Varaždinskě vésti, br. 3374, 01.09.2009.
KlopotecŠpancirfest je prešel... No, vse vu svemu, Špancirfest mi se je zdopal kak i svi oni prešlih deset let. Bila mi je to prilika da se zidem z prijatelima z kojima se dugo nisam videl, da se španciram po vulicama v koje obično ne zahajam, da vidim naše slikare vu njihovoj vulici, da se (kak i drugi) navžijem koncertov sake fele, od onih električarskih do pravih međimurskih. A i cirkusantov i klavnov je bilo puno više nego obično. I bili su smešneši.Tak je, još je jeden Špancirfest za nama. Deset punih dana španciranja prešlo je kak za čas. Nekoji špancireri su se razišli v nedelju vu večernjim vurama, a drugi i več gda je počel pondelek... I onda su, kak i vsako leto, na svoje došli radniki Varkoma, kajti je do jutra trebalo grad v red dopelati - pobrati papire, plastične kupice, škrnicle i vse ono smetje kaj su špancireri ostavili za sobom. V pondelek su došli viljuškari pobrati one drvene hižičke vu kojima se kojekaj tržilo i natovarili su ih na velike kamione koji su negda trgali pločice a sad više nemreju, jer smo postavili nove puno debleše. Još samo trebaju dečki z Parkov vrnuti one putujuče drvorede na svoja mesta...
Morti se buju i cene v lokalima vrnule na stare numere, jerbo su jih nekoji prilično zdigli, tobož zbogradi naknade troškov koje su po kvadratnomu metru plačali dok je trajal Špancirfest. Ne bute veruvali, makar je cela gradska jezgra bila vu znaku Pan-piva, na terasi prek puta palače gdi je negda bila stara pošta flašu sam platil ravno 17 kuna! Ne bum rekel kuliko je veleprodajna cena, ali ko mi je kriv, mogel sam si žeju rešiti z vodom.
No, vse vu svemu, Špancirfest mi se je zdopal kak i svi oni prešlih deset let. Bila mi je to prilika da se zidem z prijatelima z kojima se dugo nisam videl, da se španciram po vulicama v koje obično ne zahajam, da vidim naše slikare vu njihovoj vulici, da se (kak i drugi) navžijem koncertov sake fele, od onih električarskih do pravih međimurskih. A i cirkusantov i klavnov je bilo puno više nego obično. I bili su smešneši. Organizatorima treba čestitati na ne baš lahkomu poslu, a je li bu na kraju zišlo da je bilo sto i dvajsti ili sto i sedamdeset tisuč posetitelov – tak i tak je vsejedno. Bil je na Špancirfestu i cieli kup vuglednih političarov, kaj znači da je bilo ovih danov vu Varaždinu važno ne samo dojti nekaj videti, nego i biti viđeni...
No, ipak mi je žal kaj baš sako leto naši organizatori zmisliju kojekaj “originalnoga”, pak su sad za Korzo rekli da je to - dnevna soba Varaždina!? Ja bi rekel da je to bil “sedeč-fest”, kajti su ga skoro celoga zavzele ugostitelske terase, pak se z one velike pozornice skoro ništ nie moglo videti. Jedino se moglo fest čuti, jerbo je razglas bil tak našpranjeni da sam gotovo ogluhel. No, morti su ton-meštri bili plačeni po decibelima a ne po kvaliteti zvuka...
Žal mi je, takaj, da su i mažoretkinje ovo leto dobile samo komačec placa pred pozornicom, a negda su imale celoga defileja po Korzu. A Banusplac, gdi su špancireri negda imali ne samo lepu pozornicu nego i montažne tribine, sad je bil pretvoren vu “klopa-fest”, kajti je celi zgledal kak jedna velika krčma ili reštauracija, pak se za obadva placa more reči da su pravzaprav bili jeden veliki “biznis-fest”.
Sedeči na vuglu terase moje najdraže krčmice, gledel sam puno lepih gospih vu baroknim kostimima kak se ne samo španicraju nego i po Franjevačkomu placu popikavleju, hodeč vu cipelama z štiklama. Kaj su usput mrmlale vu sebi, ne bi komenteral, ali bi predložil da jedinu asfalteranu vulicu, a to je Pavlinska, drugo leto nazovemo “štikla-fest”. Morti drugo leto zmislimo nekakšno svečano otvorenje i zapiranje Špancirfesta, da se zna njegov početek i kraj.
A do onda si malo počinite noge, ako ste se našpancirali. Ja jesem!
Zvir:
http://varazdinske-vijesti.hr/3374/klopotec/spancirfest-je-presel?opcija=kolumnisti* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Preštimani gospon Klo
POTec - kajkavski call-um-nist z «Varaždinske vésti“ na tur-for-um-u
(vupisati
Klopotec vu iskalicu v desnomu gôrnomu čošku na sledeče stranice):
http://www.forumgorica.com/kajkavski/hr-kaj-ne-lepa-nasa-kajkavska-tiskajne/* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Kalman-Marica grófnő-Szép város KolozsvárVideo:
Kalman - GRÄFIN MARICZA - Komm mit nach Varasdin, 04:15
Kalman-Marica grófnő - Szép város Kolozsvár
Szilágyi Olga - Dániel Gábor
Opširnešě:
http://www.forum.gorica.hr/index.php/topic,2278.msg85330.html#msg85330
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Spot
Več tri dana varaždinske grupe
Pot*Pot Vec tri dana*
Plemenita
Občina