Autor Tema: Dober primer;  (Posjeta: 319698 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Dober primer;
« Odgovori #540 : Svibanj 07, 2015, 12:48:21 prijepodne »
Praktična pomoć pri ishođenju dozvola

25.4.2015
UO za provedbu dokumenata prostornog uređenja izdao je brošuru DOZVOLE ZA GRADNJU - INFORMATIVNI VODIČ. Preuzmite svoj primjerak.

Grad Karlovac je kroz Upravni odjel za poslove provedbe dokumenata prostornog uređenja izdao korisnu brošuru "Dozvole za gradnju - informativni vodič". Misao vodilja za izradu bila je namjera Grada Karlovca pomoći svim sadašnjim i budućim investitorima u lakšem snalaženju u značajnom broju važećih propisa.
- Od početka primjene nove regulative u području gradnje, svakog dana svjedočimo mnogobrojnim pitanjima naših građana, počevši s osnovnim pitanjem što se može graditi, do toga koja je dozvola potrebna da bi građevina bila legalna. Informativni vodič koncipiran je kao presjek zakonske regulative kroz svakodnevna pitanja koja nam građani postavljaju. U brošuri se nalaze sve informacije bitne za lakše razumijevanje materije, te a lakšu procjenu i shvaćanje koga je nužno angažirati u postupcima izdavanja dozvola. Ukoliko će naše stranke biti informiranije, i Odjelu će biti puno lakše doći do potrebne dokumentacije, a time i do bržeg rješenja na obostrano zadovoljstvo stranaka i Odjela, ističe nadležna pročelnica Marina Jarnjević mag. iur.
Kao što je navedeno u uvodu novog Informativnog vodiča, želja Grada Karlovca je da u zajedničkoj suradnji, u prosljeđivanju informacija i donošenju zaključaka te u konačnici akata za koje smo nadležni, budemo što brži, konkretniji i da svakome pojedincu možemo uručiti dokument koji znači legalnost građevine.
U svakom slučaju, VAŽNO JE BITI INFORMIRAN!
U nastavku preuzmite svoj primjerak "DOZVOLE ZA GRADNJU - INFORMATIVNI VODIČ"
http://www.karlovac.hr/news.aspx?newsID=3404&pageID=185


Podijeljeni „Bontončići“
 04.05.2015. – Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš podijelio je danas učenicima  IV. osnovne škole dio od dvije tisuće primjeraka brošure „Bontončić“, namijenjenu edukaciji mališana u svakodnevnom ophođenju s vršnjacima s posebnim potrebama. Dio je to projektnih aktivnosti u sklopu europskog projekta „ADORA - asistenti doprinose razvoju inkluzivne nastave“. Cilj mu je osigurati asistente u nastavi učenicima s teškoćama u savladavanju dnevnih obrazovnih i osobnih zadaća i uspostaviti interakciju s ostalim učenicima, a provodi se u 7 varaždinskih osnovnih škola. Vrijednost ovog projekta je 1.451.436,85 kune, a nositelj je Grad Varaždin. Iz ovog se projekta financira rad 32 asistenta u nastavi od njih 49, koliko ih je trenutno angažirano u varaždinskim školama i dječjim vrtićima. Uz ADORU, rad asistenata financira se i iz gradskog proračuna – njih petero za djecu u dječjim vrtićima te dvoje putem javnih radova.
http://www.varazdin.hr/hr/naslovnica/naslovnica-novosti/podijeljeni-bontoncici.html


Otvoren 9. „Strojarski izazov“
06. svibanj 2015.
 Deveti po redu „Strojarski izazov“ danas je službeno otvoren na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu. Riječ je o jedinstvenom događanju čiji je cilj promovirati strojarstvo te stvoriti čvrstu vezu između obrazovnih institucija i realnoga sektora.

Tema ovogodišnjeg „Strojarskog izazova“, koji se održava u organizaciji Strojarskoga fakulteta u Slavonskom Brodu i tvrtke Bilfinger Đuro Đaković Montaža d.o.o., je „Poduzetništvo“, jer razvijanje poduzetničkog proaktivnog razmišljanja, inovativnosti i sklonosti preuzimanju odgovornosti olakšava samozapošljavanje i zapošljavanje inženjera strojarstva. I ove se godine "Strojarski izazov" održava kao dvodnevna manifestacija s nizom zanimljivih predavanja u prvom danu. Tijekom drugog dana za studente i djelatnike fakulteta organizirana je stručna ekskurzija u Duna-Dráva Cement Kft. Beremend i Harburg-Freudenberger Belišće d.o.o..

