Autor Tema: Parafiskalne organizacije  (Posjeta: 18938 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

 • Gost
Parafiskalne organizacije
« : Studeni 22, 2009, 08:36:02 poslijepodne »
"Poštovane kolegice i kolege,
 
Ovo sam dobio od kolege, koji je kao i ja, ogorčen nametima kojim nam razna parafiskalna tijela svakim danom deru kožu a onda se s tim novcima razbacuju kao pijani bogataši.

Primjera je puno, Elektra, Hrvatske šume, razne lokalne samouprave.

Za nekog od novinara s popisa, možda dobra tema za neku emisiju i malo dodatnog istraživanja.

Ovo mi se čini zgodno, jer izgleda kao nešto što je napisano od nekog tko ima znanja o materiji i priličnoj e lijepo dokumentirano.

Pozdrav svima"

shaka zulu

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #1 : Studeni 22, 2009, 08:37:03 poslijepodne »
Hrvatske vode

shaka zulu

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #2 : Studeni 22, 2009, 08:37:33 poslijepodne »
shaka zulu

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #3 : Studeni 22, 2009, 08:38:01 poslijepodne »
shaka zulu

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #4 : Prosinac 13, 2009, 10:32:39 poslijepodne »
Hrvatske vode žele kanalizirati Posebni zoološki rezervat Veliki Pažut - galerija fotografijahttp://www.alertonline.org/magazine/full.php?subaction=showfull&id=1224495258&archive=&start_from=&ucat=14&

shaka zulu

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #5 : Veljača 27, 2010, 11:20:46 prijepodne »
27.12.2009., nedjelja
Plaćamo ZAMP k'o krotke krave

Kada sam prije nekog vremena kupovala vanjski hard u specijaliziranoj kompjutorskoj trgovini, trgovac mi je dobrohotno objasnio kako je proizvod opterećen brojnim porezima bez kojih bi moj hard koštao još manje pa mi je usput dobacio kako sam na hard koji sam upravo kupila, platila i dodatak na cijenu u iznosu od 11,35 kuna, koji će oni platiti za zaštitu muzičkih autorskih prava ZAMP-u. Normalno da sam zatražila da mi snimljenu glazbu smjesta izbrišu i da račun umanje za cijenu muzike, no trgovac mi je objasnio da glazbe na mom hardu uopće nema, ali da porez plaćam jer ću ja na vanjskoj memoriji jednog dana snimiti glazbu. Porez ZAMP-u plaćamo ukoliko u dućanu kupimo prazan CD, DVD, stick, ali i memorijsku karticu za digitalni fotoaparat. Dakako da sam se po povratku kući bacila na proučavanje propisa o autorskim pravima. I imala sam što vidjeti.

Neki je rasni hrvatski pravnik prije izvjesnog vremena smislio model da svim građanima Hrvatske unaprijed prišije kriminalnu nakanu (protupravno snimanje glazbe) i da ih za to unaprijed porezno kazni, snimali li oni doista glazbu ili samo svoje dokumente, svoje knjige, ili fotografirali sebe i svoje bližnje, čemu inače memorijske kartice za digitalni fotoaparat služe. Pravu smo do danas mogli prigovarati da je nepravedno, sporo, selektivno, neefikasno, ali nikad mu nismo mogli pljusnuti u lice ono što sada možemo mirne duše – da je nelogično:
- Opalio sam mu 17 globa unaprijed, jer sam procijenio da će on u narednoj godini svakako prebrzo voziti – objašnjavao bi tom istom logikom hrvatski policajac sucu za prekršaje na pitanje zašto je nekom građaninu ispostavio 17 mandatnih kazni za prekršaje koje ovaj još nije uspio počiniti te slijedom te iste ZAMP-ovske logike mudro dometnuo: - Automobili i služe tome da bi u njima građani prekoračivali brzinu.

Kad bi se ovo ZAMP-ovsko načelo proširivati na sva pravna područja, a povijest poznaje i takva razdoblja (preventivna hapšenja, odokativni porezi, kontribucija, sprega kriminala i vlasti i sl.), Hrvatska bi postupno postala vrlo sumorno mjesto: nama bi upravljalo 200 feudalnih obitelji, plaćali bismo bezbroj poreza i parafiskalnih nameta, pravni sustav bi nam bio u banani, a pojedinac, pod pretpostavkom da nije bogat ili dio nomenklature – bi bio potpuno nezaštićen. Srećom pa nije tako. Ovo je slobodna zemlja u kojoj ja, nakon što platim 11,35 kuna ZAMP-u za korištenje glazbe koju neću koristiti, imam ljudsko i građansko pravo slobodno propitivati zašto sam i kome to platila. Za sada.

Po onom što sam uspjela dokučiti, ovaj način plaćanja poreza ZAMP-u unaprijed nastupio je nakon što je ZAMP potpisao ugovor s Hrvatskom gospodarskom komorom. Nije zajebancija, časna riječ. Normalno da si neuki građanin postavi pitanje: Who the fuck is Hrvatska gospodarska komora? Otkud im pravo da me zastupaju kao građanina? Pa nisu oni Sabor. Tko ih je ovlastio da u moje ime prihvaćaju naplatu nekog poreza unaprijed. Zar mi ne plaćamo i njima neki parafiskalni namet? Dakako da plaćamo. Plaćamo mi, hvala na pitanju, 247 takvih parafiskalnih dadžbina. Pitala sam se: zašto o tom notornom banditizmu koji se temelji na kriminalnoj nakani vlastitih građana nitko ne piše, zašto se nitko ne buni? I došla do zaključka do kojeg i inače često dolazim. Ljudi se boje. Sloboda je neprijatno, komplicirano stanje. Iako izvana postoje sve značkice demokracije - izbori, parlament, sloboda govora, svi mi znamo kako stvari stvarno stoje pa se nitko ne usudi istrčavati. Kao kad u satiri Alfreda Jarryja 'Kralj Ubu' pogube dvojicu pisaca kako bi ostalih 200 slobodno pisalo ono što kralj Ubu želi.

Inače, pecifičnost odnosa države i građana-poreznog platiše najbolje odražava onaj prastari vic u kojem neko pleme zarobi trojicu bijelih istraživača. Nakon što su ih vezali, odluče jednog po jednog priupitati što bi željeli – smrt ili 'điđi-miđi'. Prvi bijelac, recimo da je bio Amerikanac, odgovori: 'Điđi–miđi' pa ga cijelo pleme spolno iskoristi i pusti. To se ponovi i drugi put, recimo kod putnika Rusa. Međutim treći, kažimo to zbog povijesne istine - bio je ponosni Hrvat, uzvikne: ''Hoću smrt!'', a poglavica mu odgovori: - OK, ali prvo 'điđi–miđi'. Prema tome, državni i paradržavni 'điđi-miđi' vam ne gine.

Mnogo mi je toga postalo jasnije kad su moji prijatelji, inače obični, pošteni ljudi, htjeli objaviti svoj CD s vlastitim jazz-kompozicijama. Da bi tako nešto mogli, morali su prethodno pribaviti dozvolu ZAMP-a, morali su platiti, čekati. Iako nisu članovi ZAMP-a. Iako do tog trenutka uopće nisu ni čuli za ZAMP. Zato jer je tako prije godinu, dvije, u njihovo ime pristala Hrvatska gospodarska komora, čiji oni uopće nisu članovi. Komori je valjda te ovlasti dao Hrvatski savez izviđača, a njih su opet ovlastiti, vjerojatno iz Skijaške federacije. Riječju, nema kraja njihovoj petljanciji. Da sam krenula dalje došla bi do stoljeća sedmog i Dmitra Zvonimira. U međuvremenu, mi plaćamo, plaćamo, plaćamo i ne pitamo. Krotko k'o krave.
 

- 14:31 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Dodaj komentar (4) Marketing


GP-Zagrebancije
Mašta (ali nažalost i realizacija... ) Velikih igrača je bezgranična...! Ovaj djelić hrpe apsurdâ koji se zbivaju u "... našoj" svuda oko nas podsvjesno olabavljuje čak i inače zdrave moralne inhibicije oko, recimo, zloupotrebe tuđeg "minulog rada" pa smo sve "lakši na pištolju" švercanja, piratiziranja i sličnih muljanja... kojima u vlastitoj režiji i na osobnom planu "ispravljamo nepravde sustava"...
Mene u vezi ove sramotne ZAMP-ove majstorije dodatno zabrinjava da se po radiju posljednjih tjedana vrte srcedrapateljni apeli "prominentnih faca" iz ceha ZAMP-ovaca... a da se ni jedan od njih nije javno usprotivio takvoj prepaid-praksi... opaljenoj metodom šamaranja i na moju foto-memorijsku karticu koja s pjevačicom Danijelom npr (ili kako se već zove...) nema i neće nikad ni imati dodirnih piksela !

Inače... užitak je čitati te!

 
03.01.2010. (18:50)    -

zdenkaandrijic
Da, zaista, uživam čitati tvoje postove!

 
04.01.2010. (12:52)    -

catwoman
Zaista izvrstan post. I izvrsno pikirana poanta. Tko je tu lud ? Krave. Jasno ko' dan.

Pa, pasimo narode, i plaćajmo suludarije kad smo oboljeli od te bolesti vrlo čudne etiologije, i izuzetno zarazne.

 
14.01.2010. (23:04)    -

CeeDee
Ali....gledaj to s pozitivne strane....sad kad si platila HD i unaprijed platila kaznu za eventulno kriminalno djelo krađe tuđeg vlasništva...SAD ga možeš slobodno i ukrasti...dakle KRADI i iuči djecu da KRADU....za bolju budućnost...
Uopće mi ne pada na pamet koristiti kupljene DVD/CD medije za legalni sadržaj jer sam unaprijed okarakteriziran kao lopov te shodno tome i kažnjen....što bi se reklo...Takes one to know one (aka to je mogao smisliti samo netko tko krade pa je in i sve "kuži"...ili predsjednik nam...ili već netko 23ći)
Things that make you go hmmmmmmm though are...Ako nacrtaš crtani film i položiš ispod njega neku glazbu...autor glazbe će dobiti lovu za svako emitiranje istog crtića (na kojem nije niti sudjelovao) a ti kao autor crteža i svega vezanog uz isti...nećeš dobiti ništa....nikada....jel ga smije ukrasti tko hoće...emitirati gdje hoće...na bilo kojem mediju....koliko puta želi....pa ti vidi....

 
22.01.2010. (14:51)    -
http://jagoda-radojcic.blog.hr/

Jel se moremo kak ovoga nameta od ZAMPovoga svisca rešiti?

plemenitashica

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #6 : Veljača 27, 2010, 12:52:58 poslijepodne »

Kada sam prije nekog vremena kupovala vanjski hard u specijaliziranoj kompjutorskoj trgovini, trgovac mi je dobrohotno objasnio kako je proizvod opterećen brojnim porezima bez kojih bi moj hard koštao još manje pa mi je usput dobacio kako sam na hard koji sam upravo kupila, platila i dodatak na cijenu u iznosu od 11,35 kuna, koji će oni platiti za zaštitu muzičkih autorskih prava ZAMP-u. Normalno da sam zatražila da mi snimljenu glazbu smjesta izbrišu i da račun umanje za cijenu muzike, no trgovac mi je objasnio da glazbe na mom hardu uopće nema, ali da porez plaćam jer ću ja na vanjskoj memoriji jednog dana snimiti glazbu. Porez ZAMP-u plaćamo ukoliko u dućanu kupimo prazan CD, DVD, stick, ali i memorijsku karticu za digitalni fotoaparat.
............
Neki je rasni hrvatski pravnik prije izvjesnog vremena smislio model da svim građanima Hrvatske unaprijed prišije kriminalnu nakanu (protupravno snimanje glazbe) i da ih za to unaprijed porezno kazni,
http://jagoda-radojcic.blog.hr/

Jel se moremo kak ovoga nameta od ZAMPovoga svisca rešiti?


Kado je već spomenut ZAMP – prisjetimo se, pisala sam o tome na „izgubljenom“ forumu:

plemenitašica:
Ovo se MORA pročitati:

http://drlesar.bloger.hr/post/povlasteni-osiguranici/1754779.aspx

„Ako samostalni umjetnik u prethodne tri godine nije ostvario prosječni ukupni godišnji dohodak izvan umjetničkog stvaralaštva i djelovanja veći od prosječno ostvarenog dohotka radnika u Republici Hrvatskoj za prethodnu godinu, a koji je iznosio 90.528,00 kn, stječe pravo na uplatu doprinosa za mirovinsko i invalidsko te zdravstveno osiguranje iz sredstva proračuna Republike Hrvatske...

Slijedi popis samostalnih umjetnika čiji je rada značajan za kulutrno i umjetničko stvaralaštvo Hrvatske a koji godišnje zarađuju manje od 90 tisuća kuna izvan umjetničkog stvaralaštva ili 116 tisuća kuna od samostalne umjetničke djelatnosti.Popis samostalnih umjetnika u Republici Hrvatskoj

Na WEB stranici Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika pod linkom Umjetnici objavljen je ažurirani popis samostalnih umjetnika kojima je priznato pravo na uplatu doprinosa iz sredstava proračuna Republike Hrvatske.
http://www.hzsu.hr/umjetnici.php

Pročitajte tih 1294 imena, pa probajte zbrojiti koja imena su vam poznata?
P r e s t r a š n o.

Dobro kaže Beus - kineski zid bi se mogao napraviti od svih rupa kamo se izlijeva novac. (ili tak nekak).

Izdvojila sam neke:

Lidija Bajuk – književnik
Marijan Ban – skladatelj
Joško Banov - skladatelj
Andrej Baša – skladatelj
Maja Blagdan – izvođač zabavne glazbe
Berislav Blažević - izvođač zabavne glazbe
Dinko Bogdanić – koreograf
Fedor Boić – skladatelj
Dijana Bolanča – glumica
Nikša Bratoš - izvođač zabavne glazbe
Ronald Braus – operni pjevač
Marijan Brkić - izvođač zabavne glazbe
Aleksandra Broz – kazališni redatelj
Amar Bukvić – glumac
Meri Cetinić – vokalni solist
Vinko Coce - izvođač zabavne glazbe
Đuka Čajić – vokalni solist
Adonis Ćulibrk – skladatelj
Matija Dedić – instrumentalist
Dora Delbianco – dramaturg
Sanja Doležal Šarić - izvođač zabavne glazbe
Silvestar Dragoje – skladatelj
Rajko Dujmić – skladatelj
Denis Dumančić – skladatelj
Giuliano Đanić – vokalni solist
Dora Fišter Toš – glumica
Nada Gačešić Livaković – glumica
Tamara Garbajs – glumica
Miro Gavran – književnik
Milan Generalić – slikar
Davor Gobac – skladatelj
Deana Gobac – plesač klasičnog baleta
Rajko Grlić – filmski i TV redatelj
Husein Hasanefendić – skladatelj
Hana Hegedušić – glumica
Damir Hoyka – fotograf
Marija Husar - izvođač pop-rock glazbe
Ivana Husar Mlinac - izvođač pop glazbe
Dubravko Ivaniš – skladatelj
Matko Jelavić – skladatelj
Filip Juričić – glumac
Ilan Kabiljo – skaldatelj
Vlado Kalember - izvođač zabavne, pop i rock glazbe
Milan Kekin – skadatelj
Zorica Kondža Banov – vokalni solist
Željko Konigsknecht – glumac
Bruno Kovačić - izvođač zabavne glazbe
Kristina Krepela – glumica
Frano Lasić – glumac
Borislav Leiner – izvođač pop-rock glazbe
Ivan Leo Lemo – redatelj
Monika Leskovar – instumentalist
Larisa Lipovac – plesač suvremenog plesa
Josipa Lisac – vokalni solist
Duško Lokin - izvođač zabavne glazbe
Vitomira Lončar – glumica
Paolo Magelli – redatelj
Danijela Martinović - izvođač zabavne glazbe
Vilim Matula – glumac
Ivica Mikulić - izvođač zabavne glazbe
Vesna Mimica – koreograf
Igor Mirković – redatelj
Livio Morosin – skladatelj
Tahir Mujičić – književnik
Goran Navojec – glumac
Boris Novković – skladatelj
Ecija Ojdanić – glumica
Jurica Pađen – skladatelj
Ante Pecotić – skladatelj
Davor Radolfi - izvođač zabavne glazbe
Aki Rakimovski - izvođač zabavne glazbe
Zlatko Rucner – instrumentalist
Ana Rucner Kalember – instrumentalist
Vedrana Rudan Hrvatin – književnik
Darko Rundek – skladatelj
Masimo Savić – izvođač zabavne, pop i rock glazbe
Dražen Scholz - izvođač rock glazbe
Elvis Stanić – skladatelj
Jasmin Stavros - izvođač zabavne glazbe
Šime Strikoman – fotograf
Ognjen Sviličić – filmski i TV redatelj
Zdravko Šljivac – dirigent
Davor Tolja - izvođač zabavne glazbe
Damir Urban - izvođač rock glazbe
Alen Vitasović - izvođač zabavne glazbe
Jasna Zlokić – vokalni solist
Branka Zmaić Donassy -  modni dizajner

Svi ovi i svi oni ostali samostalni umjetnici u tabeli u „prethodne tri godine nije ostvario prosječni ukupni godišnji dohodak izvan umjetničkog stvaralaštva i djelovanja veći od prosječno ostvarenog dohotka radnika u Republici Hrvatskoj za prethodnu godinu, a koji je iznosio 90.528,00 kn“.
Ako u google-u napišete ova imena i prezimena, sigurno će se otvoriti mnogo stranica koje govore o ovim umjetnicima i kulturnjacima sirotanima koji nemaju manje od 1000  kn mjesečno za platiti mirovinsko i zdravstveno osiguranje, pa im to plaća država.


Offline Muzh

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 152
 • Karma: +0/-0
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #7 : Veljača 27, 2010, 06:31:59 poslijepodne »
Jel mi negdo more pojasniti par stvari veze oteg zampa?

Jeli onda sad legalno morem nasnimavati tuju muzhiku i prodavati okolo?

jeli se i ja morem registrerati kak slobodni kunschtler pak da se drzhava skrbi i o mojem osigurajnu?

plemenitashica

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #8 : Veljača 28, 2010, 03:34:03 poslijepodne »
Jel mi negdo more pojasniti par stvari veze oteg zampa?

...............

jeli se i ja morem registrerati kak slobodni kunschtler pak da se drzhava skrbi i o mojem osigurajnu?

Na ovo bi mogli Visofci dati odgovor ili Susjedi ili Fila.
Znam da su Visofci napravili CD za svoje peneze kao i sav ostali promidžbeni materijal. Da li se i za njihovu muziku plaća ZAMP-u?

Vjerojatno da, jer čujem, da kad idem na registraciju postoji i stavka ZAMP, iako ja u autu slušam samo CD od Visofcof.

Kak rade Susjedi i Vatrene, ne znam, ali sigurno znaju pravila.

shaka zulu

 • Gost
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #9 : Veljača 28, 2010, 04:21:43 poslijepodne »
Dal sem jen cedej na jen radijo a prvo pitajne je bilo jesu člani Društva skladatelja (il tak nekaj).Ak jesu nema problema a ak nisu...

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #10 : Listopad 02, 2011, 11:57:41 poslijepodne »
Kaj je to protučinidba?


to bi trebalo značiti, usluga za nešto što plaćaš, mislim.
Dakle kao što obrtnici plaćaju komori a ne dobiju niš,
kao što plaćamo vodnu naknadu po tko zna koliko osnova a dobijemo feferonu
i takvih najmanje 250 parafiskalnih nameta a za koje ne dobijemo ništa učinjeno od onoga kome plaćamo.

DR. MARTIN SCHNEIDER-JACOBY:
'Reformirajte Hrvatske vode i novac dajte proračunu!'
 
Martin Schneider-Jacoby

'Kanal Dunav-Sava ugrozit će nacionalne interese Republike Hrvatske. Potrošit ćete novac na potpunu glupost i izgraditi put za luke u susjednoj Bosni i Hercegovini. Ako brodovi ikada zaplove tim kanalom, Brčko će postati konkurencija luci u Vukovaru'
...

HRVATSKIBOGMARS
Recite mi kada je netko u ovoj državi slušao riječ stručnjaka? Odgovor: NIKADA.

BUDIMO REALNI.
Schneider ne razumije strateški cilj HDZ-a: pranje novca u Dunavu i Savi.

HRVATSKIBOGMARS
Neka pitaju dr. Ivu koji je plan njegovih učenika.

Zoro
Hrvatske vode su najveća antiekološka, antiprirodna i antihrvatska ustanova u ovoj državi, koja motivirana "tko zna čime" uništava vodotoke i prirodna staništa. Tom ustanovom bi trebali upravljati ljudi koji vole Hrvatsku, a ne "ovi"!!!!

TIT(o)F.V.
Niti jedna državase ne brine toliko o svojim ribičima..imat će di lipo pecat..a kad se Spačva počne sušit zbog poremećaja nivoa podzemnih voda...onda ćemo pričati o spašavanju Quercus robura...
...
tvrtko97
Hrvatske vode su najveći slučaj korupcije i pranja novaca u državi, a da javnost to i ne zna. Zašto? Jer su si savršeno složili sustav namještanja poslova tako što su ga uvrstili u zakon. Pod izlikom "obrana od poplava", "erozije" "tehničkog održavanja protoka korita" i sličnih nebuloza VAN GRADOVA I INDUSTRIJE, reguzliraju rijeke i potoke u šumama da bi oprali novce od vodnih naknada. Pri tome stvaraju ogromne poremećaje: padaju podzemne vode pa se suše šume i polja; ravnanjem rijeka u kanal s kamenim obalama stvaraju od spore rijeke bujicu koja u stvari uzrokuje katastrofalne poplave. Hrvatske vode skrivaju moderno gospodarenje u Europi (jeftino i s malim utjecajem na okoliš)samo zato da bi nastavili s nevjerojatnim profitima.

tvrtko97
guglajte na netu "Kako nas pljačka vodeni lobi" i pogledajte sve finte kriminalaca u Hrvatskim vodama!

jozomafiozo
hrvatske vode.. dobro kažeš, nema VEĆIH LOPOVA OD NJIH.. svake godine poplave, ljeti se ništa ne radi, u vrijeme kiša malo glume i kukaju.. dovezu pijesak a nema vreća.. PAMET.. za to vrijeme šef hrv. voda lovi lavove ili druge egzotične zvijeri.. plaće nisu ispod 1000 eura, a ništa ne rade.. a građani kroz 3-4 stavke plaćaju račune.. još nešto.. pročistač je tako građen da se plaća i kad padne kiša, pa nije to kanalizacija.. A SVE TO PLAĆAMO MIIII...

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/134716/Reformirajte-Hrvatske-vode-i-novac-dajte-proracunu.html

-

Kako nas pljačka vodeni lobi (v2.0)

proširenje prvobitne prezentacije.

ovu i ostale prezentacije skinite ovdje:
http://www.uscemure.org/dokumenti.htm
« Zadnja izmjena: Listopad 03, 2011, 12:06:56 prijepodne kuntakinte »
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #11 : Listopad 02, 2011, 11:59:37 poslijepodne »
Kako Vodeni Lobi Pljacka Hrvatsku - Presentation Transcript

1.HRVATSKA JE U FINANCIJSKOJ KRIZI U vremenima kada brojite svaku lipu, da li znate koliko vašeg novaca odlazi u blagajne Hrvatskih voda, vrlo često za potpuno nepotrebne radove? Biti ćete iznenađeni... 2,5 milijarde kuna! (to je samo službeni iznos; vjerujemo da mnogo više novca odlazi sestrinskim tvrtkama kojima Hrvatske vode namještaju poslove)

2.Otkud toliki novci Hrvatskim vodama? Financiraju se iz državnog budžeta, naplatom radova te obaveznim davanjima građana. Ta davanja čine čak 75% njihovih prihoda, a najpoznatija od tih davanja je naknada za održavanje slivnih voda .

3.Dakle, Hrvatske vode najviše zarađuju od naknada. Kako ih pravdaju? Tako što najskuplje moguće naplaćuju regulaciju potoka i rijeka širom Hrvatske. REGULACIJU koja je u većini slučajeva POTPUNO NEPOTREBNA i koja služi za “PRANJE NOVCA” koji ste im dali slivnim vodama! To se posebno donosi na vodotokove van naselja. Nitko se ne protivi zaštiti ljudske imovine, naročito u naseljima.

4.Ozakonjena pljačka Nedavno je uništeno 4 kilometra našeg bisera – rijeke Krke! Takvo “upravljanje” je u planu za svaku rijeku. “ Korito Krke uređivalo se na temelju našeg “Programa upravljanja vodama” za 2009. godinu, koji je donesen u redovitoj proceduri .” Hrvatske vode

5.PRIMJER: Oblaganje u kamen stotinjak metara ušća potoka Gliboki u dravski rukavac vi hrvatski građani ste platili 700 000 kuna. Rukavac je prije toga bio ograđen nasipom te nije bio nikakva prijetnja ljudskoj imovini. To je zadnji put da su Hrvatske vode udrugama građana otkrile koliko koštaju njihove usluge! Mutni novčani putevi Hrvatskih voda ostaju tajna za javnost.

6.To se dešava bez ikakvog nadzora jer su Zakonom o vodama sebe proglasili jedinim “stručnjacima” za vode Hrvatske iako ih cijela Europa naziva primitivcima. Vode su vlasništvo svih građana Hrvatske, a ne Hrvatskih voda . Ako bilo što želite ukazati, reći će da niste “stručnjaci” i da se nemate što miješati. Ustvari, grčevito brane svoj dobro uhodani i isplativi biznis.

7.Godinama nas obmanjuju da rijeke i potoci moraju biti ravnih geometrijskih obala, utvrđenih betonom ili kamenjem. Moderna znanost govori upravo suprotno. Primjer: Austrija je uložila 10 milijuna eura u obnovu jednog meandra. Dok se danas u Europi rijeke vraćaju u prirodni tok, u Hrvatskoj se radi suprotno. Prikaz prirodne rijeke Mrtvi kanal koji nam Hrvatske vode žele prodati pod “rijekom”

8.Hrvatske vode svjesno i sustavno sijeku meandre, produbljuju i ubrzavaju rijeku. Tako pada razina podzemnih voda što u vrijeme sve većih suša ugrožava poljoprivredu i šumarstvo.
Uništavaju rukavce – prirodne primaoce visokih voda. Već “izravnata” i ubrzana rijeka je vremenska bomba koja će se eksplozivno izliti.
Petljaju s podzemnim vodama koje su zaliha pitke vode
Uništavaju močvarna područja – prirodne pročišćivaće zagađenih voda.
Uništavaju predivne krajolike i turizam Hrvatske
Uništavaju jedinstvenu prirodu Hrvatske i pravo građana na zdrav i kvalitetan život!
Uništavaju ogromni potencijal Hrvatske: svjetsko blago budućnosti– čistu vodu!

9.1 produbljivanje 2 pad razine podzemne vode 3 sušenje šuma 1.normalna dubina rijeke 2 normalna razina podzemne vode 3 zdrave šume PRIRODNA RIJEKA REGULIRANA RIJEKA

10.U Europskoj Uniji su davno poznate koristi od očuvanih rijeka. EU štiti svoje rijeke zakonima: Direktiva o vodama te Okvirna direktiva o vodama (Water Frame Directive). EU potiče vraćanje u prvobitno stanje svojih uništenih reguliranih rijeka. Ako ne vjerujete, ovo je službeni dokument EU: http://www. wfd -croatia.eu/ templates / radnaHrv . asp ? sifraStranica =591

11.Da bi si osigurale monopol, HRVATSKE VODE su same napisale zakone: Zakon o vodama te Zakon o financiranju vodnog gospodarstva). Tim su se zakonima proglasili apsolutnim vladarima vodotokova Republike Hrvatske i nikog ne trebaju pitati za dozvole. Primjer – iskapanje šljunka iz korita rijeke, a ne iz šljunčara kako se već desteljećima tradicionalno radi? Zašto? Jer Hrvatske vode nikome ne moraju polagati račune, dok firma koja iskapa iz tradicionalnih ŠLJUNČARA mora imati gomilu dozvola. Iz korita se nekontrolirano izvlače milijuni kubika šljunka.

12.Lažno prikazivanje radova je tipična praksa HRVATSKIH VODA .
Koriste “stručnu” terminologiju kojom maskiraju primitivne metode upravljanja vodama i time namjerno zavaravaju porezne obveznike koji ih hrane. Evo nekoliko “stručnih” naziva:
Tehničko održavanje protoka korita = komercijalno i nelegalno iskorištavanje šljunka iz korita rijeke
Odbrana od štetnog djelovanja voda – izvođenje bespotrebnih i nevjerojatnih skupih radova daleko od naselja

13.Primjer za tehničko održavanje korita: Beli Kipi kod Varaždina Na Belim kipima kod Varaždina je "tehničk i održavan protok korit a ". Nije bilo javne rasprave, studije utjecaja na okoliš, dozvola te kontrole radova . Privatna firma Vodogradnja Varaždin kao izvođač radova je međutim iskapala šljunak (neovisne procjene su 3-5 milijuna kubika šljunka) i komercijalno prodavala na autocestama. Nisu platili porez državi ! Nitko se ne protivi izgradnji cesta, štoviše! Protivimo se međutim ilegalnim i lažnim radnjama koje uništavaju neizmjerno blago Hrvatske. Devastirani okoliš kod Belih kipa

14.Primjer: Obrana od štetnog djelovanja voda Pod bilo kojom izlikom će regulirati rijeku. Time HRVATSKE VODE ubrzavaju rijeku koja postaje razornija , a onda sebe pozivaju da to riješe, pa opet regulacijom još više pogoršaju stvar i tako u krug . Time si neprestano osiguravaju nove i nove poslove. PRIRODNA RIJEKA Mala razorna snaga vode Poplavna šuma REGULIRANA RIJEKA Ogromna razorna snaga vode

15.Nametnuli su nam pojam uređene obale...time davši potpuno negativan kontekst prirodnim “neuređenim” obalama. Razlog je jednostavan: neuređeno se mora urediti a tko će odraditi? Pogađate: Hrvatske vode. Za vrtoglavu cijenu. Upravo su te prirodne obale neprocjenjivo stanište mnogim biljnim i životinjskim vrstama poput bregunica, vodomara, pčelarica. “ uređena” obala rijeke “ neređena” obala rijeke

16.Hrvatske vode su država u državi Da li ste znali da “slivne vode” i ostala davanja od kojih žive HV ne moraju sami niti skupljati. Zakonima su prisilili većinu lokalnih samouprava da za njih pobiru novce te utjeruju dugove. “ Jedinica lokalne samouprave ili pravna osoba kojoj je povjeren obračun komunalne naknade doznačuje naplaćene iznose naknade za uređenje voda najmanje jednom tjedno na uplatne račune Hrvatskih voda.” Da li ste znali da su si zakonima omogućili da sami, bez vašeg znanja skinu novce s računa ako oni “misle” da ste im dužni?

17.Sami kažu da su oni samo servis, a da radove na uređenju vodotokova traže državne ili lokalne samouprave. Znači o sudbini izgleda cijelog dijela Hrvatske, zdravlju ljudi koji žive u širokom pojasu, sudbini ogromne količine novaca ovisi o dogovoru s općinskim načelnikom???
Bez javne rasprave, bez ikakve kontrole naših novaca???
Dakle, taj je potez ključan u kriminalnoj (ali ozakonjenoj) strategiji “vodenog lobija”– mi sumnjamo da se dešava na ove načine:
Zastrašivanja lokalnih samouprava poplavama i ostalim “štetnim” djelovanjima voda
Podmićivanje čelnika lokalnih samouprava
Kombinacijom ovih dviju metoda

18.SPRIJEČIMO OSIROMAŠIVANJE HRVATSKIH GRAĐANA! SPRIJEČIMO UNIŠTAVANJE KULTURNE I PRIRODNE BAŠTINE HRVATSKE, OSTALIH GRANA PRIVREDE TE ZDRAVLJA LJUDI! SPRIJEČIMO BAHATO PONAŠANJE “STRUČNJAKA” HRVATSKIH VODA! ZAŠTITIMO BUDUĆE BLAGO HRVATSKE – PITKU VODU! Tražimo nadzor nad Hrvatskim vodama!!!
http://www.slideshare.net/Hajdarovic/kako-vodeni-lobi-pljacka-hrvatsku

Velike igre oko riječnog šljunka
http://www.zelenapolitika.info/?p=228
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Poplave su posljedica regulacije rijeka
« Odgovori #12 : Studeni 08, 2012, 10:38:34 poslijepodne »
Novi nasipi, skupa ali nužna investicija [VIDEO]
http://www.smz.hr/site/najob/najave/najave-aktivnosti-upanice/1895-novi-nasipi-skupa-ali-nuna-investicija

Poplave su posljedica regulacije rijeka
 Zastarjelo reguliranje rijeka svelo je rijeke na uzak kanal s malim kapacitetom vode te je upravo to glavni uzrok velikih ekonomskih šteta od poplava danas u Europi, upozorava udruga "Baobab"
http://m.h-alter.org/vijesti/ekologija/poplave-su-posljedica-regulacije-rijeka#news_view

Građanski neposluh za spas Neretve
 Projektom "Gornji horizonti", tri nove hidroelektrane na rijeci Neretvi koje planira Republika Srpska, nastavlja se realizacija projekata zamišljenih u šezdesetim godinama u bivšoj Jugoslaviji koje ostaju kao gotovo jedina razvojna "vizija" regije.
http://m.h-alter.org/vijesti/ekologija/gradjanski-neposluh-za-spas-neretve

Zašto tonemo
06.12.2010.
U samo godinu dana Hrvatsku su pogodile četiri katastrofalne poplave. Iako su učestale, ne znači da poplave nisu prirodne i da se njihovi razmjeri nisu mogli potpuno suzbiti
...Čak i elektroprivrede imaju službe koje se bave prognoziranjem vodostaja, a neke najveće poplave posljednjih dana zbile su se na rijekama s hidrocentralama. Neretva i Metković su očigledan primjer. Metkovske vlasti otvoreno za katastrofu optužuju Elektroprivredu BiH, a iz tog javnog poduzeća priopćuju da su učinili sve da ne dođe do vodnog vala, što zvuči groteskno.
...Bosanskohercegovačke elektroprivrede su se još početkom jeseni pohvalile da su ispunile godišnji plan proizvodnje. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno, nego su ziheraški punile svoje akumulacije dok im voda nije došla do grla, a onda ih jednako naglo - ispustile preko brane.
http://m.h-alter.org/vijesti/ekologija/zasto-tonemo#news_view

Most sem z elektranami malo skrenul, z teme, ali prve dve su na tragu.
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #13 : Veljača 17, 2013, 09:43:05 poslijepodne »
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Parafiskalne organizacije
« Odgovori #14 : Lipanj 30, 2013, 11:55:31 poslijepodne »
Zamp preuzima croatiju records
 Daleko od medija i javnosti ZAMP se sprema preuzeti najveću hrvatsku diskografsku kuću Croatiju records. Nekadašnji diskografski div, u pravom smislu te riječi, tvornica ploča, odavno ne posluje dobro. Nije uspijevala izvršavati svoje obveze ni prema ZAMP-u, pa je na ime duga za autorska prava ZAMP već stekao 10 posto dionica diskografske kuće iz Dubrave.
 Neformalni prvi čovjek ZAMP-a hrvatski predsjednik dr Ivo Josipović je blagoslovio preuzimanje Croatia recordsa. ZAMP je već godinama najuspješnija i najmoćnija glazbena organizacija u Hrvatskoj i preuzimanje Croatia recordsa bit će prvo javno ulaganje ove svojevrsne glazbene policije, za koju se u javnosti govorilo da je od zaštite muzičkih autorskih prava proteklih godina obrnula, odnosno zampila oko milijardu kuna.
http://www.tjedno.hr/index.php/kategorija-nalsovne-2/3095-zamp-preuzima-croatiju-records
wwwg tablice