Ja mislim da bi opet trebalo "okriviti" Beusa. Dok je on bio predsjednik (možda i po službenoj dužnosti, ne znam) TZ je preseljena u adekvatan prostor, ponuda je u suvenirnici zaista prekasna, raznovrsna, zacementirali su informativni stup u centru grada sa mnogim značajkama Turopolja, napravili dio dionice buduće pješačke staze Vukomeričkih Gorica itd.
A kak je u onom nedavnom famoznom intervjuu rekla direktorica TZ Velika Gorica Milada Mesarić, „znate kak on (Beus op.plem.) fino priča“ tak je još finije, pametnije, raznoliko i vrlo pozitivno djelovao na turističkom prikazu grada i cijelog Turopolja.
E sad kad je Beus naprasno „nestao“, nema se više niti poticaja, ideje su splasnule jer nema sluha, nema informacija da li se uopće što događa, gradski kulturni i još više zavičajni projekti i priredbe su svedene na Gastro (odrađeno, a bez odjeka) i valjda Fašnik.
Trenutno imamo ponudu bijelih šatora na platou ispred tržnice, lampica na lampici i to je to.
Onaj dio koji sam postavila (a da prije nisam pogledala po forumu) o Muzeju je trebao biti prilog 3.
Zavičajni muzej Turopolja nema svoju web stranicu – neoprostivo. Možda bi trebali svaki tjedan virnuti u prizemlje ima li kakav novi postav.
O Lukavec gradu neću ovdje niti govoriti. Taj dio kulturne baštine treba pretvoriti pod hitno u hotel po načelu noćenje s doručkom (sigurno bi bilo puno posjeta).