Domaće teme > Gradonačelnik, Gradsko vijeće i mjesni odbori

Komunalni biseri u našem gradu ili........baš me briga.

(1/1)

Mlačanin:
Prošle Jeseni smo imali intervenciju u naselju Velika Mlaka zbog problema sa kanalizacijom u dijelu naselja koje se zove Dolenec.

Zbog opće poznatog stanja i rješenja kanalizacije u našim naseljima oko grada Gorice,a mislim da ni sam grad nije izuzetak po tom pitanju,kad padne jača kiša sve pliva.

Tako je bilo i te noći,kanalizacije se izlijala iz magistralnog voda Mičevec – Lomnica u škarpu ispod željezničke pruge. Stalno izlijevanje prijetilo je poplavljivanjem okolnih podruma,što je spriječeno pravodobnom intervencijom PVJ iz Gorice iDvd-a V.Mlaka iz Mlake.

Na toj intervenciji bio je pozvan i odazvao se i sam gradonačelnik g.Barišić,i u razgovoru sa  mještanima spomenuo je da komunalno poduzeće mora taj problem riješiti.
 
No prema situaciji na današnji dan 17.04.2010 god.i situaciji koja je tamo zatečena ništa nije riješeno. Voda,odnosno kanalizacija vidim i dalje povremeno izlazi van,plavi kanal uz prugu što se može vidjeti i po slikama.
Žao mi je da na ovaj način nije moguće prenijeti i onaj smrad koji se širi oko toga mjesta.

Sve je isto kao i one noći i sve se ponavlja do iduće zgode.

Zar pojava moguće zaraze ili neke druge bolesti nije dovoljan razlog za sanaciju ovakvih pojava?

Zar kod nas baš uvijek i u svemu sve mora doći baš do kraja da se nešto poduzme?


Mlačanin:
                                  Park kod kapele Sv.Barbare

Prolazeći ulicom Svete Barbare od raspela prema zapadu približavamo se Turopoljskoj ljepotici,a ono ispred nje sa desne strane park i igralište za djecu.

Prvotna namjena tog dijela zemljišta u vlasništvu tadašnjih mjesnih zajednica bila je nedefinirana,raslo je sve što je stiglo. Nakon smrti Josipa Broza,tadašnja vlast odlučuje zasaditi stabla i namijeniti naziv tog novo zasađenog parka, na spomen drugu Titu. No do toga nije nikad došlo i o tom parku su se počeli redoviti brinuti članovi vatrogasnog društva.
Redovita košnja,obrezivanje suhih grana ,čišćenje i tako sve do '91 godine.
Nakon završetka rata,park nastavlja i dalje biti ničija briga,sve dok jednog dana nije donijeta odluka da se u parku postavi oprema za djecu i tako postane mjesto igre i razonode za najmlađe uzraste.

Naravno noću postaje omiljeno mjesto mladih ljubavnih parova i ostalih noćnih ptica.Zbog toga vatrogasci ponovo organiziraju sječu nižih grana na drveću u parku ,da se dobije preglednost cijelog kompleksa. U parku su postavljeni tobogani,ljuljačke,vrtuljci,i ostali sadržaji sa klupama i kantama za smeće.

Roditelji uredno dolazeći na to mjesto nerijetko znaju tamo provesti i po par sati,pa se nakon odlaska svi postavljeni spremnici napune sa smećem koja sada nema tko zbrinuti.
I tako pošto nitko ne prazni sadržaj iz kanti sve završi po noći nakon prolaska pasa lutalica na travnjaku.Ali da ,imamo i mi vandale kojima smeta red i urednost pa se oni zato redoviti brinu da razvale i kante i sve što je u njima. Moraju se djeca (velika) negdje ispucati….valjda?

I tako se to ponavlja u nedogled.
I sad se postavlja pitanje ,nakon svih ovih mudrovanja sa zbrinjavanjem i odvozom kućnog i inog smeća,tko treba zbrinuti smeće sa javnih površina?

Ukoliko to u dobroj namjeri učini netko od mještana koji tamo blizu imaju kuću,komunalci ne žele odvesti otpad koji nije u kantama ili u propisanim plastičnim vrećama.

I opet smo na hrpi smeća !!

shaka zulu:
To ti je proklectvo "periferije".Ni prinami se ne prazne koši za smetje na dečjem igrališču (praf-zapraf nemam pojma do to dela jel negda znam videti vreču vuz koš) jel naše selo nima potrebe za smetlari,gda-gda se velkomci zalete pokositi po Lomice,heliodromu i oko križa,ak je meša pogotovo.
Ralice tratoare ne čiste jel po komunalnomu redu to trebamo sami napraviti.
Ne moram povedati valda da plačamo jenak kak i "Dauntaun",i roze i bele i vodne i bezvodne uplatnice a za to "jenak kak i centar" dobimo lipov ****c.
I tak odkad znam za se...

Preblizu smo centru da bi bili selo
a predalko od nega da bi bili Gorica...

Mlačanin:
Evo prilike da se i pohvalim,vezano za zadnji post u ovoj temi.

Danas su radnici ,komunalci bili vrlo vrijedni i pokosili cijeli park i sve oko parka. Naravno ,počišćeno je i smeće i sada je to sasvim druga slika.

Mlačanin:
Danas u popodnevnim satima na našem području bilo je jako nevrijeme, uz jaki vjetar, još jaču kišu i povremeno tuču. Mogu spomenuti da je u naselju Velika Mlaka, već tradicionalno bilo vrlo veselo i zanimljivo.
Stara boljka naše Velikogoričke kanalizacije, i ovoga puta pokazala je svoje pravo lice. Voda se sakupila po grabama, a iz kanalizacije su se pojavili pravi vodoskoci, ala Barišić!

 Napominjem da ovo nije prvi puta i da su gradske vlasti i gradske službe već davno upoznale sve probleme vezane za kanalizaciju.

Jedino kaj je ostalo staro, ništa ne poduzimaju za rješavanje problema.
U ulici Trg majke Hrvatice, Ulica Kovači i ulica Sv. Barbare, postale su jezera i cesta se jednostavno izgubila pod silnom vodom. Na to se lijepo nadovezao popodnevni povratak s posla i promet je postao nemoguć. Kako je sve prekrila voda, vozači nisu znali kako i kuda voziti, pa su mnogi završili u grabama. Bilo je i vrlo bezobraznih i nesavjesnih vozača, koji su kroz tu visoku vodu jurili kao da nema ničega, vjerojatno su poznavali tene, pa su zalijali ostale automobile s vodenim valovima, kao da su na moru. Mnogi vozači su se prepali takvih momenata , pa su stali u toj vodi i čekali smirivanje situacije, da mogu nastaviti put.
Na kraju su stanovnici u tim ulicama, s kolcima i cijevima označili mjesta sigurne vožnje, da se promet ipak donekle sigurno mogao odvijati. Sve to je trajalo oko sat i pol, a blagodati kanalizacije isplivali su po cesti i po grabama. I sada u ovim večernjim satima 20.h na dalje, radnici gradskom komunalca ispumpavaju svu tu fekalnu vodu iz graba s kamionima , i odvoze tu vodu, a miris kanalizacije širi se po naselju.

Sada samo nedostaje nekakva zaraza?!

Kad obradim video, bilo bi zanimljivo vidjeti kako je to izgledalo.

Na kraju šaljem fekalne pozdrave gradskoj vlasti u Našem dičnom gradu!!


Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju