Autor Tema: Lovci,krivolovci i abšisari  (Posjeta: 39851 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #30 : Siječanj 22, 2011, 10:52:38 prijepodne »
Ak nimate dober žaldec najte ovo otpirati.

wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #31 : Siječanj 22, 2011, 10:53:16 prijepodne »
Ove most nimaju niš z *lovci al da ne otpiram novu temu.

wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #32 : Siječanj 24, 2011, 10:37:34 poslijepodne »
... pitanje za one što se u lov i lovce razumiju više nego ja ... Kolika je najmanja udaljenost od kuća na kojoj lovci mogu pucati ?

Napravi kaj i si drugi da jem počne kučiti po stene,krovu i drevju oko iže;
-Zovi policiju!

Od nje šest pet bu pustilo fazana ak jem preleti prek linije v koje se krečeju a of jen...
Taj puca i prema svojem i prema selu,toga ne * živa sila.Počem idu ti fazani i druga divlač nebi znal,al sigurno nisu jeftini dočem su vredni nežijega života i zdravja.
wwwg tablice

Zagorec BP

 • Gost
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #33 : Siječanj 25, 2011, 06:32:29 poslijepodne »
mislim da je udaljenost 300 metara od naseljenog mjesta

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #34 : Listopad 13, 2011, 10:36:13 poslijepodne »


Cenka je opala pod teretom vremenaOsmica je još dobrodržeča frajla
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #35 : Kolovoz 15, 2013, 12:16:20 prijepodne »
Prljava igra "Lov unutar ograde"
...Kako bi privukli više lovaca (i njihovog novca), federalni i državni uredi uvode programe - koji se često vode pod nazivom 'regulacije' ili 'zaštite divljih životinja' - kojima se nastoji povećati broj 'divljači' i osigurati lovcima obilje životinja za ubijanje, dok sami uredi trže bogati prihod od prodaje lovnih dozvola. Lovci na patke u Louisiani uvjerili su državni ured za zaštitu divljih životinja da dodijeli 100.000 USD godišnje za 'smanjenje broja grabežljivaca', što je značilo postavljanje zamki za lisice i rakune kako bi se izleglo više pačjih jaja i time osiguralo lovcima više pataka za ubijanje. Ured za zaštitu divljih životinja Ohio povezao se s jednim udruženjem lovaca kako bi se zajedno izborili za sječu šume (desetkovanje velikih šumskih površina) u Nacionalnoj šumi Wayne u svrhu 'stvaranja habitata koji je potreban za američku lještarku'. Na Aljasci Ured za ribarstvo i divljač nastoji povećati broj sjevernih jelena za lov 'regulirajući' populaciju vukova i medvjeda. Grizliji i mrki medvjedi preseljeni su stotine kilometara daleko od vlastitog doma - pri čemu su dvije životinje ustrijeljene u prva dva tjedna nakon premještaja, a druge su se naprosto vratile kući - a vukovi se ubijaju s objašnjenjem da će se time omogućiti da se 'poveća populacija sjevernih jelena i omogući veći ulov lokalnim lovcima'. Početkom devedesetih, jedan se program za smanjenje populacije vukova osvetio svojim tvorcima, budući da zamke nisu dovoljno brzo dokrajčivale svoje žrtve te je gnjevna javnost imala prilike vidjeti fotografije osakaćenih vukova. Colorado nastoji izići na kraj s prevelikim brojem losova, ali su programi kojima je svrha bila regulacija njihovog broja doveli do ubijanja zaštićenog sjevernog jelena zbog 'brkanja identiteta'. Iako se izdaje sve veći broj lovnih dozvola te svake godine lovci ubiju desetke tisuća losova, njihov broj još uvijek nije reduciran.
 Priroda se brine sama za sebe
 Ako se u prirodu ne dira, osjetljiva ravnoteža njezinih eko-sustava jamči opstanak većine vrsta. Prirodni grabežljivci održavaju tu ravnotežu ubijajući samo najbolesnije i najslabije životinje. Međutim, lovci ubiju bilo koju životinju koju požele objesiti iznad kamina - što uključuje i velike, zdrave životinje koje su potrebne kako bi se populacija održala snažnom.
...Dodatni problem vezan uz lov je uvoz egzotične divljači koja, ako uspije pobjeći i opstati u divljini, počinje ugrožavati lokalne divlje životinje i postojeće eko-sustave. Skupina uvoznih divljih svinja pobjegla je s privatne farme i naselila se u šumama općine Cambria u Pennsylvaniji, natjeravši tu državu da donese zakon koji zabranjuje uvoz bilo kakvih egzotičnih vrsta.
...
Canned okrutnost
 Velik dio lova odvija se na privatnim posjedima, gdje često ne važe zakoni koji štite divlje životinje ili ih je teško provesti. Na privatnim posjedima koji su organizirani kao profitna lovišta ili farme divljači lovci mogu platiti kako bi ubijali lokalne i egzotične vrste u takozvanom 'lovu unutar ograde' (canned hunt). Životinje mogu biti s lokalnog područja ili pak uzgojene na drugom mjestu i dopremljene na farmu, a ponekad su i kupljene od pojedinaca koji trguju neželjenim ili suvišnim životinjama iz zoloških vrtova i cirkusa. Lov i ubijanje imaju jednu jedinu svrhu: da lovcima osiguraju egzotični 'trofej'.
 Lov unutar ograde pretvara se u veliki biznis - procjenjuje se da u SAD postoji 1000-2000 rezervata s divljači. Ted Turner, koji posjeduje više zemlje od bilo kojeg drugog američkog zemljoposjednika, upravlja s 20 farmi na kojima lovci plaćaju tisuće dolara kako bi ubijali bizone, jelene, afričke antilope i divlje purane. Životinje na farmama za takav lov često su navikle na ljude i uglavnom nisu sposobne pobjeći iz ograđenih torova, čija veličina varira od tek nekoliko metara do tisuću hektara u promjeru. Većina tih farmi funkcionira po principu 'koliko ulova, toliko novca' te je stoga u najboljem interesu vlasnika da osigura mušterijama ono zbog čega su došle. Vlasnici to čine tako što nude vodiče koji poznaju lokaciju i navike životinja, dopuštena je upotreba pasa, a postavljena su i 'hranilišta' na koja životinje, ništa ne sluteći, dođu po hranu dok lovci čekaju u zasjedi. Samo nekolicina američkih država zabranjuje canned lov i još uvijek ne postoje federalni zakoni kojima bi se ta praksa zauzdala, iako Kongres razmatra donošenje amandmana uz Zakon o zaštiti egzotičnih životinja u zatočeništvu, kojim bi se zabranio premještaj, prijevoz i posjedovanje egzotičnih životinja 'u svrhu zabave ili stjecanja trofeja'.
...U SAD postoji 20 millijuna jelena i budući da se lov pokazao kao neučinkovita metoda 'kontrole' populacije (jedan pennsylvanijski lovac 'regulirao' je populaciju jelena tako što je posjekao šumu na svojem posjedu od 600 hektara i posijao žito kako bi privukao jelene), neke organizacije za zaštitu divljih životinja razmatraju druge regulativne metode.
...Što vi možete učiniti
 Da biste se borili protiv lova na području gdje živite, postavite znak 'zabranjen lov' na vaše zemljište, pridružite se nekoj organizaciji protiv lova, protestirajte protiv organiziranog lova i rasporedite sredstvo koje odbija jelene ili ljudsku kosu (koju možete naći kod lokalnog frizera ili brijača) u blizini lovnih zona. Informirajte druge o lovu.
...(Lov na lavove u ogradi: Nature channel,u nekoliko nastavaka)
http://www.sisak.info/forum/showthread.php?16243-Prljava-igra-quot-Lov-unutar-ograde-quot

"Postavite znak 'zabranjen lov' na vaše zemljište"- kaj to pali v EU/RH?
wwwg tablice

Offline Tazika

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 119
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Ženski
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #36 : Siječanj 27, 2014, 02:43:19 poslijepodne »
Nitko nije odgovorio na zadnje pitanje:

"Postavite znak 'zabranjen lov' na vaše zemljište"- kaj to pali v EU/RH?"

...iako vidim da ta "visoka svecka politika" smrdi na oduzimanje privatnog zemljišta (raznim porezima, certifikatima i, kao poanta svega - kaznama, koje odmah liježu na privatno zemljište, bio na njemu i posljednji krov nad glavom). S druge strane Oni "Gore" "čuvaju" zemlju od - ljudi, tako da su razne državne agencije za "očuvanje zemlje od ljudi" pouzimale ogromne komade zemlje - sebi. Zadnje o čemu sam čitala bilo je oduzimanje zemlje Masaijima, a i ogromni dijelovi SAD-a su očišćeni od ljudi zbog "očuvanja prirode".
Znam da nismo u Tanzaniji pa da nam bijeli bwane oduzmu Turopolje zbog očuvanja divljih svinja i lova na iste, samo kažem: na istoj smo planeti, po novom i pod istom EU vlašću. Bumo vidli...

Izrezala sam slike (gore i dolje su velike površine snega i golog drveća, verujte mi na reč) - na sliki se ne vidi kako su to gracilna bića, i kako milo gledaju. I kako su odrasli čekali svoje tele.
Onda su zajedno otišli u šumu, ja krenem prema autu i tada se kroz tihu idiličnu udolinu prolomio pucanj - i drugi - i treći.
Taman koliko je srnica na mojim slikama.
I sad mi se grči želudac kad pogledam te slike.

...možda su pucali na, kajaznam... štakore? Baš 3 puta?

Offline Tazika

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 119
 • Karma: +0/-0
 • Spol: Ženski
Odg: Lovci,krivolovci i abšisari
« Odgovori #37 : Siječanj 27, 2014, 02:54:51 poslijepodne »

"ABŠISARI" ...  :D ;D ;) ....prava narodna mudrost :D

genijalno!

..kak ti farba abšisa (na (sijedoj) kosi, odjeći, uniformi...) tak i lovac najemput apšisa u krivolovca; čovek s puškom koji izbledi u šumi, ne vidiš ga više; ni njega ni živinu. Sve izapšisalo, samo bleda šuma stoji i šuti