Svakidašnje teme > Obitelj i društvo

500 m

(1/3) > >>

plemenitashica:
Pitanje slušatelja: Imam dvije kćeri  koje polaze u VG u opću gimnaziju. Informirao sam se o subvencioniranju  prijevoza za srednjoškolce i rečeno mi je da moje dijete nema pravo jer preblizu stanuje. Gradonačelnik pita slušatelja: A gdje stanujete? A lik odgovara:
U Kneza Porina. Znam blizu je, ali kad dođe zima….

Nisam mogla vjerovati koje pitanje. Pa kak ga nije sram samo pitati, a kam tek tražiti subvenciju grada. On bi da mu se dijete vozika od Galženice preko tržnog centra da robne kuće da mu se milagera od curice navaža busom, i još da mu se subvencionira prijevoz.

Još uvijek ne mogu vjerovati. Kaj ima tak zatucanih idiota? I taj bu baš super postavio svoju djecu na zdrave i poštene noge – da bude, da budu gotovani kojima će država plaćati njihove kretenske prohtjeve.
Umjesto da ih još više potiče na šetnju, razgibavnje pa i trčanje do škole on bi da mu se klinci voze autobusom 500 m zračne linije i da grad još i subveniconira.

Da sam na mjestu gradonačelnika rekla bih: E sugrađanine, bijedniče… vozi si lijene gotovake sam u školu.


Sumnjam da  puno vas  zna gdje je Roženica, ali okvirno na cesti između Kravarskog i Pokupskog se skrene lijevo prema šumi pa tako jedno 3,5 km što uzbrdo što nizbrdo po šumi i šumarcima.
Da bi se došlo do gradskog autobusa potrebno je pješačiti ta 3,5 km po svim vremenskim uvjetima, i onda se čeka autobus linija VG-Pokupsko koji je nekad vozio svakih sat vremena, a sad vozi svaka 2.

Pitala bih tog tatu koji odgaja lijenguze, kaj bi tek tražio od grada i gradonačelnika da mu djeca moraju ići u školu 3,5 km pješice, pa onda oko 20 minuta busom do autobusnog kolodvora u VG pa opet pješice do škole i naravno tako i natrag.

U koliko sati da djeca ustaju da bi do 08 bila u školi i u koliko navečer dolaze doma ako im nastava traje do 19,10. A što je s aktivnostima djece izvan škole koje naša djeca bez problema pješke obavljaju.
To takvog „zabrinutog“ tatu sigurno ne zanima, jer njemu (i mnogima) je grad VG i dužnost gradonačelnika samo u njihovom dvorištu i samo njihova djeca su djeca, ostali nek se snađu.

VG je u Turopolju, a ne Turopolje u Velikoj Gorici.

Goričanka:
Čovjeku bi netko trebao reći da je izmišljen bicikl, ali obzirom na njegov stav, možda bi bilo zgodno da mu grad organizira rikšu koja bu mu decu brzo i jeftino vozila do škole.
Osim toga ima kćeri, nebu prošlo dugo došel bu neki mamlaz s bjesnim autom pa ih bu otpelal kam treba, bez brige, dragi tata.
Na kraju, zabrinuti oče, uvijek možeš prodati kuću u Kneza Porina i preseliti se tik do škole, u neki od stanova s pogledom na učionicu iz matematike  ;)

fitt:
Kaj napadate čoveka, možda mu djeca idu u školu ZET-om preko Glavnog kolodvora  ;D

Bilaj:
Vjerojatno mu kčeri imaju neku obvezu u zagrebu pa da ne plačaju bus nego dobiju pokaz besplatno.
APP

plemenitashica:

--- Citat: Goričanka - Rujan 10, 2009, 03:55:39 poslijepodne ---......... ali obzirom na njegov stav, možda bi bilo zgodno da mu grad organizira rikšu koja bu mu decu brzo i jeftino vozila do škole.
--- Kraj citata ---

Hihihihi... ali i rikšu i čovjeka rikšonošu ili rikšovožu (kak se to zove) se mora platiti.
Pa bi gradonačelnik sigurno morao i o tome voditi računa, ako ništa bar malo subvencionirati.
A kaj kad je zima, i dekicu na grijanje bi damama trebao gradonačelnik osigurati, da se tatine mazice ne smrznu? :P

Gradonačelniče, nisam znala da budete na radiju, pa nisam mogla nazvati, ali s obzirom da znam da čitate, prosim, meni je već sad zima ujutro iti s biciklom na posel, prosim i meni treba subvencija u vidu grijanja. :-\

Fakat nisam za političara, moraš biti kulturan i ljubazan 0-24 i svakom sloju (po pameti) biti na usluzi. Treba to moći izdržati.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju