Tehnika narodu > Sam svoj majstor

Zaštita kabla od slučajnog rezanja

(1/1)

lela:
Pozdrav, ima li netko ideju kako zaštititi kabel od električnih škara za živicu prilikom korištenja, tako da se kabel ne prereže ako se nađe na putu uključenim škarama?
Nisam uspjela izguglati neki gotov proizvod za tu svrhu. Pada mi na pamet fleksibilno metalno crijevo od tuša, ali bilo bi ga teško pričvrstiti na kabel ili stroj, a vjerojatno bi trebalo i  više od jednog komada.

Sledgehammer:
Mislim da je to samo stvar opreza i planskog kretanja i rezanja živice... moje iskustvo u tom smislu je da kabel direktno sa trimera potegneš preko ramena i učvrstiš ga sa stražnje strane zatikavanjem za remen ili slično, te da jasno i osnovno - ne okrežeš se stihijski i naglo već pazeći gdje kabel je, a nije nikakav problem držati ga iza sebe i pod kontrolom.

Možda zato, jer se to i podrazumijeva, nema rješenja za takova pitanja koja tebe muče, iako u svijetu u desecima tvrtki koje proizvode te trimere, škare i slični vrtni alat rade stotine stručnjaka sigurnosti koji izmišljaju nove sigurnosne patente i standarde, no sa spriječavanjem rezanja kabela se nitko ne bavi - vjerojatno s razlogom...

idelac:
Treba samo paziti dok se radi.
Dodao bih da periodično treba provjeriti ima li produžni kabel vanjskih ili unutarnjih oštećenja. Meni se nedavno zapalio dok sam kosio travu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju