Autor Tema: Prebrani elektronski listi  (Posjeta: 410552 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

shaka zulu

 • Gost
Prebrani elektronski listi
« : Rujan 10, 2009, 10:06:08 poslijepodne »
Gradski proračun u minusu!
10.09.2009. :: 17:05

Gradski je Proračun s početkom rujna u minusu milijun kuna.

Kazao je to na sjednici Kabineta gradonačelnika, pročelnik Upravnog odjela za financije Damir Borić.

Naime, gradski je proračun s početkom rujna ostvario prihode od oko 134 milijuna kuna, a rashodi su na razini 135 milijuna.

U odnosu na prvih šest mjeseci kada je manjak bio 18,3 milijuna kuna, minus je znatno smanjen, ali nas očekuje još problema koji će se rješavati novim rebalansom - najavio je Borić.

Gradonačelnik Dinko Pintarić kazao je kako novi rebalans želi ostavriti uz uvjet očuvanja osnovnih pretpostavki komunalnog i društvenog standarda te da se uspješno okončju pregovori sa sindikatima oko smanjenja plaća.

(imp)
http://www.radiosisak.hr/index.php?page=article&article_id=1228

shaka zulu

 • Gost
Kosor zatražila analizu ugovora s MOL-om
« Odgovori #1 : Rujan 10, 2009, 10:41:11 poslijepodne »
NE ZNA ŠTO JE U NJIMA
Kosor zatražila analizu ugovora s MOL-om

Navodno čak ni ministar financija Ivan Šuker, koji je do 2008. godine bio predsjednik NO Ine, ne zna sadržaj ugovora Ine i MOL-a.
Premijerka Jadranka Kosor zatražila je provjeru i stručnu analizu triju ugovora koje je, s mađarskim Molo, potpisao Damir Polančec u ime Vlade, javlja Jutarnji list.

Tim ugovorima MOL je postao najveći dioničar Ine s udjelom od 47,5 posto dionica, no premijerka, ali ni ostali članovi Vlade nisu bili upoznati sa sadržajem ugovora koje je Polančec potpisao.

Navodno čak ni ministar financija Ivan Šuker, koji je do 2008. godine bio predsjednik NO Ine, nije znao za sadržaje ugovora. Upravo zbog toga Kosor je zatražila njihovu provjeru, te je dala rok od nekoliko dana da joj se ugovori obrazlože, odnosno objasni njihov sadržaj.

Detalje ugovora znali samo Sanader i Polančec

Da postoji nešto trulo u svezi Ine, premijerka je dala naslutiti nakon zadnjeg poskupljenja naftnih derivata za koje je predsjednica Vlade doznala tek iz medija.

Nakon tog događaja Kosor se počela zanimati za ugovore s MOL-om, pa je od Ministarstva gospodarstva zatražila sve dokumente. Kako se navodi, navodno su o detaljima ugovora saznanja imali samo Polančec i bivši premijer Ivo Sanader.
http://www.javno.com/hr-hrvatska/kolnici-su-mokri-i-skliski-u-vecem-dijelu-zemlje_232080

Klepetinja... >:(

shaka zulu

 • Gost
Asfalterajne ceste Mraclin - Buna
« Odgovori #2 : Rujan 11, 2009, 09:44:52 poslijepodne »
srijeda, rujan 9, 2009
Napokon do Grofa i nazaj poprečki asfaltom
 Normalno da ne mora biti samo do tam, more se i v berbu za teri dan, do još ni posekel trse. Uglavnom prema Male Bune od Mraclina sad se bude dolazilo sam tak, za par minuti, čak i z beciklinom, a o potencijalu novega asfalta za isprobavanje mogučnosti kakvih drugih prevoznih sredstvov da uopče ne govorim. No vredi upozoriti na oprez, jer skoči li vam srna pred motor ili na šoferšajbu ili bilo teri dio auta nebute se dobro proveli. Pamet v glavu!
http://www.mraclin.bloger.hr/

shaka zulu

 • Gost
Elektroničke kartice i nova naplata zamjenjuju pokaze
« Odgovori #3 : Rujan 12, 2009, 02:38:14 poslijepodne »
Elektroničke kartice i nova naplata zamjenjuju pokaze
Novi sustav naplate prijevoza koji podrazumijeva korištenje elektroničkih kartica umjesto starih pokaza počinje se uvoditi 1. rujna. Naime, od tog datuma Holdingova podružnica ZET zaprima zahtjeve za izradu novih pretplatnih kartica za đake i studente. Cilj je da se u nadolazećem razdoblju stari pokazi zamijene novim karticama čime bi se osuvremenio način plaćanja vožnje u ZET-ovim tramvajima i autobusima. Da bi se pri predavanju zahtjeva izbjegle gužve, ZET poziva građane da nove kartice zatraže što prije, a zahtjevi za njihovo izdavanje mogu se preuzeti na prodajnim mjestima podružnice i na internetskoj stranici www.zet.hr. Za izdavanje osnovnoškolske, srednjoškolske i studentske pretplatne karte potrebno je ZET-u predati ispravno popunjen zahtjev, na kojem je istinitost navoda ovjerila mjerodavna škola ili fakultet, te fotografiju veličine 3 puta 3,5 centimetara koja ne bi smjela biti starija od šest mjeseci. Također, fotografija na poleđini mora biti ovjerena pečatom obrazovne ustanove, s time da je pola pečata na fotografiji, a pola na samom zahtjevu.

Osnovnoškolci i srednjoškolci predaju zahtjev ovjeren u matičnoj školi, a studenti uz ovjeren zahtjev predaju na uvid i osobnu iskaznicu i indeks s upisanim semestrom tekuće godine.
Što se tiče izdavanja pretplatnih kartica, iz ZET-ova odjela za odnose s javnošću obavještavaju da na njih nemaju pravo studenti nakon navršene 21. godine života, redovni studenti koji su izgubili studentska prava, studenti poslijediplomskog studija, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola i bilo kakvih tečajeva te osobe koje su u radnom odnosu. Đaci i studenti koji nisu iz Zagreba nego iz Velike Gorice, Zaprešića ili općina Stupnik, Bistra i Luka dužni su zahtjeve još ovjeriti u poglavarstvu svoga grada ili općine. Nakon što se zahtjev napokon preda, pretplatnik će dobiti potvrdu s kojom će ostvarivati pravo na prijevoz dok mu kartica ne bude izrađena. Na potvrdi će biti datum kada korisnik može doći po svoju karticu ili mu se ona po želji može dostaviti na kućnu adresu.

Cijena izrade kartice je 30 kuna i plaća se prilikom podnošenja zahtjeva, a kartica će se moći koristiti tri godine, bez obzira postane li đak u to vrijeme student ili radnik. U razdoblju od tri i pol godine kartica će se moći nadopunjavati takozvanim mjesečnim ili godišnjim pretplatnim kuponima koji su pohranjeni u čipu kartice, a ti kuponi uvjet su da bi kartica mogla valjano funkcionirati. Podsjetimo, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić prije nešto više od tri mjeseca, kada se novi način naplate tek najavljivao, kazao je kako će se raditi o beskontaktnim magnetskim karticama, a naplata će se vršiti pomoću aparata, takozvanih validatora. Kartica će se u vozilu primjenjivati na sljedeći način: nakon ulaska u vozilo putnik provlači svoju karticu uz automat i pritom se od njenog ukupnog iznosa oduzme cijena vožnje u jednom smjeru.

Sanja Torbica
http://www.vjesnik.hr
http://www.novi-zagreb.info/2009/08/30/elektronicke-kartice-i-nova-naplata-zamjenjuju-pokaze/

shaka zulu

 • Gost
Zagreb pokreće Studij domovinske sigurnosti
« Odgovori #4 : Rujan 12, 2009, 02:39:00 poslijepodne »
Zagreb pokreće Studij domovinske sigurnosti
U Zagrebu će se pokrenuti studij domovinske sigurnosti namijenjen cijeloj regiji, najavio je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama. Studij bi mogao biti pokrenut već iduće akademske godine, a plan za osnivanje studija osmišljen je na Sveučilištu u Colorado Springsu. Program bi trebali napraviti zajedničkim snagama, a osnivanje studija financirali bi Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište iz Colorado Springsa.

- Studij bi bio nadogradnja na ostale studije, pa tako i na stručni studij za upravljanje kriznim situacijama na Veleučilištu u Velikoj Gorici. Taj stručni studij već su pohađali naši vatrogasci i policajci – objasnio je Kalinić.

Nuklearne i kemijske katastrofe prijete Hrvatima
- Studij domovinske sigurnosti na Sveučilištu u Zagrebu bio bi na engleskom jeziku jer je namijenjen svima u regiji, budući da zasad takvog nema. Nositelji kolegija za neke predmete bit će s američkog sveučilišta, a neki će biti naši. Cilj je da kroz koju godinu budu sve naši profesori. Program moramo razraditi do Nove godine – dodao je Vladimir Šimović, dekan Učiteljskog fakulteta koji je u Colorado Springs otputovao u ime zagrebačkog Sveučilišta.

Ipak, program neće biti doslovno kopiran jer Amerika i Hrvatska nisu iste zemlje i ne muće ih isti problemi. Naime, u Americi je naglasak na terorizmu, dok su kod nas izvjesnije nuklearne ili kemijske katastrofe.

http://www.javno.com
http://www.novi-zagreb.info/2009/08/18/zagreb-pokrece-studij-domovinske-sigurnosti/

shaka zulu

 • Gost
USKOK i policija istražuju Dalekovod
« Odgovori #5 : Rujan 13, 2009, 04:00:55 poslijepodne »
USKOK i policija istražuju Dalekovod

Zbog štetnih ugovora sklopljenih s hrvatskim javnim poduzećima HEP i HAC policija i USKOK provode kriminalističku obradu nad tvrtkom Dalekovod d.d. Istraga je fokusirana na ugovore o gradnji trafostanica na trasi autoceste Zagreb-Split za koje je HAC 2006. g. Dalekovodu isplatio iznos od milijarde i 50 milijuna kuna, doznaje Jutarnji list.

Valja napomenuti kako je iste trafostanice godinu dana poslije HEP otkupio od HAC-a po cijeni od 300 milijuna kuna, premda se vještačenjem HEP-ovih stručnjaka otkrilo da vrijednost sagrađenih trafostanica ne prelazi 150 milijuna kuna. Istraga Ravnateljstva policije pokušava otkriti zbog čega je HEP otkupio trafostanice od HAC-a po cijeni koja je dvostruko veća od realne, kao i to zbog čega je za iste trafostanice HAC isplatio Dalekovodu nevjerojatnih milijardu i 50 milijuna kuna.

Mravak potvrdio istrage

Odgovor, tvrdi Jutarnji list, leži u 50 tomova knjige troškova koje je Dalekovod tijekom 2006. ispostavio HAC-u, a koje će vještačiti nezavisna stručna tijela. Po uzoru na slučaj MORH-ovi kamioni, DORH i Ravnateljstvo policije angažirat će autonomnu ekspertnu ustanovu kako bi se ustanovilo je li Dalekovod troškove uvećavao i do 10 puta.

Prema podacima kojima raspolaže Jutarnji list, HAC je poduzeću Dalekovod d.d. od 2003. isplatio ukupno 4,3 milijarde kuna. U tom je razdoblju tvrtka Dalekovod s javnim poduzećima sklopila poslove vrednije od milijardu eura.

Najzanimljivija je priča o tvrtki osnivaču i vodećem dioničaru Dalekovoda, tvrtki CTG d.o.o. iz Zagreba, o kojem se u poslovnim krugovima ne zna gotovo ništa osim da je vlasnik 15,9 posto dionica Dalekovoda. Zastupa ga izvjesna Milka Žnidaršić kao jedini član Uprave, piše Jutarnji list. Sjedište joj je u dvosobnom stanu veličine 65 m2 na zagrebačkim Srednjacima br. 10, u zgradi na kojoj ni na pročelju ni među imenima stanara nema traga poduzeću pod imenom CTG d.o.o. Uvidom u vlasnički list vidljivo je da su vlasnici izvjesni Branko Poljak i Lidija Poljak Skansi. Branko Poljak ima 71 godinu i umirovljenik je, kao i njegova supruga, i u rodbinskim su odnosima s Damirom Skansijem, financijskim direktorom Dalekovoda, otkriva Jutarnji.

Umirovljeni Branko Poljak figurira i kao direktor još tri poduzeća koja se vezuju uz Dalekovod: BKM Partneri d.o.o., KLT Partneri d.o.o. i Credos Consult d.o.o. Prve dvije tvrtke mogu se pronaći  na službenim web stranicama Dalekovoda, gdje ih se povezuje s tvrtkom CTG d.o.o. i naziva osnivačima i ključnim dioničarima Dalekovoda. Uvidom u sudski registar trgovačkih društava list je otkrio da obje tvrtke više ne posluju, premda su preko njihovih računa prelazili iznosi od više stotina milijuna kuna. Kao kupac i objedinitelj BKM-a i  KLT-a pojavljuje se Credos Consult d.o.o., čiji je direktor Branko Poljak i koji se bavi poslovnim konzaltingom.

I ta je tvrtka prijavljena na adresi u Srednjacima 12, na kojoj opet nema ni traga njezina postojanja. Na Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirane su još tri tvrtke pod imenom Credos: Credos d.o.o., Credos Ulaganja d.o.o. i Credos Upravljanje d.o.o. Sve tri se bave poslovnim konzaltingom, a vlasnici i članovi Nadzornog odbora su im Damir Skansi, dr. Darko Tipurić i njihove supruge.

Brokerska kuća Credos d.o.o. savjetnik je mnogih hrvatskih političara i članova uprava naših javnih poduzeća.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=47951&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=8144197b33

shaka zulu

 • Gost
419 novih doktora znanosti
« Odgovori #6 : Rujan 13, 2009, 04:01:28 poslijepodne »
419 novih doktora znanosti

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu održana je svečana promocija novih 419 doktora znanosti.

 Doktori su pohađali jednu od 28 sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te dva sveučilišna interdisciplinarna poslijediplomska studija.

 Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš podsjetio je kako od rujna prošle godine na sveučilištu obnavljaju tradiciju javne promocije doktora znanosti. Na taj način žele javnosti predstaviti njihov istraživački, znanstveni i umjetnički potencijal.

 Današnjom svečanošću u HNK-u, u posljednjih godinu dana na najvećem hrvatskom sveučilištu, promovirano je gotovo tisuću novih doktora, a od početka ovakvog načina promocije 1877. godine u znanstveno zvanje doktora promovirano je više od 11 tisuća ljudi.

 Podaci pokazuju da se na globalnoj sceni velike razvojne skokove postizale samo one zemlje koje su znale prepoznati važnost mladih kadrova sa znanjima i kompetencijama kao pokretačima ubrzanog gospodarskog i društvenog razvoja, rekao je rektor Bjeliš.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=48116&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=6fc6a9f4b6

Offline Rožica-ljutibijes

 • Skoro pa pravi član
 • ***
 • Postova: 235
 • Karma: +2/-0
Odg: Prebrani elektronski listi
« Odgovori #7 : Rujan 13, 2009, 04:47:43 poslijepodne »
USKOK i policija istražuju Dalekovod

.............

Umirovljeni Branko Poljak figurira i kao direktor još tri poduzeća koja se vezuju uz Dalekovod: BKM Partneri d.o.o., KLT Partneri d.o.o. i Credos Consult d.o.o. Prve dvije tvrtke mogu se pronaći  na službenim web stranicama Dalekovoda, gdje ih se povezuje s tvrtkom CTG d.o.o. i naziva osnivačima i ključnim dioničarima Dalekovoda. Uvidom u sudski registar trgovačkih društava list je otkrio da obje tvrtke više ne posluju, premda su preko njihovih računa prelazili iznosi od više stotina milijuna kuna. Kao kupac i objedinitelj BKM-a i  KLT-a pojavljuje se Credos Consult d.o.o., čiji je direktor Branko Poljak i koji se bavi poslovnim konzaltingom.

I ta je tvrtka prijavljena na adresi u Srednjacima 12, na kojoj opet nema ni traga njezina postojanja. Na Trgovačkom sudu u Zagrebu registrirane su još tri tvrtke pod imenom Credos: Credos d.o.o., Credos Ulaganja d.o.o. i Credos Upravljanje d.o.o. Sve tri se bave poslovnim konzaltingom, a vlasnici i članovi Nadzornog odbora su im Damir Skansi, dr. Darko Tipurić i njihove supruge.

Brokerska kuća Credos d.o.o. savjetnik je mnogih hrvatskih političara i članova uprava naših javnih poduzeća.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=47951&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=8144197b33


Imamo HITROREZ, pa to je njihov posao, brzo, učinkovito posredovanje u poslovanju, heh...

shaka zulu

 • Gost
Članstvo u HDZ-u je sramota, a bijeg recept za pobjedu
« Odgovori #8 : Rujan 13, 2009, 11:49:56 poslijepodne »

shaka zulu

 • Gost
Što je premijerka obećala Sloveniji
« Odgovori #9 : Rujan 14, 2009, 10:12:27 poslijepodne »
Što je premijerka obećala Sloveniji

Obećanje Pahoru ne isključuje mogućnost izlaska na Sud u Haagu

Premijerka Kosor je pokrila sva područja nemara pregovarača koji su se pozivali na dokumente na koje su se vezivale karte ili drugi sporni materijali i tako potpuno smirila Ljubljanu. Istodobno ni na koji način nije oštetila Hrvatsku. Obećanje Pahoru ne isključuje mogućnost izlaska na Sud u Haagu.
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,11,,176034.jl

shaka zulu

 • Gost
‘Otkaz onome koji kaže bilo što o HEP-u’
« Odgovori #10 : Rujan 14, 2009, 10:13:08 poslijepodne »
‘Otkaz onome koji kaže bilo što o HEP-u’
Brojne afere koje su u posljednje vrijeme isplivale u javnost nagnale su upravu HEP-a da akcijom zastrašivanja pokuša kontrolirati radnike
http://jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,9,13,,176204.jl

shaka zulu

 • Gost
Tajnoviti uspon jednog bezveznog činovnika
« Odgovori #11 : Rujan 14, 2009, 10:14:27 poslijepodne »
Tajnoviti uspon jednog bezveznog činovnika
Vidošević i njegovi posjeduju milijarde i to ne može biti objašnjeno s onih pet milijuna koliko smo izračunali da je službeno zaradio. Takvim pojavama u svijetu se bavi FBI
http://www.jutarnji.hr/komentari/kolumne/clanak/art-2009,9,12,,175969.jl

shaka zulu

 • Gost
Kineskinja živjela s metkom u glavi 42 godine
« Odgovori #12 : Rujan 16, 2009, 10:31:19 poslijepodne »
Kineskinja živjela s metkom u glavi 42 godine

Kineskinja koja je patila od teških glavobolja otkrila je uzrok svojih boli. U njezinoj se glavi nalazio metak zalutao prije 42 godine.
---
Huo Guoying žalila se na glavobolje dvije trećine svoga života. I ranije se tužila na snažnu bol, no početkom ove godine patnje su postale nesnosne i njezina je obitelj ustrajala u zahtjevu da potraži pomoć. Liječnici su napokon 65-godišnju Kineskinju uputili na rendgen. Snimka je pokazala 3,3 cm dugačak metak koji se nalazio s bočne strane lice, odmah pokraj uha. Zbunjena žena nije imala pojma ni kada je ranjena, ni kako se streljivo ondje našlo.

Pretpostavlja da je do ozljede došlo tijekom kineske kulturne revolucije 1967. godine, kada su revolucionari za vrijeme demonstracija pucali iz pištolja, a ona se našla u blizini. Rana na licu je zacijelila, a ona nikada nije posumnjala da je riječ o bilo čemu drugome osim površinske ozljede.

Huo Guoying je operirana, metak je odstranjen i sada se na radost obitelji oporavlja u svome domu u Chongqingu. Tablete protiv bolova postale su prošlost, kao i kineska revolucija koja je rezultirala desetljećem političkih nemira, kaosa i ubojstava u čitavoj Kini.


Izvor: Jutarnji.hr

shaka zulu

 • Gost
Urinirajte pod tušem!
« Odgovori #13 : Rujan 16, 2009, 10:32:14 poslijepodne »
Urinirajte pod tušem!

Iako su vas još od malena učili da je pražnjenje mjehura za vrijeme tuširanja gadna i prostačka navika, ekolozi danas apeliraju da počnete s prakticiranjem iste i tako štedite vodu i čuvate planet.
---
Nova reklama brazilske udruge za očuvanje prirode potiče ljude da uriniraju pod tušem ne bi li tako štedjeli vodu i sačuvali prašume.

Animirana TV reklama udruge SOS Mata Atlantica prikazuje niz različitih likova, preko Normana Batesa iz Psiha i vanzemaljca do King Konga kako mokre pod tušem.

Glasnogovornica ove organizacije Adriana Kfouri kaže da je riječ o reklami koja ''na šaljiv način želi upozoriti na ozbiljan problem.''

U video klipu se ističe da se svakim ispiranjem WC školjke nakon nužde troši 12 litara vode, što bi značilo da ako smanjite broj olakšavanja u zahodsku školjku za samo jedan na dan, godišnje će te uštedjeti čak 4380 litara vode.

Reklamu pogledajte ovdje.
SOS Mata Atlântica | Xixi no Banho #2

Izvor: netPortal

shaka zulu

 • Gost
U Sisku groblje uređuju zatvorenici
« Odgovori #14 : Rujan 16, 2009, 10:37:39 poslijepodne »
U Sisku groblje uređuju zatvorenici
(16.09.2009.)
 
 Danas se potpisuje Ugovor o pružanju usluga obavljanja pomoćnih radova između Okružnog zatvora Sisak, Gradskih groblja Viktorovac d.o.o. i Grada Siska. Ovim će se Ugovorom, prvim takvim na području Sisačko-moslavačke županije, na Gradskim grobljima Viktorovac zaposliti zatvorenici sisačkog zatvora, koji će obavljati radove na uređenju groblja uoči blagdana Svih Svetih.Potpisivanju će prisustvovati gradonačelnik Dinko Pintarić, njegov zamjenik Drago Martinac, upraviteljica Okružnog zatvora Sisak Renata Šoher i direktorica Gradskih groblja Viktorovac d.o.o. Ksenija Vrebac.

(Izvor: www.sisak.info, Foto: www.destinacije.com)
http://www.rtl-radio.hr/default/news.php?kat_id=33&news_id=4039#4039