Službenom otvorenju 9. „Strojarskog izazova“ je, uz predstavnike organizatora, Brodsko – posavske županije, brojne učenike, studente i gospodarstvenike, prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić.
http://www.slavonski-brod.hr/index.php/5512-otvoren-9-strojarski-izazov


06.05.2015.
Klaster poljomehanizacije najbolji u Hrvatskoj!

"Radite dvije najvažnije stvari: proizvodnju i izvoz!" naglasio je gradonačelnik Ivan Vrkić u svojoj čestitki Klasteru poljomehanizacije d.o.o. na priznanju za najbolji klaster i za najboljeg klaster menadžera u Hrvatskoj.

Gradonačelnik je primio direktora Klastera poljomehanizacije Željka Erkapića te predstavnike osnivača Klastera iz Osijeka – OLT d.d. i Eurometal d.o.o.. Za svoj rad Klaster poljomehanizacije dobio je nekoliko vrlo vrijednih priznanja, a ovom prigodom ističemo proglašenje najboljim klasterom i klaster menadžerom u Hrvatskoj, od strane Vlade RH i Ministarstva poduzetništva i obrta, na XIX. Nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je održano od 16. – 18. travnja u Petrčanima.
 Strukturiranje i organiziranje Klastera poljomehanizacije započelo je krajem 2006. godine u okrilju Hrvatske udruge poslodavaca, Nacionalnog centra za klastere. Inicijalna sredstva koja su omogućila realizaciju te inicijative bila su sredstva EU kroz projekt CEE Cluster Network, zatim sredstva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) te sredstva regionalne i lokalne zajednice, odnosno sredstva Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Do srpnja 2009. godine klaster djeluje i razvija se pod imenom Hrvatski klaster poljomehanizacije unutar HUP NCK, a nakon 14. srpnja kada je registriran na Trgovačkom sudu u Osijeku rad nastavlja kao Klaster poljomehanizacije d.o.o..
 Osnivači Klastera poljomehanizacije d.o.o. su: OLT d.d. – Osijek, Eurometal d.o.o. – Osijek, Hittner d.o.o. – Bjelovar, Gramip d.o.o. – Dubrava, POD d.o.o. – Dežanovac, Hidraulika d.d. – Kutina, Labinprogres TPS d.o.o. – Labin i Pecka d.o.o. – Markovac Našički. Osim navedenih društava, kao članovi i pridruženi članovi Klastera su društva, znanstvene institucije i institucije za promicanje poduzetništva i inovacija, tako da Klaster kroz ugovore o trajnom konzorciju, kao i kroz ugovore o poslovnoj suradnji u ovom trenutku ukupno broji 23 članice.
Klaster poljomehanizacije organiziran kao industrijski klaster te okuplja najistaknutije proizvođače poljoprivredne mehanizacije u RH. Naravno da po svojoj prirodi klaster kao interesno udruženje ima za cilj okupiti što veći broj članica koje mogu kroz sudjelovanje i članstvo u klasteru bolje iskoristiti svoje radne potencijale i povećati svoju tržišnu vidljivost te na taj način i participirati u povećanju tržišnog udjela. Nadalje, Klaster poljomehanizacije također je s uspjehom završio proces certifikacije za dobivanje „Bronze Label“ certifikata u EU projektu „Cluster Excellence“ (Klasterska izvrsnost), što Klasteru poljomehanizacije dodatno omogućuje bolje pozicioniranje i vrednovanje u daljnjem EU povezivanju, kao i sudjelovanju u različitim klasterskim inicijativama, EU projektima i EU fondovima.
http://www.osijek.hr/index.php/cro/Novosti/Klaster-poljomehanizacije-najbolji-u-Hrvatskoj!
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Dober primer;
« Odgovori #541 : Svibanj 07, 2015, 12:53:15 prijepodne »
U Virovitici otvoreni radovi na izgradnji Panonskog drvnog centra kompetencija – EU projekta vrijednog čak 45 milijuna kuna

U virovitičkoj Poduzetničkoj zoni II otvoreni su radovi na izgradnji zgrade Panonskog drvnog centra kompetencija realiziranog iz Strukturnih fondova EU. Najveća vrijednost realizacijom ovog projekta, kako su naznačili gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, župan Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić bit će povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora na svjetskom tržištu. Vrijednost projekta iznosi 45 milijuna kuna i prema riječima zamjenika ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Jakše Puljiza, koji je također nazočio otvorenju, radi se o trenutno najvećem projektu koji je odobrila Europska unija. Izvođač radova bit će tvrtka Lavčević-inženjering iz Splita, a završetak radova planiran je kroz 12 mjeseci. Projekt predstavlja uspješan primjer suradnje znanstvenika, lokalne zajednice i industrije jer su Virovitičko-podravskoj županiji partneri na projektu VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, zagrebački Šumarski fakultet i Institut Ruđer Bošković. Panonski drvni centar kompetencija pružat će usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u Hrvatskoj i regiji, i to u svim fazama razvoja finalnih proizvoda od drva, odnosno proizvoda s većom dodanom vrijednošću, s naglaskom na inovacije. Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije prema malim i srednjim poduzetnicima, te usluge izrade prototipa inovativnih proizvoda od drva, uslugu dizajna proizvoda, dizajna pakiranja za proizvode od drva i proizvode pratećih industrija, zatim usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki, a zapošljavat će šest djelatnika visoke stručne spreme.
http://www.virovitica.hr/2015/05/u-virovitici-otvoreni-radovi-na-izgradnji-panonskog-drvnog-centra-kompetencija-eu-projekta-vrijednog-cak-45-milijuna-kuna/


Održan zbor građana Mjesnog odbora Korija
 Gradonačelnik Ivica Kirin održao je sa svojim suradnicima, gradskim pročelnicima i direktorima gradskih tvrtki, zbor građana u Koriji. ...
http://www.virovitica.hr/2015/04/odrzan-zbor-gradana-mjesnog-odbora-korija-2/

Održan zbor građana gradskih Mjesnih odbora
http://www.virovitica.hr/2015/04/odrzan-zbor-gradana-gradskih-mjesnih-odbora/

Održan Zbor građana u Čemernici – najavljeni novi projekti
 U mjesnom domu u Čemernici u nazočnosti gradonačelnika Ivice Kirina te gradskih pročelnika i direktora gradskih poduzeća održan je redoviti godišnji Zbor građana. ...
http://www.virovitica.hr/2015/05/zbor-gradana-u-cemernici-najavljeni-novi-projekti/

Na Zboru građana u Sv. Đuruđu najavljeno skoro postavljanje kanalizacije u svim odvojcima
http://www.virovitica.hr/2015/05/gradonacelnik-ivica-kirin-na-zboru-gradana-u-sv-durudu-izmedu-ostalog-najavio-skoro-postavljanje-kanalizacije-u-svim-odvojcima/

Zbor građana u Golom Brdu – stiže kanalizacija u dvije brdske ulice
http://www.virovitica.hr/2015/05/zbor-gradana-u-golom-brdu-stize-kanalizacija-u-dvije-brdske-ulice/
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Dober primer;
« Odgovori #542 : Svibanj 17, 2015, 11:09:19 poslijepodne »
FOTO Vlastito cvijeće otvara radna mjesta: Gorica kod Kušanca pokreće proizvodnju cvijeća, posao će dobiti osobe s invaliditetom
13. svibnja 2015.
U Velikoj Gorici kreće projekt „Hortubuz”, koji će osobama s invaliditetom olakšati ulazak u svijet rada, ali biti im i značajna hortikulturna terapija. Nedaleko groblja u Kušancu Grad će izgraditi dva plastenika od 600 m2 , a cvijeće će saditi i na 10.000 m2 otvorenog prostora.
 – Znači, sve u jednoj razini, sa pokretnim objektima kako ne bi trebalo ishoditi posebne dozvole i nadam se da ćemo većinu sredstva povući iz fondova Europske unije – kaže direktor VG komunalca, Dragan Perić.
...Dovršetak velikogoričkog projekta „Hortubuz” i postavljanje plastenika u Kušancu,, iz VG komunalca najavljuju već za iduću godinu.
http://www.kronikevg.com/foto-vlastito-cvijece-otvara-radna-mjesta-gorica-kod-kusanca-pokrece-proizvodnju-cvijeca-posao-ce-dobiti-osobe-s-invaliditetom/


Milijunski grad uspješan i u poljoprivredi
 Grad Beč upravlja s 3.000 hektara obradivih površina i 60 hektara vinograda
 Bečko je gradsko šumarsko i poljoprivredno poduzeće krajem 2014. godine objavilo poziv za iznajmljivanje obradivih površina građanima na svom ekološkom imanju u 22. gradskom okrugu (Lobau).
 Građanima se svako proljeće za ekološki uzgoj povrća iznajmljuju parcele od 40 tj. 80 kvadratnih metara po cijeni od 60 odnosno 120 eura, a krajem listopada brigu o tim površinama ponovno preuzima gradsko poduzeće i priprema zemlju za narednu sezonu.
 Grad Beč koji trenutno broji 1,8 milijuna stanovnika posjeduje naime jedno od najvećih poljoprivrednih poduzeća u Austriji (Forstamt und Landwirtschaftsbetrieb der Stadt Wien) koje upravlja s 2.000 hektara obradivih površine, 1.000 hektara predviđenih za organsku proizvodnju voća i povrća te 60 hektara vinograda.
 Beč je ujedno i jedini glavni grad na svijetu koji zahvaljujući vlastitim vinogradima proizvodi vino.
 U osnovne se zadatke bečkog gradskog poljoprivrednog poduzeća ubraja proizvodnja žitarica i povrća za gradske bolnice, dječje domove i vrtiće te proizvodnja za neovisno opskrbljivanje stanovništva hranom u kriznim vremenima. Tako Grad godišnje proizvede 3.500 tona pšenice, 500 tona krumpira i 3.000 tona ostalog povrća.
http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/milijunski-grad-uspjesan-i-u-poljoprivredi

