 500 m zračne linije i da grad još i subveniconira.

Da sam na mjestu gradonačelnika rekla bih: E sugrađanine, bijedniče… vozi si lijene gotovake sam u školu.


Sumnjam da  puno vas  zna gdje je Roženica, ali okvirno na cesti između Kravarskog i Pokupskog se skrene lijevo prema šumi pa tako jedno 3,5 km što uzbrdo što nizbrdo po šumi i šumarcima.
Da bi se došlo do gradskog autobusa potrebno je pješačiti ta 3,5 km po svim vremenskim uvjetima, i onda se čeka autobus linija VG-Pokupsko koji je nekad vozio svakih sat vremena, a sad vozi svaka 2.

Pitala bih tog tatu koji odgaja lijenguze, kaj bi tek tražio od grada i gradonačelnika da mu djeca moraju ići u školu 3,5 km pješice, pa onda oko 20 minuta busom do autobusnog kolodvora u VG pa opet pješice do škole i naravno tako i natrag.

U koliko sati da djeca ustaju da bi do 08 bila u školi i u koliko navečer dolaze doma ako im nastava traje do 19,10. A što je s aktivnostima djece izvan škole koje naša djeca bez problema pješke obavljaju.
To takvog „zabrinutog“ tatu sigurno ne zanima, jer njemu (i mnogima) je grad VG i dužnost gradonačelnika samo u njihovom dvorištu i samo njihova djeca su djeca, ostali nek se snađu.

VG je u Turopolju, a ne Turopolje u Velikoj Gorici.


Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: 500 m
« Odgovori #1 : Rujan 10, 2009, 03:55:39 poslijepodne »
Čovjeku bi netko trebao reći da je izmišljen bicikl, ali obzirom na njegov stav, možda bi bilo zgodno da mu grad organizira rikšu koja bu mu decu brzo i jeftino vozila do škole.
Osim toga ima kćeri, nebu prošlo dugo došel bu neki mamlaz s bjesnim autom pa ih bu otpelal kam treba, bez brige, dragi tata.
Na kraju, zabrinuti oče, uvijek možeš prodati kuću u Kneza Porina i preseliti se tik do škole, u neki od stanova s pogledom na učionicu iz matematike  ;)
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Offline fitt

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 193
 • Karma: +3/-0
 • Spol: Muški
Odg: 500 m
« Odgovori #2 : Rujan 10, 2009, 04:21:20 poslijepodne »
Kaj napadate čoveka, možda mu djeca idu u školu ZET-om preko Glavnog kolodvora  ;D
Besposleni internetski ,nadimkom zaštićen, anonimni zloporabitelj - inanugurirani masturbator

Bilaj

 • Gost
Odg: 500 m
« Odgovori #3 : Rujan 10, 2009, 04:26:45 poslijepodne »
Vjerojatno mu kčeri imaju neku obvezu u zagrebu pa da ne plačaju bus nego dobiju pokaz besplatno.
APP

plemenitashica

 • Gost
Odg: 500 m
« Odgovori #4 : Rujan 10, 2009, 08:14:20 poslijepodne »
......... ali obzirom na njegov stav, možda bi bilo zgodno da mu grad organizira rikšu koja bu mu decu brzo i jeftino vozila do škole.

Hihihihi... ali i rikšu i čovjeka rikšonošu ili rikšovožu (kak se to zove) se mora platiti.
Pa bi gradonačelnik sigurno morao i o tome voditi računa, ako ništa bar malo subvencionirati.
A kaj kad je zima, i dekicu na grijanje bi damama trebao gradonačelnik osigurati, da se tatine mazice ne smrznu? :P

Gradonačelniče, nisam znala da budete na radiju, pa nisam mogla nazvati, ali s obzirom da znam da čitate, prosim, meni je već sad zima ujutro iti s biciklom na posel, prosim i meni treba subvencija u vidu grijanja. :-\

Fakat nisam za političara, moraš biti kulturan i ljubazan 0-24 i svakom sloju (po pameti) biti na usluzi. Treba to moći izdržati.

Offline Rožica-ljutibijes

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 235
 • Karma: +2/-0
Odg: 500 m
« Odgovori #5 : Rujan 10, 2009, 08:20:32 poslijepodne »
A ja si nešto razmišljam da je taj "pametni tata" možda gradonačelnikov birač, hihihihihihihi... Nemreš belivit, debilnosti.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: 500 m
« Odgovori #6 : Rujan 11, 2009, 05:35:30 poslijepodne »
BTW, ja ne kužim što ste se okomili na čovjeka koji samo traži svoja PRAVA, jer mu zahtjev, kao takav, nije zabranjen, a i ne krši niti jedan pravilnik. Možda mu pokazna karta treba i za neke druge dionice, možda mu djeca idu u neku školu ili aktivnost izvan Velike Gorice?? Možda mu je dijete invalid koje ide na rehabilitacije ili fizioterapije negdje u Zagreb??

Ako već hračkate po nekome, onda hračkajte po Pravilniku koji kaže da na pokaz ima jednako pravo onaj koji ima do škole deset kilometara i onaj koji ima tristo metara. Jer i to se lako da regulirati. Samo treba htjeti. Baš kao i učestalije autobusne linije do zabačenijih sela.,

Mada - ako već govorimo o tim stvarima - čovjek isto tako ima pravo reći i da on, kao građanin koji plaća prirez, ima pravo i na taj pokaz za javi prijevoz za svoje dijete, bez obzira gdje on stanovao u odnosu na školu.

BTW, neka Grad Velika Gorica subvencionira kartu sa 50%, a ne 30%, dok ostalih 50% plaća županija, pa neka se sva djeca voze besplatno, kako je to i u Zagrebu. Ovako se nečije preseravanje i nesposobnost lome na leđima djece.

Glede prijevoza, moj sin ide u srednju školu u Voltino naselje u Zagrebu, što je podosta daleko od Buševca, jer mijenja - ovisno o kombinaciji - između 3 i 4 prijevoza da dođe do škole, i toliko natrag. Mora ustajati u 05.10 da bi bio u školi u 08.00, a da ne zakasni desetak minuta, inače bi se budio sat vremena kasnije. I ima vlak i autobus i tramvaj potpuno besplatan u cijelom Zagrebu, sve od-do Odre, a onda nastupa maltretaža u vidu priključnih doplatnih karata ZET+HŽ, koje za HŽ iznose 48,08 kuna (20% od 240,40 kuna, koliko je puna cijena učeničke i studentske doplatne karte za relaciju Odra-Turopolje), znači taj jadni Grad, kojemu plaćamo samo 1% manji prirez negoli smo plaćali u Zagrebu, ne može subvencionirati karte do iznosa 100%, što je sramota!! Osobito imajući u vidu da je takvih učenika, slovom i brojem - 8 (osam) - vidio sva imena na popisima na temelju kojih se izrađuju HŽ-pokazi!! No samo za izrade iskaznica treba dati 70 kuna, obići 5 mjesta za ovjeru, te izvaditi tri potvrde, a trenutno sin mora nositi cijeli novčanik, bolje rečeno lisnicu, jer ima samo za prijevoz TRI vrste dokumenata (dvostranu iskaznicu HŽ-a, mjesečnu kartu HŽ-a i crveni odrezak koji dokazuje da je ZET pokaz u izradi iduća dva tjedna).

Drugim riječima, ima sasvim dovoljno realnih stvari nad kojima se treba snebivati, a ne zbog toga jer netko traži ono na što ima pravo - pokaz da njegova kćer ne ide 500 metara pješice. I ja bih to tražio, zašto ne? BTW, taj čovjek se vama ne treba ispričavati, i ne treba vam ništa elaborirati - no možda ima dijete sa nekakvim poremećajem? Možda mala ima kakvih problema? MOžda je nešto slomila? Možda ima skoliozu, pa teško hoda? Može imati brdo stvari koje se sve vas skupa ništa ne tiču, no glavno se čuditi k'o pura dreku potpunim bedastoćama, i razbijati glavu sa stvarima koje vas se ne tiču...

Dajte, ne budite mali ljudi; to su oni koji se bave drugim ljudima... budite veliki ljudi - oni se bave idejama!

A ideja je da u iovako preopterećenim vremenima sa školskim troškovima djeca moraju još plaćati... meni je za njih troje 6.000 kuna za knjige, pribor i opremu sasvim dosta. Pa i previše! Toliko previše da bi netko mogao zbog ni desetero djece smanjiti troškove svoje reprezentacije, to je riječ o pišljivih 480 kuna i ne baš pišljivom principu... sa time se trebate baviti. Skinite orme i hamove i sagledajte cijelu sliku. Imate što i vidjeti... veliku sramotu nad kojom se ne snebivate! A ponekad je dovoljno samo malo promijeniti aspekt imkut gledanja, i da vidiš... probaj nositi tuđe cipele, znat ćeš o čemu govorim!
« Zadnja izmjena: Rujan 11, 2009, 05:40:19 poslijepodne Sledgehammer »
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: 500 m
« Odgovori #7 : Rujan 11, 2009, 08:56:34 poslijepodne »
Ma daj Sledge, sad ti insinuiraš. Tip je pitao za prevoz svojih gimnazijalki iz centra Gorice do škole, i točno to je rekao i točno to smo sprdali, a nije bilo riječi ni o kakvim specijalnim potrebama, invalidima i slično. Od kud tebi spondiloze i bakrači? Malo, kak ti ono veliš - ekstremne usporedbe daješ, nemoj se ljutiti.
Ak tvoj sin može tri vure do škole putovati, kaj njima bude do goričke gimnazije?
A ak je možda i imal pravo pitanje, onda ga je krivo postavil.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

plemenitashica

 • Gost
Odg: 500 m
« Odgovori #8 : Rujan 12, 2009, 09:17:26 prijepodne »
BTW, ja ne kužim što ste se okomili na čovjeka koji samo traži svoja PRAVA, jer mu zahtjev, kao takav, nije zabranjen, a i ne krši niti jedan pravilnik. ...........

Drugim riječima, ima sasvim dovoljno realnih stvari nad kojima se treba snebivati, a ne zbog toga jer netko traži ono na što ima pravo - pokaz da njegova kćer ne ide 500 metara pješice.

Da, točno. Ima sasvim dovoljno REALNIH stvari. Npr. Jednu od tih vi i vaše dijete još više upravo osjeća svakodnevno na svojim leđima.
Zato jer jedan takav cmizdravi tata traži nebulozu za svoje lijenguze koje još potiče da to budu.

Umjesto da grad daje više novca za one kojima je zaista potreba (a čitam i vi ste među njima) trebalo bi da grad svima daje isto jer kak velite imaju pravo, a to što to nije prihvatljivo, moralno, ispravno - to nema veze.
E ima. Jer u tom slučaju da se daje samo ONIMA koji TREBAJU onda bi za te i bilo i to sasvim dovoljno.
Daje se onom tko pita, pa ako i ne može, bumo MI našli načina da se može, pa ako treba isrivljavanjem zakona i pravilnika, izmišljenim radnim mjestima, promjenom sistematizacije na nekim radnim mjestima, ili vrlo često bez objašnjenja.

Isti je slučaj onaj o kojem sam davno pisala kad "brižne" majke koriste trogodišnji porodiljni, a za isto vrijeme upišu sve troje djece u dječji vrtić (često uz imišljenu potvrdu o zaposlenju).
Zašto - pa ima pravo.
Za isto vrijeme drugi roditelji koji rade (ne koriste isti taj dozvoljeni porodiljski) i nemaju kam s djecom (jednim od troje) ne mogu upisati dijete jer su vrtići prepuni.

I onda se ta majka čudi kaj ju pitam kak je upisala djecu, a ne radi – joj kaj me to pitaš, imala sam vezu. I nju i vezu bi tak kaznila i isti tren izbacila iz vrtića i za čas bi bilo mjesta za troje neupisane djece.
To je trebalo napraviti, reviziju upisane djece, pa da vidiš kak ih umjesto 500 i nešto (u konačnici 300 i nešto rekao je gradonačelnik) ne bi ostalo neupisano, a oni koje imaju majke koji ne rade bi bili doma na kućnom odgoju.


Ma daj Sledge, sad ti insinuiraš. Tip je pitao za prevoz svojih gimnazijalki iz centra Gorice do škole, i točno to je rekao i točno to smo sprdali, a nije bilo riječi ni o kakvim specijalnim potrebama, invalidima i slično. Od kud tebi spondiloze i bakrači?

Ima bujnu maštu. Ne sluša točno što je rečeno, nego živi u svojem filmu i komentira (čitaj pokušava ukazati na ono što ne postoji).

Ajmo postati ne-sebični i ne gledati samo sebe, ima daleko više ljudi kojima je pomoć potrebna, naročito kad se to što izvoljevamo kosi sa moralom, sramotom, ili ako hoćete ljubavi prema bližnjem svom.

Tur

 • Gost
Odg: 500 m
« Odgovori #9 : Rujan 12, 2009, 11:03:53 prijepodne »
To kej taj čovek ima pravo iskati besplaten prevoz za 500 metri, ne znači da je to v redu. Je*aga, pa valda nekad treba i uključiti malo zdravoga razuma, a ne samo gledeti zakon.

Offline Sledgehammer

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 5157
 • Karma: +4/-3
 • Spol: Muški
 • oʞɐdoɐu šɐq ɯɐs sɐuɐp
Odg: 500 m
« Odgovori #10 : Rujan 12, 2009, 08:49:57 poslijepodne »
Zato jer jedan takav cmizdravi tata traži nebulozu za svoje lijenguze koje još potiče da to budu.

Umjesto da grad daje više novca za one kojima je zaista potreba (a čitam i vi ste među njima) trebalo bi da grad svima daje isto jer kak velite imaju pravo, a to što to nije prihvatljivo, moralno, ispravno - to nema veze.

E ima. Jer u tom slučaju da se daje samo ONIMA koji TREBAJU onda bi za te i bilo i to sasvim dovoljno.

Iako u određenom segmentu imate pravo, taj segment je nevažan, jer moralno-karakterna komponenta nema nikakve važnosti kada se utvrđuju pravna rješenja i ostvarivanje prava.

Stoga i dalje tvrdim da je računanje na nečiji moral, karakter ili ne-znam-što potpuni naivan pristup, u kojoj konkretnoj priči i dalje taj roditelj IMA pravo u svojim traženjima. On nije spominjao ikakve tegobe ili invaliditete, no ne znam zbog čega bi to i spominjao (ako eventualno postoje), tako da nije isključeno da je i moja pretpostavka događanja točna.

No kako je poanta mojeg posta u principijelnosti određivanja prava iz domene Gradskog Povlavarstva Velike Gorice i njoj pripadajućih produčja, to sam upro prstom upravo na taj dio. Vjerojatno je da bi bilo više novca za stvarne potrebe kada bi se riješili onih nevažnih i fiktivnih, no taj problem ne rješava ničiji moral i karakter, taj problem se MORA riješiti odredbama pisanim crno na bijelo. Kažem MORA, jer je riječ o novcu i pravdanju njegova trošenja.

Stoga je i ukazivanje na nečiji moral i karakter obično blebetanje, jer ista stvar nigdje ne funkcionira. Potrebna je politička odluka, a oslanjanje na moral je ostavljeno naivcima, hlebincima i onima koji su jutrpos doputovali s Marsa, pa se još nisu uputili u činjenično stanje nacije.

Znači, POLITIČKA ODLUKA; a na nama ovdje je da postignemo konsenzus i onda isti kanaliziramo prema onima koji su plaćeni da poslušaju "glas naroda", onog istog kojeg ti isti obožavaju kada je predizborno vrijeme.
“Ja sam samo pas. I nemam svoj dom. A nemam ni glas. Ti mi moraš reći i ime i gdje ću naći svoju sreću kad zapuše bura ili padnu kiše. Ja sam samo pas. Pogledaj mi oči, dodirni me nježno, budi sve što trebam. Moj čovjek. Moj spas.”

plemenitashica

 • Gost
Odg: 500 m
« Odgovori #11 : Rujan 12, 2009, 09:58:26 poslijepodne »
.......Znači, POLITIČKA ODLUKA; a na nama ovdje je da postignemo konsenzus i onda isti kanaliziramo prema onima koji su plaćeni da poslušaju "glas naroda", onog istog kojeg ti isti obožavaju kada je predizborno vrijeme.

Sa svim kaj ste napisali se slažem u potpunosti.  :)

Ali, Sledge, gdje bi došli da nema morala i pameti.
I zašto nama uvijek treba oštriji zakon, pravilnik ili kaj ja znam kaj.
Zašto nama treba MMF da nam daje lovu (to razumijem) ali i da nas natjera na štednju i promjenu načina života i prohtjeva da bi tu istu lovu i onu posuđenu od prije, vraćali u dogovoreno vrijeme.
 
Zašto mi sami ne razumijemo da se nešto mora, a ne da uvijek imamo tutora ili nakog zločestog koji će nas šibom ili  bičem ošinuti za svaki krivi pogled.

Idemo već jednom postati normalni, moralni, suosjećajni, kolegijalni.... bez da mi to zakon kaže. Na kraju krajeva mnogi u ovoj državi ne poštuju niti Ustav, a kam tek neki gradski pravilnik.

Do kada tako, i do kada ćemo opravdavati onima drugima te nemoralne rabote, umjesto prokazivati ih i upirati prstom u njih pa neka se sramote i objašnjavaju na glas.

A ovo sa Pravilnikom ili političkom odlukom (kak se to već zove) što ste sugerirali, to bum stvarno pitala i ovog gradonačelnika i ovo gradsko vijeće, a i sve buduće kandidate za bilo kaj - kakav imaju stav u svezi ovakvih "prava" koje ljudi zahtjevaju i još misle da su te nebuloze najispravniji zahtjev, i ne osjećaju se krivima.

A kažu da u RH ima 90 % katolika, vjernika.
Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. (to kod nas ne postoji).

Offline BobRock

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1750
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Muški
Odg: 500 m
« Odgovori #12 : Rujan 14, 2009, 12:38:40 poslijepodne »
Iako u određenom segmentu imate pravo, taj segment je nevažan, jer moralno-karakterna komponenta nema nikakve važnosti kada se utvrđuju pravna rješenja i ostvarivanje prava.

Stoga i dalje tvrdim da je računanje na nečiji moral, karakter ili ne-znam-što potpuni naivan pristup, u kojoj konkretnoj priči i dalje taj roditelj IMA pravo u svojim traženjima. On nije spominjao ikakve tegobe ili invaliditete, no ne znam zbog čega bi to i spominjao (ako eventualno postoje), tako da nije isključeno da je i moja pretpostavka događanja točna.

No kako je poanta mojeg posta u principijelnosti određivanja prava iz domene Gradskog Povlavarstva Velike Gorice i njoj pripadajućih produčja, to sam upro prstom upravo na taj dio. Vjerojatno je da bi bilo više novca za stvarne potrebe kada bi se riješili onih nevažnih i fiktivnih, no taj problem ne rješava ničiji moral i karakter, taj problem se MORA riješiti odredbama pisanim crno na bijelo. Kažem MORA, jer je riječ o novcu i pravdanju njegova trošenja.

Stoga je i ukazivanje na nečiji moral i karakter obično blebetanje, jer ista stvar nigdje ne funkcionira. Potrebna je politička odluka, a oslanjanje na moral je ostavljeno naivcima, hlebincima i onima koji su jutrpos doputovali s Marsa, pa se još nisu uputili u činjenično stanje nacije.

Znači, POLITIČKA ODLUKA; a na nama ovdje je da postignemo konsenzus i onda isti kanaliziramo prema onima koji su plaćeni da poslušaju "glas naroda", onog istog kojeg ti isti obožavaju kada je predizborno vrijeme.

Palac gore! Mudro pišeš.