Predpostavimo amarkulin da ste Vi naslijedili genetski sklonost bolestima, ja nisam i bez obzira pretpostavimo da ja pušim a ipak sam zdraviji od Vas, što bi to značilo da ja očekujem da Vi trebate mreti jer nisam ja kriv što ste Vi genetski naslijedili bolesti.
Sada filozofiram ali ta priča ne drži vodu, taj kriterij podjele u korištenju zdravstvenih usluga ne drži vodu, nema vage koja to može točno izvagati, može Ministar Milinović govoriti što god hoće, koncept je neodrživ i uvjek bi netko bio diskriminiran na ova ili onaj način.
Ono što je važno, svako moderno društvo i radi na tome, podizati svijestsvojih građana, educirati svoje građane, podizati standard i kvalitetu života, kvalitetu prehrane koja je najvažnija za zdravlje i imunitet od svih bolesti, o tome treba Ministar Milinović voditi računa, te dugoročno dobiti uštede na zdravstvu. Sve ostalo je luk i voda.
Pa što mislite da Hrvati jedući danas krompir, zato što su osiromašeni i nemaju standard i kvalitetu života, kvalitetne prehrane, da to nije opasnije od cigareta? Ne branim pušače, da se razumijemo i sam sam pušač i pokušavam ostaviti cigarete, to je druga tema.
Ali tko je kriv što Hrvati imaju takav standard, kvalitetu života i prehrane? Djelomično i sami ali najvećim dijelom oni koji vode zemlju.
Vjerujem da bi svi voljeli i znali paziti na kvalitetnu prehranu a da li mogu i imaju mogućnosti? Nemaju i Vi to vrlo dobro znadete.
I još jednom pitanje na kraju što ako Vi jedete prekomjerno kolače i čokoladu i širi ste nego viši i to Vas ubija zdravstveno i što bi trebalo pustiti Vas da mrete?
Ili Vi nama ovdje pokušavate sebe predstaviti kao idealno odgovornog u tom pogledu? Najte me nasmijavati.