Svaka roba ima svog kupca, i svaka klasa automobila (kao i motocikala) ima svoju ciljanu publiku. Osobno, da imam novca, rado bih vozio taj Cygnet, jer sam uvjeren da je to odličan auto u svojoj klasi. Problem je što mi nemamo novaca i ne pripadamo krugu ljudi za koje je on i rađen, a to su ljudi koji nisu osuđeni imati jedan jedini auto i sa njime pokrivati apsolutno sve svoje potrebe, kao što je slučaj sa nama, pa dobar dio nas vozi velike aute iako je većinu vremena u njima - sam samcat, no za onda kada zatreba voziti "obitelj, vreće cementa i novu veš-mašinu u gepeku" - za to plaćamo visoku cijenu.
Kao i Smart - ovo je odličan spoj komfora i praktičnosti u gradskim uvjetima, svakako bolji nego da sa Passatom karavanom idem u centar grada. Vjerujem da niti Cygneta nitko neće uzeti kao prvi i osnovni auto (možda i hoće - bogatije solo-sponzoruše, studentice iz bogatih obitelji itd itd - uglavnom, ne bojim se da ih i kod nas neće biti doista na cesti!), no za solo skočiti do goričkog placa, dućana, na posao (ako idem solo) itd - ovo je i više nego odličan izbor. Žalim jedino - kaj si ga ne mogu priuštiti...!
Stvar je i u tome kaj oni, koji imaju mogućnosti imati Cygneta kao "peti auto u voznom parku", nemaju isti način razmišljanja kao mi, koji bi htjeli imati sve odjednom i u jednom. Tako da iste spike oni niti ne razumiju, a volio bih da ih niti ja ne razumijem... jer bi si onda taj sigurno kupio nešto bolje od Kawasakija...