@ Jedina
Naravno da može pojašnjenje, no obzirom da nisam u toku sa aktualnim stanjem, a imam osjećaj da tvoji postovi oko vrtića i nisu samo pedagoške prirode, trebao bih napomenuti da nikome tu ne držim štangu i ni ne znam ko je ravnatelj-ica, pedagog i pedagogica itd. i ne tiče me se, a nisam to ni znao ni u svoje vrijeme niti mi je bilo bitno. Ali bilo mi je bitno i jako drago što smo uspjeli ostvariti kao roditelji dobar odnos sa tetama što je i dijete ostvarilo dobar osjećaj i odnos i sa svojim tetama i sa tetama kuharicama i sa tetama čistačicama i što ni u jednom trenutku nisam osjetio da je po bilo čemu potišteno ili nezadovoljno.
Iz te percepcije i jednostavnog načina i poimanja vrtića kao ustanove koja čuva djecu zaposlenim roditeljima i kao takova im je jedino rješenje za čuvanje djeteta, čudim se tebi kao domačici , što toliko grizeš, toliko inzistiraš, zoveš inspekcije, buniš se sa po tebi neprikladnim proširenjem, neadekvatnim sanitarnim čvorovima, a istovremeno, da su ti dijete, kao domačici, odbili upisati u vrtić, mogu si zamisliti koliko bi bilo drvlja i kamenja, onda bi vikala pa zakaj se niš ne proširuje pa zakaj ovo pa zakaj ono. Jednostavno hoću reći i u moje vrijeme bilo je takovih roditelja i najčešće su vodili glavnu riječ i cjepidlačili i davili nas sve sa svim i svačim na sastancima, a u biti imali su , za razliku od velike većine, itekako prikladno rješenje za čuvanje djeteta, samo je trebalo volje i malo manje osobne komocije.