Autor Tema: Centralno grijanje - razdjelnik...  (Posjeta: 9997 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Mlačanin

  • Global Moderator
  • Jezerača
  • *****
  • Postova: 3550
  • Karma: +3/-1
  • Spol: Muški
  • Još uvijek ne znam neke važne stvari, o voću, ženi
Centralno grijanje - razdjelnik...
« : Studeni 16, 2014, 03:59:12 poslijepodne »

http://www.vecernji.hr/razdjelnike-dosad-ugradilo-12781-od-100-tisuca-potrosaca-973090"to je protuzakonito i protustavno. ne moze te neko kazniti ako sw moze izracunati koliko si potrosio. ako zgrada ili vise njih ima brojac onda se tocno zna koliko su potrosili. Sve ostalo su hrvatske nebuloze po principu ako prodje prodje.....to je reket!"

"I to će se na kraju pokazati kao namjerna prevara. Tako dugo dok ne postoji alternativa i mogućnost da ja izaberem tko će me grijati, nema tu ništa. Danas sam dobio račun za listopad, u kojem nisam uopče uključio radijatore, i poslali su mi račun da sam potrošio 20 kWh. A na stranici koja vrši očitanje je 0. Lopovi su bili, lopovi ostali. Samo sad su svoju otimačinu legalizirali."

"Evo, i mi u VG stavili razdjelnike. Mislim da su te subvencije bile u Samoboru, Zaprešiću i VG. Kod nas u VG računi za prosinac digli sve na noge. Mi smo isto stavili razdjelnike i mogu reći da smo zadovoljni, kad slušam susjede oko sebe u istim stanovima kao što je naš, koji su dobili duplo veće račune od našeg. Ne znam što reći. Mi smo stavili u sobu termometar i pratili temperaturu u prostoriji sa upaljenim radijatorima i temeperaturu bez radijatora. Vidjeli smo da radijatori ukoliko su upaljeni troše impulse, a temperatura u sobi za stupanj veća od temperature bez upaljenih radijatora. Mi smo jednostavno zatvorili radijatore i impulsi su stajali na mjestu, a to se vidjelo i na računu. U nazad tjedan dana kako je jako zahladilo radijatori su nam cijelo vrijeme upaljeni (na 3), ali i temperatura u sobama je puno viša, od one koja je bila u prosincu i početkom siječnja (mislim na tem. u sobama). U tjedan dana natukli impulsa kao za cijeli prosinac. Nema tu konkretne uštede ako ne vodiš računa o impulsima. Jednostavno tek sada vidimo koliko su nam ustvari računi prije razdjelnika bili "niski", jer da u prvoj polovici mjeseca nismo uštedjeli na impulsima račun za ovaj mjesec bi nam bio valjda duplo veći od prošlogodišnjeg za isti mjesec. Prednost razdjelnika je da si možeš smanjiti temp. u stanu ako je prevruće, i ukoliko te nema, ali nedostatak je što taj impuls nema svoju cijenu, kao što je kod struje ili kod plina, tako da opet ovisiš o potrošnji svih u zgradi i jedan mjesec npr. potrošenih 100 imp. košta 100 kn, a drugi mjesec tih istih 100 imp. može iznositi npr. 200 kn, sve ovisi da li si baš ti taj koji je najviše potrošio u zgradi ili najmanje. To nije pravedno, ali opet kažem mi smo zadovoljni jer su očigledno naši susjedi bili "rastrošni". Zanima me koliki će biti račun za siječanj!!!"


Bilo bi zanimljivo čuti dali ime netko sa pozitivnim iskustvom u vezi sa razdjelnicima za grijane ili je sve samo velika laž?
A možda tjeranje na štednju, kao u slučaju ovih iz V. Gorice nije dovoljan razlog za korištenje istih?
« Zadnja izmjena: Studeni 16, 2014, 04:01:58 poslijepodne Mlačanin »
Naše selo Mlaka je ,nekad kršteno
Jer u njemu bilo je bara,močvara
Al se sinci rodili,bare su zavozili
Nema više močvara ,bara nit blata....