Prodaj! Prodaj! Prodaj! Prodaj stane, zemlu, firme, se prodaj. Ti neznaš, Mi znamo...
wwwg tablice

Offline kuntakinte

 • Jezerača
 • ******
 • Postova: 7436
 • Karma: +0/-0
 • ...besposleni internetski masturbator...
Odg: Dober primer;
« Odgovori #543 : Srpanj 14, 2016, 02:07:39 prijepodne »
Predstavljen nacrt projekta eko kupališta u Čazmi
 U Gradskoj upravi u Čazmi u ponedjeljak, 27. lipnja predstavljen je nacrt projekta eko kupališta koje bi se trebalo graditi u Čazmi. Riječ je o prvom takvom u Republici Hrvatskoj, a po uzoru na prvo eko-kupalište u Sloveniji, u Radlju ob Dravi. Predstavili su ga predstavnici projektantske tvrtke “Objem narave” iz Slovenije, kreatori slovenskog kupališta i autori mnogih drugih sličnih projekata. Za buduće kupalište u Čazmi osmislili su jedinstven projekt uklopljen u prostor središta grada, iskoristivši pritom prirodno okruženje, čime su smanjeni i troškovi gradnje. Po predloženom nacrtu, kupalište bi se sastojalo od bazena površine 1800 četvornih metara i pratećim sadržajima – terenima za odbojku na pijesku, dječjim igralištem, ugostiteljskim objektom, sanitanim čvorom, drvenim platoima za sunčanje i drugim sadržajima. Projekt je jedinstven, prilagođen terenu na kojem će se graditi, s posebnostima koji se ne mogu naći nigdje drugdje.
 Prednost ekološkog kupališta je jeftinije održavanje, budući da za to nisu potrebna kemijska sredstva, nego se voda pročišćava u tzv. regeneracijskim zonama. Potrebna je i znatno manja količina električne energije za pogon crpki, nego što je to slučaj u konvencionalnim bazenima. Kupališna sezona trajala bi prilično dugo: “Budući da nacrt eko-kupališta predviđa plitak dio namijenjen djeci, dubine do 30 cm, i dio za neplivače, do 130 cm, a voda stalno kruži, ovaj plitki dio, koji će se brzo zagrijavati, grijat će cijeli bazen”, naglašava Tadej Volčanšek, jedan od projektanata.
 Ovako zamišljeno kupalište također je višenamjensko i moguće ga je koristiti tijekom cijele godine za razne sadržaje – od klizališta, ukoliko vrijeme bude pogodno, preko različitih dječjih kampova ili umjetničkih kolonija do sportskih natjecanja i raznih priredbi. “Radlje ob Dravi već tri godine ima ovakvo kupalište i ono je jedan tradicionalno skijaški gradić preporodilo i turistički unaprijedilo, a vjerujemo da bi takve dobrobiti mogle biti i za Čazmu, pogotovo što su naše prirodne predispozicije za njegovu gradnju još bolje”, zaključio je gradonačelnik, Dinko Pirak.

28 lipnja, 2016
http://www.cazma.hr/vijesti/predstavljen-nacrt-projekta-eko-kupalista-u-cazmi/

-

V Radljah ob Dravi uredili prvo naravno kopališče v Sloveniji
Radlje ob Dravi, 03.08.2014
http://www.24ur.com/novice/slovenija/v-radljah-ob-dravi-uredili-prvo-naravno-kopalisce-v-sloveniji.html

1.3 mil. € / 50% EUF

-

http://www.sktmradlje.si/vodni_park_radlje_ob_dravi

-

Objem narave d.o.o. - Naravno kopališče Radlje od Dravi
Datum objavljivanja: 9. lis 2014.
Objem narave d.o.o. je izvedlo prvoj javno naravno kopališče v Sloveniji.
https://www.youtube.com/watch?v=ICFC58ay2Ys
wwwg tablice