Autor Tema: Velečasni Dragutin (48) žene spašava iz pakla prostitucije  (Posjeta: 8319 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Stjepan

 • Administrator
 • Jezerača
 • *****
 • Postova: 1910
 • Karma: +8/-2
 • Spol: Muški
Velečasni Dragutin (48) žene spašava iz pakla prostitucije
« : Prosinac 07, 2010, 09:43:27 poslijepodne »
http://www.24sata.hr/ponos-hrvatske/velecasni-dragutin-48-zene-spasava-iz-pakla-prostitucije-201390

Ženama koje se prodaju na ulici velečasni Dragutin Goričanec plaća njihovo vrijeme kao da su s mušterijom pa zato, kaže, nije imao problema s njihovim svodnicima

Muškarac sa šiltericom i u kišnoj kabanici prilazi ženi u Gajevoj. Hladna je i kišovita večer, a iscrpljena žena nudi mu svoje tijelo. Ne oklijeva nego joj odmah daje 200 kuna. On je svećenik, a ona prostitutka. No seksa nema.
Muškarac sa šiltericom i u kišnoj kabanici prilazi ženi u Gajevoj. Hladna je i kišovita večer, a iscrpljena žena nudi mu svoje tijelo. Ne oklijeva nego joj odmah daje 200 kuna. On je svećenik, a ona prostitutka. No seksa nema.
Velečasni Dragutin Goričanec (48) ne traži sirove strasti nego nudi utjehu. S prostitutkama razgovara i nagovara ih da prestanu s tim poslom. Nadahnut pričom o pokajnici Mariji Magdaleni odlučio je grešnice izvoditi na pravi put. Drugi ih gledaju s požudom ili prezirom, no on u njima vidi samo nesretna ljudska bića kojima treba pomoć.
- Ne bojim se makroa, za sat vremena razgovora ženama platim. One svoje zarade, a ja ih približim spasu - kaže uporni velečasni.
Dvaput je uspio, s tri prostitutke još pregovora. Posljednjoj je prišao prije dva mjeseca. Nakon što je s njom razgovarao više je nije viđao u Gajevoj. No to još, kaže, ne znači da se uistinu maknula s ulice. U Božju misiju kreće iz Caritasovih kontejnera kraj Ivanje Reke. Ondje živi i djeluje kroz udrugu Job koja pomaže invalidima. U Zagreb putuje u plavobijelom “fići” starom 17 godina. Obiteljima spašenih nastavio je, u skladu s mogućnostima, davati novac, hranu i odjeću.

Kako bi vjernici dolazili na misu, kupio je autobus

Dok je bio župnik u Vrhovcu župljani nisu dolazili na mise jer nisu imali prijevoz. Velečasni Goričanec tad  je svojom ušteđevinom kupio minibus i položio vozački ispit za D kategoriju te svako jutro dolazio po župljane, vozio ih na misu i vraćao kući.
Reportažu o velečasnom Goričancu gledajte u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na HTV-u i na http://www.ponoshrvatske.hr

Offline Goričanka

 • Veteran
 • *****
 • Postova: 874
 • Karma: +9/-6
 • Spol: Ženski
Odg: Velečasni Dragutin (48) žene spašava iz pakla prostitucije
« Odgovori #1 : Prosinac 08, 2010, 03:48:32 poslijepodne »
Svaka čast Velečasnom Goričancu!

Pravi je gušt pročitati članak koji govori o kvalitetnim, požrtvovnim i dobrim svećenicima, koji jedva dođu do izražaja jer je sve pažnja usmjerena na loše ponašanje, loše primjere, loše vijesti, loše utjecaje, loše propovjedi.....
Sigurna sam da velečasni Goričanec nije usamljen primjer, i da takvih ima još, ali se o njima ne piše. Oni nisu vijest, jer su skromni i nije im u interesu da se o njima govori, nego da pomognu kome pomoći treba.
A ovakvi primjeri su jedini pravi odgovor na pitanje kamo ide naša Crkva i trebali bi dobiti puno više medijskog prostora.
Ništa ljudsko nije mi strano, ali mi je nekad previše ....

Zagorec BP

 • Gost
Odg: Velečasni Dragutin (48) žene spašava iz pakla prostitucije
« Odgovori #2 : Prosinac 10, 2010, 08:00:59 prijepodne »
Misle župljani da on njih nagovara na prekid biznisa... ha, ha, haaaaah... ;D zagrc..