Svakidašnje teme > Čušpajz

Prebrani elektronski listi

(1/152) > >>

shaka zulu:
Gradski proračun u minusu!
10.09.2009. :: 17:05

Gradski je Proračun s početkom rujna u minusu milijun kuna.

Kazao je to na sjednici Kabineta gradonačelnika, pročelnik Upravnog odjela za financije Damir Borić.

Naime, gradski je proračun s početkom rujna ostvario prihode od oko 134 milijuna kuna, a rashodi su na razini 135 milijuna.

U odnosu na prvih šest mjeseci kada je manjak bio 18,3 milijuna kuna, minus je znatno smanjen, ali nas očekuje još problema koji će se rješavati novim rebalansom - najavio je Borić.

Gradonačelnik Dinko Pintarić kazao je kako novi rebalans želi ostavriti uz uvjet očuvanja osnovnih pretpostavki komunalnog i društvenog standarda te da se uspješno okončju pregovori sa sindikatima oko smanjenja plaća.

(imp)
http://www.radiosisak.hr/index.php?page=article&article_id=1228

shaka zulu:
NE ZNA ŠTO JE U NJIMA
Kosor zatražila analizu ugovora s MOL-om

Navodno čak ni ministar financija Ivan Šuker, koji je do 2008. godine bio predsjednik NO Ine, ne zna sadržaj ugovora Ine i MOL-a.
Premijerka Jadranka Kosor zatražila je provjeru i stručnu analizu triju ugovora koje je, s mađarskim Molo, potpisao Damir Polančec u ime Vlade, javlja Jutarnji list.

Tim ugovorima MOL je postao najveći dioničar Ine s udjelom od 47,5 posto dionica, no premijerka, ali ni ostali članovi Vlade nisu bili upoznati sa sadržajem ugovora koje je Polančec potpisao.

Navodno čak ni ministar financija Ivan Šuker, koji je do 2008. godine bio predsjednik NO Ine, nije znao za sadržaje ugovora. Upravo zbog toga Kosor je zatražila njihovu provjeru, te je dala rok od nekoliko dana da joj se ugovori obrazlože, odnosno objasni njihov sadržaj.

Detalje ugovora znali samo Sanader i Polančec

Da postoji nešto trulo u svezi Ine, premijerka je dala naslutiti nakon zadnjeg poskupljenja naftnih derivata za koje je predsjednica Vlade doznala tek iz medija.

Nakon tog događaja Kosor se počela zanimati za ugovore s MOL-om, pa je od Ministarstva gospodarstva zatražila sve dokumente. Kako se navodi, navodno su o detaljima ugovora saznanja imali samo Polančec i bivši premijer Ivo Sanader.
http://www.javno.com/hr-hrvatska/kolnici-su-mokri-i-skliski-u-vecem-dijelu-zemlje_232080

Klepetinja... >:(

shaka zulu:
srijeda, rujan 9, 2009
Napokon do Grofa i nazaj poprečki asfaltom
 Normalno da ne mora biti samo do tam, more se i v berbu za teri dan, do još ni posekel trse. Uglavnom prema Male Bune od Mraclina sad se bude dolazilo sam tak, za par minuti, čak i z beciklinom, a o potencijalu novega asfalta za isprobavanje mogučnosti kakvih drugih prevoznih sredstvov da uopče ne govorim. No vredi upozoriti na oprez, jer skoči li vam srna pred motor ili na šoferšajbu ili bilo teri dio auta nebute se dobro proveli. Pamet v glavu!
http://www.mraclin.bloger.hr/

shaka zulu:
Elektroničke kartice i nova naplata zamjenjuju pokaze
Novi sustav naplate prijevoza koji podrazumijeva korištenje elektroničkih kartica umjesto starih pokaza počinje se uvoditi 1. rujna. Naime, od tog datuma Holdingova podružnica ZET zaprima zahtjeve za izradu novih pretplatnih kartica za đake i studente. Cilj je da se u nadolazećem razdoblju stari pokazi zamijene novim karticama čime bi se osuvremenio način plaćanja vožnje u ZET-ovim tramvajima i autobusima. Da bi se pri predavanju zahtjeva izbjegle gužve, ZET poziva građane da nove kartice zatraže što prije, a zahtjevi za njihovo izdavanje mogu se preuzeti na prodajnim mjestima podružnice i na internetskoj stranici www.zet.hr. Za izdavanje osnovnoškolske, srednjoškolske i studentske pretplatne karte potrebno je ZET-u predati ispravno popunjen zahtjev, na kojem je istinitost navoda ovjerila mjerodavna škola ili fakultet, te fotografiju veličine 3 puta 3,5 centimetara koja ne bi smjela biti starija od šest mjeseci. Također, fotografija na poleđini mora biti ovjerena pečatom obrazovne ustanove, s time da je pola pečata na fotografiji, a pola na samom zahtjevu.

Osnovnoškolci i srednjoškolci predaju zahtjev ovjeren u matičnoj školi, a studenti uz ovjeren zahtjev predaju na uvid i osobnu iskaznicu i indeks s upisanim semestrom tekuće godine.
Što se tiče izdavanja pretplatnih kartica, iz ZET-ova odjela za odnose s javnošću obavještavaju da na njih nemaju pravo studenti nakon navršene 21. godine života, redovni studenti koji su izgubili studentska prava, studenti poslijediplomskog studija, izvanredni studenti, polaznici večernjih škola i bilo kakvih tečajeva te osobe koje su u radnom odnosu. Đaci i studenti koji nisu iz Zagreba nego iz Velike Gorice, Zaprešića ili općina Stupnik, Bistra i Luka dužni su zahtjeve još ovjeriti u poglavarstvu svoga grada ili općine. Nakon što se zahtjev napokon preda, pretplatnik će dobiti potvrdu s kojom će ostvarivati pravo na prijevoz dok mu kartica ne bude izrađena. Na potvrdi će biti datum kada korisnik može doći po svoju karticu ili mu se ona po želji može dostaviti na kućnu adresu.

Cijena izrade kartice je 30 kuna i plaća se prilikom podnošenja zahtjeva, a kartica će se moći koristiti tri godine, bez obzira postane li đak u to vrijeme student ili radnik. U razdoblju od tri i pol godine kartica će se moći nadopunjavati takozvanim mjesečnim ili godišnjim pretplatnim kuponima koji su pohranjeni u čipu kartice, a ti kuponi uvjet su da bi kartica mogla valjano funkcionirati. Podsjetimo, glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić prije nešto više od tri mjeseca, kada se novi način naplate tek najavljivao, kazao je kako će se raditi o beskontaktnim magnetskim karticama, a naplata će se vršiti pomoću aparata, takozvanih validatora. Kartica će se u vozilu primjenjivati na sljedeći način: nakon ulaska u vozilo putnik provlači svoju karticu uz automat i pritom se od njenog ukupnog iznosa oduzme cijena vožnje u jednom smjeru.

Sanja Torbica
http://www.vjesnik.hr
http://www.novi-zagreb.info/2009/08/30/elektronicke-kartice-i-nova-naplata-zamjenjuju-pokaze/

shaka zulu:
Zagreb pokreće Studij domovinske sigurnosti
U Zagrebu će se pokrenuti studij domovinske sigurnosti namijenjen cijeloj regiji, najavio je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama. Studij bi mogao biti pokrenut već iduće akademske godine, a plan za osnivanje studija osmišljen je na Sveučilištu u Colorado Springsu. Program bi trebali napraviti zajedničkim snagama, a osnivanje studija financirali bi Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište iz Colorado Springsa.

- Studij bi bio nadogradnja na ostale studije, pa tako i na stručni studij za upravljanje kriznim situacijama na Veleučilištu u Velikoj Gorici. Taj stručni studij već su pohađali naši vatrogasci i policajci – objasnio je Kalinić.

Nuklearne i kemijske katastrofe prijete Hrvatima
- Studij domovinske sigurnosti na Sveučilištu u Zagrebu bio bi na engleskom jeziku jer je namijenjen svima u regiji, budući da zasad takvog nema. Nositelji kolegija za neke predmete bit će s američkog sveučilišta, a neki će biti naši. Cilj je da kroz koju godinu budu sve naši profesori. Program moramo razraditi do Nove godine – dodao je Vladimir Šimović, dekan Učiteljskog fakulteta koji je u Colorado Springs otputovao u ime zagrebačkog Sveučilišta.

Ipak, program neće biti doslovno kopiran jer Amerika i Hrvatska nisu iste zemlje i ne muće ih isti problemi. Naime, u Americi je naglasak na terorizmu, dok su kod nas izvjesnije nuklearne ili kemijske katastrofe.

http://www.javno.com
http://www.novi-zagreb.info/2009/08/18/zagreb-pokrece-studij-domovinske-sigurnosti/

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju